fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

quote:
citat din mesajul lui cortez

La noi in fata blocului de curand s-a ridicat un frumos parc, pana acum era un parc ca oricare altul prea putin frecventat de copii. Insa din pacate pe langa putinii copii (la vremea respectiva)care se jucau cu manutele in nisip se mai opreau si dragele animalute de companie (catei) care isi faceau nevoile pe unde apucau nestingheriti de nimeni. Curios este ca nimeni nu atragea atentia stapanilor ca orataniile isi fac nevoile pe unde se joaca copii, in schimb se uitau urat la mine ca fumez. De cand parcul a fost modernizat s-a umplut de copilasi iar eu am rams la vechile obiceiuri, ies cu copilul si evident ma delectez cu o tigare, de obicei pe un loc mai retras iar pentru ca au pus cosuri din metru in metru sting tigarea si o arunc la cos in asa fel incat sa nu provoc un incendiu. Pana la urma daca deranjeaza atat de mult fumul de la o amarata de tigara de ce nu merg in alta parte cu copilasii, la noi se strang acum copii cu varste intre 1 si 3 ani, pana sa se modernizeze parcul unde s-au jucat acesti copii? Eu nu ma jenez de faptul ca fumez atata timp cat nu arunc mucurile pe jos. Cui nu convine .....sa stea in fata blocului lui (asa spuneam noi cand eram mici). Pana la urma suntem o tara libera iar parcul este un domeniu plublic asa ca....sorry

Pai, ce-ar fi sa plece copiii din parcul cu leagane,topogane, samd, sa lase fumatorii sa se dea uta-uta... avantaj copiii - stau pe margine si nu mai inhaleaza fum de tigarusa!
E o tara libera, ce naiba!

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Ei, dar ce spuneti de mamici care fumeaza in spatiul de joaca al copiilor? Caz concret vazut cu ochii mei:
- mamica fumatoare cu o fetita de 2 ani, o supravegheaza cu tigarea in gura cum se da ea pe tobogan.
- tatic venit cu baietelul cam de aceeasi varsta il indemna sa se duca pe tobogan.
Cum la varsta de 2 ani miscarile nu sunt prea sigure si nu poti sa il mai tii tot timpul de mana, baietelul se repede la scara toboganului moment in care, mamica care tinea tigarea in mana il parleste (din greseala, desigur). Ei?
Acum, sincer mie mi-a fost mila de baietel (cel mai mila) dar si de mamica care mai avea un pic si-si turna cenusa in cap de ciuda. O cred..dar trebuia sa se gandeasca de 100 ori inainte sa-si aprinda tigarea.
Nu sustin fumatul in jurul copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diavolutza spune:

am trimis doar citatul si raspunsul ba, adica fiica mea a trimis dar asta e cu "minitehnicus" astia ai nostri.
dar eu vreau sa zic altceva si anume:MA ENERVEAZA LA CULME SPUSELE DE GENUL " DACA NU LE PLACE SA SE DUCA IN ALTA PARTE" SAU CUM AM MAI CITIT DAR NU IMI ADUC AMINTE CINE A ZIS "SUNT IN AER LIBER".! PAI FRATE DACA ESTI IN AER LIBER SI IN LOC PUBLIC HAI SA NE CACAM PE EL SPATIU SI AER CA DOAR E LA LIBER NU! MARE MINTE AI SA SPUI CA DACA NU LE CONVINE SA MEARGA IN ALTA PARTE! PAI DU-TE TU IN ALTA PARTE DACA NU ITI CONVINE!
MENTALITATI DE ... NU STIU CUM SA ZIC CA SA NU JIGNESC PE NIMENI. IN PRIMUL RAND TIE CA PARINTE AR TREBUI SA-TI PARA RAU DE PLAMANII COPILULUI TAU DAR E CLAR CA NU E ASA, ASA CA DE CE TI-AR MAI PASA DE PLMANII ALTUIA.NU STIU DE CATE ORI VI S-A INTAMPLAT SA MERGETI PE STRADA SI SA VA INECATI DE FUMUL DIN TIGARA ALTUIA. MIE DE F MULTE ORI. EXEMPLU CLAR, LUCRU CARE MI- S-A INTAMPLAT MIE DE MAI MULTE ORI: DAU COPILUL PE LEAGAN-VINE PARINTE CU COPIL SI TIGARA PE LEAGANUL DE LANGA- PARINTE SUFLA FUM- VANT
ADUCE FUM IN NAS COPIL(COPILUL MEU)- REZULTAT COPILUL MEU INHALEAZA FUM.
ADICA SOTUL MEU FUMEAZA PE UNDE APUCA, IN BALCON LA MINS NU STIU CATE GRADE CA SA NE PROTEJAM COPILUL SI VINE UNUL MAI DESTEPT SI SE.. SQA NU SPUN CE IN GRIJA SI MUNCA MEA.
PAI N-AM NI8MIC CU FUMATORII CA SI EU AM FOST DAR NU FUMATI IN PARCURILE DE JOACA. FUMATI UNDE VRETI ALTUNDEVA SI NU MAI ARUNCATI MUCURILE PE JOS SI POATE CEL MAI IMPORTANT-
SCHIMBATI MENTALITATEA. CHESTIILE IEFTINE DE GENUL CA ALTII FAC SI MAI RAU ADICA CEI CU CAINII SI NU SE IA NIMENI DE EI SUNT IDIOATE. CE S-AR INTAMPLA DACA TOTI AM GANDI LA FEL. ADICA TI-E CIUDA CA NU SE IA NIMENI DE STAPANII DE ANIMALE? STAI CA MA IAU SI DE IEI CA M-AM SATURAT SA GASESC CACAT DE CAINE IN GROAPA CU NISIP, CUM AM SA MAI IAU SI DE AUTORITATI C NU FAC NIMIC CU CAINII VAGABONZI
AJUNGE CA M-AM INFIERBANTAT RAU SI AM SACRIS CAM MULT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

quote:
citat din mesajul lui diavolutza

am trimis doar citatul si raspunsul ba, adica fiica mea a trimis dar asta e cu "minitehnicus" astia ai nostri.
dar eu vreau sa zic altceva si anume:MA ENERVEAZA LA CULME SPUSELE DE GENUL " DACA NU LE PLACE SA SE DUCA IN ALTA PARTE" SAU CUM AM MAI CITIT DAR NU IMI ADUC AMINTE CINE A ZIS "SUNT IN AER LIBER".! PAI FRATE DACA ESTI IN AER LIBER SI IN LOC PUBLIC HAI SA NE CACAM PE EL SPATIU SI AER CA DOAR E LA LIBER NU! MARE MINTE AI SA SPUI CA DACA NU LE CONVINE SA MEARGA IN ALTA PARTE! PAI DU-TE TU IN ALTA PARTE DACA NU ITI CONVINE!
MENTALITATI DE ... NU STIU CUM SA ZIC CA SA NU JIGNESC PE NIMENI. IN PRIMUL RAND TIE CA PARINTE AR TREBUI SA-TI PARA RAU DE PLAMANII COPILULUI TAU DAR E CLAR CA NU E ASA, ASA CA DE CE TI-AR MAI PASA DE PLMANII ALTUIA.NU STIU DE CATE ORI VI S-A INTAMPLAT SA MERGETI PE STRADA SI SA VA INECATI DE FUMUL DIN TIGARA ALTUIA. MIE DE F MULTE ORI. EXEMPLU CLAR, LUCRU CARE MI- S-A INTAMPLAT MIE DE MAI MULTE ORI: DAU COPILUL PE LEAGAN-VINE PARINTE CU COPIL SI TIGARA PE LEAGANUL DE LANGA- PARINTE SUFLA FUM- VANT
ADUCE FUM IN NAS COPIL(COPILUL MEU)- REZULTAT COPILUL MEU INHALEAZA FUM.
ADICA SOTUL MEU FUMEAZA PE UNDE APUCA, IN BALCON LA MINS NU STIU CATE GRADE CA SA NE PROTEJAM COPILUL SI VINE UNUL MAI DESTEPT SI SE.. SQA NU SPUN CE IN GRIJA SI MUNCA MEA.
PAI N-AM NI8MIC CU FUMATORII CA SI EU AM FOST DAR NU FUMATI IN PARCURILE DE JOACA. FUMATI UNDE VRETI ALTUNDEVA SI NU MAI ARUNCATI MUCURILE PE JOS SI POATE CEL MAI IMPORTANT-
SCHIMBATI MENTALITATEA. CHESTIILE IEFTINE DE GENUL CA ALTII FAC SI MAI RAU ADICA CEI CU CAINII SI NU SE IA NIMENI DE EI SUNT IDIOATE. CE S-AR INTAMPLA DACA TOTI AM GANDI LA FEL. ADICA TI-E CIUDA CA NU SE IA NIMENI DE STAPANII DE ANIMALE? STAI CA MA IAU SI DE IEI CA M-AM SATURAT SA GASESC CACAT DE CAINE IN GROAPA CU NISIP, CUM AM SA MAI IAU SI DE AUTORITATI C NU FAC NIMIC CU CAINII VAGABONZI
AJUNGE CA M-AM INFIERBANTAT RAU SI AM SACRIS CAM MULT.

tocmai ca mi-e mila de plamanii copilului de aia fumez afara si dupa cum am mai spus si chiar in fata blocului, ce nu s-a inteles?. nu vedeti decat partea cu fumatul, asta este problema nefumatorilor cum aud cuvantul tigare turbeaza, am zis ca sunt un fumator politicos, care sta deoparte fara sa omoare pe altul cu fumul si arunc tigarile politicos la cos nu inteleg de ce dati cu pietre? Din toate postarile pana la mesajul meu a reiesit ca nici macar nu suportati sa vedeti un fumator, nu numai pe cei care fac mizerie si iti sufla fumul in nas, de aia am scris ca sa se vada ca pot exista si fumatori care sa nu deranjeze. Eu propun impartirea unui oras cam asa fumatori, nefumatori...Doamne, de zici ca fumul de tigara este cel care polueaza cel mai mult intr-un oras, pe cuvant ca daca asta ar fi motivul poluarii m-as lasa imediat de fumat...sunt alte probleme mult mai grave in Bucuresti, cea cu fumatul in parcuri este deja o problema mult prea minora ca sa ne batem capul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nu am nimic impotriva celor care fumeaza fara sa deranjeze (la ei in casa, in spatii destinate fumatorilor) dar nu agreez pe cei care-mi fumeaza in nas gravida fiind sau cu bebe mic in brate, la masa sau in parc...eu nu am de ce sa suport viciul altuia...daca la fiecare fum as trage cate un fas as trece drept prost crescuta...macar fasul nu e nociv...

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Discutie lunga ca unii si daca fumeaza la ei acasa fumul poate ajunge in apartamentele invecinate. Si atunci ce faci? Iti schimbi casa pana ai toti vecinii nefumatori, nu? Personal decat un vecin fumator prefer unul care isi injecteaza sau inhaleaza( dar nu produce), ca macar nu imparte nimic cu mine.

Problema e legislativa, ar trebui restrictionat fumatul langa locurile de joaca si s-ar rezolva problema.

Cel mai enervant lucru despre fumatori este au impresia ca e dreptul lor sa fumeze oriunde si ca nu fac rau celor din jur. Nu ma intereseaza ca cineva apreciaza ca noxele de la o tigara sunt nimic fata de cele de la carburanti. Fumatul este o alegere personala de otravire. Noxele auto sunt o alegere colectiva a societatii. Daca n-am chef de masini intra-devar ar trebui sa ma mut in creierii muntilor. Si doar pentru ca nu se compara nu inseamna ca efectul cumulativ nu e mai daunator.

Si dragi fumatori, daca va simtiti paria si simtiti ca lumea se uita cu scarba la voi sa stiti ca nu vi se pare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

As vrea sa fiu off-topic: tocmai ce am cunoscut azi o tanara mamica (36 de ani), frumoasa, desteapta, subtirica, care a venit sa ne arate rezultatul unei coronarografii facute dupa un infarct (acum o luna a suferit un infarct). Un vas de la inima este astupat aproape complet si din pacate nu exista vreo modalitate sa fie dezobstruat.
Cauza: 20 de ani de fumat.

Acum 3 luni am avut un alt pacient care a suferit de infarct: are 32 de ani si are deja 15 ani de fumat.

Acum 3 ani un barbat a murit de cancer pulmonar: nu fumase niciodata in schimb a lucrat 30 de ani alaturi de fumatori. Nu avea alta cauza care sa favorizeze cancerul pulmonar

Repet, as vrea sa fiu off-topic, as vrea ca singurul rau pe care il face fumatul sa fie poluarea orasului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

din partea mea, sa se si sinucida in parc, dar sa nu faca mizerie. la mine la bloc este superb, e plin de copaci, s-a amenajat un parculetz cu loc de joaca, nisip, tot tacamul, o poezie. Dar sunt si banci unde se aduna tineri seara. Ghici cum arata totul dimineata... :( doze de bere, sticle, pungi, tone de coji de seminte si de mucuri. Suntem o natzie infecta. Din pacate...in parc nu prea m-a deranjat fumul, dar sa-si arunce chistoacele in gunoi, poseta, sutien, unde vor ele. Io daca nu gasesc gunoi pot sa ma duc acasa cu o coaja de banana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pe mine ma distreaza teribil ca fumatorii chiar isi apara dreptul de a fuma, apara fumatul!! Care fumat duce la cancer de gingii, cancer de limba,cancer la plamani, respuratie imputita(oricata guma ai mesteca tot pute), dinti galbeni...asta chiar e hilar de tot.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blueiris spune:

Fumez. Am stat fara cat am fost insarcinata si cat am alaptat. Faptul ca dimineata, pana se trezeste fetita, beau o cafea pe balcon si fumez inseamna pentru mine sa socializez...cu mine insami. Imi cer iertare in numele mamicilor care, satule de gatit, curat, pampersi (schimbati cu tot dragul din lume, nu ma intelegeti gresit) trag cate o tigara de socializare in parc. Eu cred ca subiectul este despre cat de nesimtiti si deranjanti pot fi unii oameni, nu despre cat de tanara o sa mor eu si din ce cauze. Asta este strict treaba mea. Mi-am propus ca pana pe 15 august sa ma las din nou. Dar este alegerea mea. Sotul meu este total anti-fumat. Si cred ca daca am reusit sa nu-l deranjez nici cu fumul meu si nici cu chistoacele mele pana acum, in niciun caz nu am reusit sa deranjez niste straine in parc. Fumez pe pielea mea, nu pe-a altora. Deci in propria mea raza de actiune a fumului. Deci hai sa vorbim, mai bine, despre cat de nesimtiti sunt unii oameni, fumatori sau nu. Si nu despre cat de scarboasa, neagra la plamani, vaca lasatoare de chistoace prin parc sunt eu (generalizand - ca fumatoare, desigur). Eu una sunt oripilata de JEGUL pe care-l lasa unii dupa gratare, pe plaja...seringile folosite de drogati din fata blocului (un chistoc este scarbos, intr-adevar, dar o seringa de-aia nu se stie ce-i poate transmite copilului daca nu sunt atenta o secunda si se inteapa).
Cred ca nu ma preocupa atat de mult cum o sa-i explic eu fiica-mii ca eu am fumat dar ea n-are voie, cat sa o tin cat mai departe de droguri. Asta da fenomen care ia amploare.

Numai bine!

Mami de Maria

Mergi la inceput