fumatul in parcurile pentru copii!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Ok, pana acum am aflat ca sunt nesimtita si ca nu am bun simt. Pentru ca fumez.
Este vreo diferenta in a spune "toti medicii sunt nesimtiti", "toti rromii sunt nesimtiti" si "toti fumatorii sunt nesimititi"?

Intreb doar ....
Si zic si eu ca ramisris ... oare toti cei care prajesc peste sunt nesimtiti?
Ca atunci sunt de 2 ori nesimtita ca am prajit si eu peste .....

Sincer la asta cu pestele chiar nu mi-a trecut prin cap cat de tare imi deranjez vecinii. Asta e doar o demonstratie a cat de nesimtita sunt.

Sorana si Monica (5 ani)

mirosul de pajeli nu contine gudroanele din fumul de tigara, tigara arde la o temperatura mai joasa si astfel substantele chimice emanate sunt mult mai toxice.

citeste aici unul dintre miile de articole despre fumatul pasiv si ce efecte nocive are....sfatulmedicului. ro/articole/Diverse/Fumatul_pasiv_o_amenintare_pentru_sanatate/Fumatul_pasiv_si_sanatatea_143_991. html (stergeti spatiile inainte de ro si html)

si DA, fumatorilor le lipseste bunul simt pt ca nu se gandesc ca pe altii deranjeaza fumul lor, isi aprind tigara fara sa intrebe daca au voie, daca nu deranjeaza...arunca mucul de tigara pe jos...scrumul la fel...nu cred ca acasa fac la fel...dar in parc ii doare in cot...ii intereseaza doar sa-si satisfaca nevoia personala de nicotina....cum ar trebui si cei care isi duc cainii in parcuri sa-si faca nevoile si sa le adune in punga si sa-l arunce asa ar trebui si fumatorii sa aiba scrumiera portabila, sa-si ia scrumul si mucurile cu ei....si sa nu fumeze deloc daca sunt copii sau nefumatori prin preajma...asta e bun simt...sa te intereseze de altii daca tu ca fumator esti prea dependent si nu te poti lasa, mai ales ca sti ca e mai daunator fumatul pasiv

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui arleena

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

addiana asa din pura curiozitate a unui jurist, ce articol sau aliniat incalca fumatorul ce isi aprinde tigara in parc ?

Ca nu vad pentru ce este postata aceasta lege atunci

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

eu am pus legea pe acest topic.....citeste textul boldat din lege...asta nu respecta fumatorii din parcurile pt copii

Ba pardon . Acela nu este un aliniat in lege, pasibil de sanctiune legala. Este o recomandare de inscriptionat pe pachetul de tigari. Cu totul alta mancare de peste din punct de vedere legal. Nici macar nu are corp comun cu legea este mentionata in anexe.

Si comentariul meu este pur si simplu legal. Nu are de a face cu fumatori/ nefumatori.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

ziceam ca la fumatori le lipseste legea bunului simt...pt ca nu accepta recomdarile(care sunt chiar scrise, nu vorbe in vant)....si pt ei ar trebui ca aceste recomdari sa fi O LEGE ANUME ca sa o accepte...poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Ok, pana acum am aflat ca sunt nesimtita si ca nu am bun simt. Pentru ca fumez.
Este vreo diferenta in a spune "toti medicii sunt nesimtiti", "toti rromii sunt nesimtiti" si "toti fumatorii sunt nesimititi"?

Intreb doar ....
Si zic si eu ca ramisris ... oare toti cei care prajesc peste sunt nesimtiti?
Ca atunci sunt de 2 ori nesimtita ca am prajit si eu peste .....

Sincer la asta cu pestele chiar nu mi-a trecut prin cap cat de tare imi deranjez vecinii. Asta e doar o demonstratie a cat de nesimtita sunt.

Sorana si Monica (5 ani)

mirosul de pajeli nu contine gudroanele din fumul de tigara, tigara arde la o temperatura mai joasa si astfel substantele chimice emanate sunt mult mai toxice.

citeste aici unul dintre miile de articole despre fumatul pasiv si ce efecte nocive are....sfatulmedicului. ro/articole/Diverse/Fumatul_pasiv_o_amenintare_pentru_sanatate/Fumatul_pasiv_si_sanatatea_143_991. html (stergeti spatiile inainte de ro si html)

si DA, fumatorilor le lipseste bunul simt pt ca nu se gandesc ca pe altii deranjeaza fumul lor, isi aprind tigara fara sa intrebe daca au voie, daca nu deranjeaza...arunca mucul de tigara pe jos...scrumul la fel...nu cred ca acasa fac la fel...dar in parc ii doare in cot...ii intereseaza doar sa-si satisfaca nevoia personala de nicotina....cum ar trebui si cei care isi duc cainii in parcuri sa-si faca nevoile si sa le adune in punga si sa-l arunce asa ar trebui si fumatorii sa aiba scrumiera portabila, sa-si ia scrumul si mucurile cu ei....si sa nu fumeze deloc daca sunt copii sau nefumatori prin preajma...asta e bun simt...sa te intereseze de altii daca tu ca fumator esti prea dependent si nu te poti lasa, mai ales ca sti ca e mai daunator fumatul pasiv

Doar de dragul ideii - tigara arde la 884C
http://www.e-referate.ro/search.php?word=tigari

Uleiul de prajeala as zice ca mai jos.

Nu mi se pare logic ca degajarea de noxe sa aiba legatura cu temperatura de ardere - de ex. daca arzi un cauziuc la 1000C e mai putin nociv fumul decat daca il arzi la 300C?
Intreb doar.

Si tot ca idee: Ca sa faci o afirmatie de genul "toti fumatorii sunt nesimtiti" trebuie sa ii cunosti pe toti. Nici macar n-ai zis "toti fumatorii din cartierul meu" sau "toti fumatorii din Bucuresti" - ai zis "toti fumatorii". Daca nu-i cunosti pe toti atunci exista, macar teoretic, posibilitatea sa fi jignit pe unicul fumator cu bun simt din lume :)
Pe acelasi model logic cred ca se pot face si urmatoarele afirmatii: Un rrom a furat de la mine, deci toti rromii sunt hoti. Un stapan de caine si-a adus cainele in parcul de copii, deci toti stapani de caini sunt nesimiti. Un vecin bate cuie la 12 noaptea, deci toti vecinii sunt nesimtiti. O mama si-a batut copilul, deci toate mamele sunt violente, etc, etc

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:

bla bla bla.....

am citit mai printre randuri pana la sfarsit acest subiect si numa m-am enervat...orice am face, NOI NEFUMATORI, nu putem sa le demonstram fumatorilor ca fumul deranjeaza si in aer liber pe nefumatori...si ce-i mai rau ca fumatul pasiv e mai nociv ca cel activ.....
nu cred ca exista parc in romania care sa nu fie plin de mucuri de tigara in zonele special amenajate pt copii
CHIAR NU MA INTERESEAZA unde ar putea sa se delecteze un fumator fumandu-si delicoasa tigara....dar sa nu fie in preajma copiilor....de ce sa plec eu daca ma deranjeaza fumul...e viciul lor, ei sa sufere, nu eu si copilul, ia auzi....daca ma deranjeaza fumul sa plec????da mai bine mergeti voi unde sunteti singuri si afumativa plamanii pana plesniti. nu va tot gasiti scuze ca nu aveti....e nesimtire sa fumezi in preajma copiilor chiar si la 10 m....asta si pt ca dati exemplu prost copiilor
tuturor fumatorilor

DEci sa revenim, nu contest ca pe nefumatori ii derajneaza fumul, nu contest ca fumatul pasiv este daunator, insa:
- fumatul nu este intezis prin lege
- fumatul in parc nu este ilegal
ERGO: am dreptul sa fumez in parc, am mentionat in ce conditii o fac (nu aproape de copii, nu arunc chistoace pe jos, etc.).
Daca dreptul meu de a fuma in parc te derajneaza, atata timp cat nu fac nimic ilegal ai doua optiuni:
- sa-mi ceri sa ma indepartez de locul unde te afli cu copilul tau (daca mi-o ceri frumos fara sa ma faci nesimtita, s-ar putea chiar s-o fac)
- sa te indepartezi frumusel pentru ca dreptul tau de a te relaxa in parc fara sa te loveasca vreo pala de vant care aduce fumul meu intre in contradictie cu dreptul meu de a fuma in spatiile deschise (inclusiv parcuri), nu fac nimic ilegal, fac numai ceva ce tie nu-ti place.

Sincer, pastreaza inversunarea si jignirile pentru o cauza mai buna.
celor intoleranti care nu stiu unde se sfarseste lupta pentru o cauza pe care o cred dreapta si unde incepe proasta crestere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

ramiris, foarte subiectiv. Proasta crestere este doar a celor care fac ceva doar pentru ca nu pot avea parte de sanctiuni, desi fac rau. Dar afumati-va cat mai aveti timp, pentru ca eu preconizez ca pana o sa imbatraniti de-a binelea tigarile o sa devina o chestie de istorie. Si in plus, discutia de aici nu ma mira, a incerca sa lupti cu argumente rationale cu un dependent nu functioneaza.

Mergi la inceput

Citat:

Doar de dragul ideii - tigara arde la 884C
http://www.e-referate.ro/search.php?word=tigari

Uleiul de prajeala as zice ca mai jos.

Nu mi se pare logic ca degajarea de noxe sa aiba legatura cu temperatura de ardere - de ex. daca arzi un cauziuc la 1000C e mai putin nociv fumul decat daca il arzi la 300C?
Intreb doar.

Si tot ca idee: Ca sa faci o afirmatie de genul "toti fumatorii sunt nesimtiti" trebuie sa ii cunosti pe toti. Nici macar n-ai zis "toti fumatorii din cartierul meu" sau "toti fumatorii din Bucuresti" - ai zis "toti fumatorii". Daca nu-i cunosti pe toti atunci exista, macar teoretic, posibilitatea sa fi jignit pe unicul fumator cu bun simt din lume :)
Pe acelasi model logic cred ca se pot face si urmatoarele afirmatii: Un rrom a furat de la mine, deci toti rromii sunt hoti. Un stapan de caine si-a adus cainele in parcul de copii, deci toti stapani de caini sunt nesimiti. Un vecin bate cuie la 12 noaptea, deci toti vecinii sunt nesimtiti. O mama si-a batut copilul, deci toate mamele sunt violente, etc, etc

Sorana si Monica (5 ani)

chiar vrei sa cred ca tigara arde la 884 grdC????iti dai semana ca asa poti gati la tigara....defapt ce gatit ca iti arzi mancarea...in industrie, in furnale eventual.....alege totusi o sursa mai buna decat e-referate...

parerea mea despre voi fumatorii ramane neschimbata.....asa gandesc....ce sa fac???ce, voi va lasati de fumat pt ca ma deranjeaza pe mine fumul??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

toti cei care fumeaza in parcurile pt copii sunt nesimtiti!
toti cei care arunca chistoacele pe geamul de la masina sunt nesimtiti!
toti cei care arunca chistoacele pe geamul personal sunt nesimtiti!
toti cei care arunca chistoacele pe jos sunt nesimtiti!
toti cei care fumeaza pe holurile spitalelor sunt nesimtiti!
iar pe cei ce-si arunca guma de mestecat pe strada ii urasc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Faza cu 800 de grade e adevarata. O cautare pe net arata ce temperaturi sunt in functie de in ce stadiu e tigara, inainte/in timpul/dupa pufait si deja simt ca stiu mai mult decat simteam nevoia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

ramiris, foarte subiectiv. Proasta crestere este doar a celor care fac ceva doar pentru ca nu pot avea parte de sanctiuni, desi fac rau. Dar afumati-va cat mai aveti timp, pentru ca eu preconizez ca pana o sa imbatraniti de-a binelea tigarile o sa devina o chestie de istorie. Si in plus, discutia de aici nu ma mira, a incerca sa lupti cu argumente rationale cu un dependent nu functioneaza.

Nu cred ca postul tau musteste de obiectivitate, dimpotriva.
Despre buna crestere ce sa mai zic, insa din nou, daca din lipsa de alte argumente sa ma faci nesimitita si in plus incapabila de a rationa pe motiv de dependenta te face sa crezi ca ti-ai demonstrat punctul de vedere atunci crede-o in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Clover,poate se vor gasi oameni responsabili care vor gasi modalitati de a proteja pe cei nevinovati de iresponsabilitatea dependentilor de fumat.
Mai multa educatie,sanctiuni mai mari,atitudini cetacenesti mai ferme...si pana la urma se vor aranja lucrurile astfel incat sa traim intr-un mediu civilizat.

Mergi la inceput