ce stiti despre oligomenoree?
Din cate stiu eu oligomenoree inseamna cicluri de 35-45 de zile. Cam aici ma incadrez si eu - mai mult spre 45. Cel putin asa le-am contorizat de la inceputul anului de cand nu mai iau contraceptive.Si inainte tot asa erau. Voi ce stiti?
Raspunsuri
moni30 spune:
De vreo 3 luni incerc si eu sa aflu mai multe despre asta pentru ca tot intre 35-45 zile il am si eu.
Acum vreo 7-8 ani, doctorul mi-a spus ca asa sunt unele femei si totul e ok. Mi-a prescris AC.
Dupa 7 ani, le-am intrerupt pentru ca am vrut bb.
Nici o schimbare insa. Ciclul meu e la fel. Nu am dureri de nici un fel si dureaza 4 zile.
Am hotarat sa iau Vitex pentru regalare hormonala.
Am luat o luna si de atunci nu mai am ciclu deloc. Acum sunt in ziua 88.
Ce e ciudat insa e faptul ca testele de ovulatie (cele de urina) mi-au iesit mereu negative (ca si cele de sarcina
) iar testul cu saliva imi iese aproape in fiecare zi pozitiv.
Ei bine, eu cred ca ciclurile mele sunt anovulatorii. Temperatura bazala imi sta mereu pe la 36.60-36.80. 
La ecografie in ziua 40 aveam un endometru de 5 mm, nu am ovare polichistice, uterul este normal. Doctorul spunea ca am un deficit de estrogen.
Din cate stiu eu, estrogenul este periculos daca e mai mult decat are corpul nevoie.
Citisem pe net ca reglarea estrogenului se face cu progesteron (?- sau nu am inteles eu bine? ).
Dar, se pare ca plantele "progesteronice" mie mi-au intarziat si mai mult ciclul.
Acum astept rezultatele de la analizele hormonale.
Intre timp incerc sa aflu cum se poate induce menstruatia intarziata dar fara progesteron.![]()
Cam asta e ceea ce stiu eu, dar poate ne mai ajuta si alte fete care stiu mai multe despre astea.
Eu abia de 3 luni m-am dezmeticit si am inceput sa constientizez ca nu sunt ok.
va pup pe toate si va doresc si voua si mie 
RalMar spune:
Fetele, din cate stiu si eu , CM mai lungi de 35 de zile sunt anovulatorii. Voi ati incercat sa faceti niste monitorizari, sa vedeti totusi daca aveti ovulatie sau nu? Oprietena de-a mea avea aceeasi problema, si si-a reglat CM cu tinctura de marar luata timp de 3 luni. Din ce am mai aflat eu de pe acest forum, pentru CM mai lungi de 35 de zile, se face o stimulare pentru a provoca ovulatia si a obtine astfel o sarcina.
moni30 spune:
RalMar, iti multumesc pentru raspuns.
Tinctura de marar?? nu stiam de asta.
Acum ramane sa vad unde pot gasi asa ceva.
Monitorizari si alte teste ... pe aici sunt foarte complicat de facut. A trebuit sa mint si sa spun ca de 1 an incerc sa raman insarcinata pentru ca doctorul sa incerce sa vada ce nu e ok cu mine. Desi, am spus clar ca as vrea sa-mi reglez ciclul, asta nu a contat deloc.
De vreo luna mi-am facut analize sa vad cum stau cu hormonii si inca nu reusesc macar sa aflu rezultatele.
Sa nu mai spun ca vreo 6 hormoni au costat 985$ (noroc ca a platit asigurarea medicala).
Cred ca voi incerca si tinctura de marar ca nu prea am incredere ca in sistemul medical de aici.
Stie cineva unde pot gasi tinctura de marar?
Pupici 
sunshine4ever spune:
Moni uite ma fost si eu in situatia ta. Intr-un an am avut ciclu de vreo trei ori maxim, m-am adresat unui ginecolog deoarece vroiam sa am copii si am zis sa vad priam data ce ii cu aceste ciclui extrem de rare. Cin descoperim ca am prolactina mare ceea ce din citema inteles percepe ca si cum ar fi organislmul deja insarciant si nu lasa o alta sarcina. Adica prolactina mare iti induce cicluri mai lungi de 33-35 de zile si anovulatorii. Eu am inceput sa iau mastodynon, s emai gaseste al noi, din cite am inteles ca in alte parti nu s emai importa si in decurs de doau saptamini mi-a reglat-o. A sa spun c aininte am fost ep tratament medicamentos, adica Dostinex pe care il intrerupeam imi crestea prl. De o luna de ziel am ineput sa iau mastodynon si uite ca m-a reglat. Ei cind am avut deceptia de fiv nereusit am fost foarte nacajita si in ceea mai mare necajeala mi-am mai recoltat impreuna cu bhcg si mi-a fot cu 100 mai mare decit limit anormala , deci tind sa cred ca pe baza de stres. Iar acu pt reglarea ciclului maiiau tinctura de extract din mladite de zmeur. dAr am auzit ca si cretisoara e pt asa ceva.
Iti doresc muuuuult succes.
in asteptarea unui ingeras
moni30 spune:
Magduta, multumesc pentru sfat, dar din pacate, mastodynon-ul (sau vitex) mie nu mia facut deloc bine.
Aveam cicluri lungi de peste 40 zile dar macar le aveam. Dupa ce am inceput sa iau vitex, nu am mai avut nici macar ciclu (nici vorba de reglare)
L-am luat o luna si apoi am intrerupt pentru ca era deja ziua 60 si nici vorba de ceva schimbare. Acum sunt in ziua 88 si se pare ca va trebui sa imi provoc singura menstruatia cumva. Doctorita mea mi-a facut programare abia in ianuarie (cand va fi 1 an de cand am intrerupt AC si am mintit ca am inceput sa "muncim " pentru bebe). Nici macar rezultatele hormonale nu vrea sa mi le dea pana atunci. Ma gandesc sa imi cumpar progesteron crema (e singurul progesteron care se poate cumpara fara reteta) sau sa iau din nou o folie de AC?
Imi pare atat de rau ca nu am facut testele astea de hormoni cand am fost in septembrie in vacanta in Romania.
Din pacate, eu de aici nu prea pot cumpara plante ca si cretisoara, coada soricelului,branca ursului ca nu exista. In schimb gasesc tone de vitex (sau mastodynon), MACA si orice "altceva".
Doctorita mea mi-a dat sa iau ceva vitamine prenatale (habar-n-am ce contin
ca pe cutie e scris numele meu si adresa farmaciei, numele doctoritei si alte prostii, dar nu si ce contin vitaminele alea.), si mi-a spus ca au vitamina E, B6, C , Acid Folic si altele.
Am citit pe net ca mararul ar avea proprietati estogenice si ca ar induce menstruatia. La fel si patrunjelul si Black Cohosh si trifoiul rosu.
Credeam ca sunt o noroacoasa ca sunt in USA si voi putea aici sa-mi tratez mai bine problema. ![]()
![]()
Bine ca am fost macar sa-mi fac o ecografie in Romania ca altfel acum as fi fost super disperata.
Tu, cand ai inceput sa iei vitex? din prima zi de ciclu?
am citit ca vitexul lungste faza luteala si ca e bine de luat in a doau jumatate a ciclului (dupa ovulatie). Eu am inceput sa-l iau cam prin ziua 20. Acum as vrea doar sa-mi vina ciclul si apoi, mai vad eu. Cum se poate induce ciclul? a folosit cineva progesteron crema? cum se foloseste? a dat rezultate?