Intoleranta la xilina
![](images/user_woman.png)
Buna ziua
In urma unei analize TTL (test de transformare limfoblastica) s-a descoperit ca organismul meu nu ar suporta xilina si alte cateva substante.
Problema mea este ca , fiind insarcinata, la nastere va fii nevoie de anestezie si dupa cate am inteles xilina este destul de utilizata in astfel de cazuri.
Totusi, intrebarea mea ar fii urmatoarea: "Exista totusi si alte variante de anestezic, fara continut de xillina?"
... Sper ca nu sunt unica persoana , de pe acest forum, cu intoleranta fata de aceasta substanta.
Cu speranta ca exista persoane care stiu mai multe despre aceasta intoleranta, va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Da , exista destule alternative pt. XIlina , nu-ti face griji.
Doar sa nu uiti sa-i spui doctorului de alergie.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
camitod spune:
Multumesc Xio pentru raspunsul tau, asa speram si eu , sa existe alternative.
Medicului care imi urmareste sarcina i-am spus de acesta intoleranta si m-a sfatuit sa vorbesc cu un anestezist ca sa aflu mai multe informatii despre anestezice... dar oricum nu prea stiu unde pot gasi un anestezit... probabil ca mergand pur si simplu la spital si intreband de medicul de garda... dar nu stiu cat succes as avea.
Si... oricat as vorbi cu un medic de garda acum ... problema va fii la nastere, cand in viteza sper sa nu imi faca vreo "bucurie" anestezistul disponibil in acel moment ...
marcellinna spune:
Spune sa ti se treaca in fisa ca esti intoleranta la substantele alea.Cand mergi sa nasti spune tuturor de acolo sa fie atenti chiar daca te repeti.
Eu am avut o reactie interpretata ca soc anafilactic la o extractie dentara in urma anesteziei ,acu multi multi ani.
Cand am fost din nou pt extractii acum doi ani, medicul mi-a dat o doua fiole diferite de anestezic folosit in acea clinica ,pe care sa le testez la un alergolog.
Doar dupa ce am facut testul m-am putut prezenta pt extractii.
Deasemenea este foarte important ca testul sa fie facut la un interval scurt de timp inainte de anestezia locala cu pricina.Deci nu poti sa te duci sa ceri sa fii anesteziata cu un test facut cu luni de zile inainte .
Oricum nu te speria ,in cazul in care spui si se va sti ce problema ai o sa se foloseasca in mod sigur alt tip de anestezic local si in mod sigur vor avea si substanta care sa rezolve un eventual shock.
Mie mi-au facut anestezie locala cu anestezicul testat si in acelasi timp mi-au pus si Bentelan intr-o perfuzie pt orice eventualitate.
Nu stiu cat de bine se potriveste paralela asta cu o nastere dar tot de anestezice locale e vorba.
A si intre timp s-a nascut si fiica mea, am avut si alte operatii si n-am avut probleme.
Sarcina si nastere usoara si nu te gandi la lucruri rele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Ropivacaina este folosita in ginecologie , de exemplu.
daca le spui ca esti alergica la Xilina stiu ei ce sa-ti dea , asa ca stai linistita. Oricum sunt mai multe tipuri de anestezice asa ca nu e nici o problema.
Si pt. a vedea daca esti alergica pot sa-ti picure in ochi un strop de anestezic si afla imediat cum sta treaba.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?albumId=100560422
camitod spune:
Multumesc pentru incurajari, dar si pentru urari.
Ma simt ceva mai bine stiind ca exista diverse variante.
M-am tot gandit ca ar fii bine daca as face analize pentru diferite substante anestezice, dar pt asta tot trebuie sa ajung la un medic anestezist sa-mi spuna exact care sunt cele utilizate. Voi vedea daca voi reusi acest lucru.
Cat despre proba cu picatura pusa in ochi (banuiesc ca in partea de jos)crede-ma Xio ca nu as risca asta oricat mi s-ar spune sa nu-mi fac probleme pt o eventuala reactie adversa.
Spun acest lucru datorita experientei nefericite prin care am trecut. Acea analiza TTL de care vorbeam in primul meu mesaj am facut-o ca urmare a unei alergii destul de urate. Problema a fost ca dupa 2saptamani de spitalizare si vreo 4-5 de tratament cu Prednison nici eu ,dar nici medicii, inca nu stiam la ce facusem alergie. Noroc ca nu mi-a dat pace curiozitatea si am reusit sa gasesc un alergolog care a descoperit ca vinovatul a fost un antiinflamator, pt multa lume total inofensiv (Piroxicam). Acest medic mi-a interzis sa fac teste alergologice direct pe mine si m-a trimis sa fac acea analiza TTL care nu ma afecta direct. Oricum , surpriza a fost mare la rezultat. Astfel Piroxicamul a iesit un pic sub limita medicamentelor "rele", la limita au fost Eritromicina si Cefalexin si peste limita: Xilina si Movalis. Mi-e clar ca este foarte posibil sa mai fie si alte substante la care sa fiu aergica... nu au fost toate testate.. de acea incerc sa evit cat pot medicamentele.