Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

Retete pentru vase Zepter

(1 vot)
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 12
emiliss
emiliss



7 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
Buna fetelor,
Daca ati cumparat vase Zepter ar trebui sa va luati dupa termostat,pt ca tocmai in asta consta diferenta intre aceste vase si restul.Iar daca nu va iasa mancarea inseamna ca nu stiti cum sa la folositi!
Am o colega care are aceste vase de 10 ani,dar nu stia cum sa gateasca in ele(le folosea ca niste vase obisnuite).I-am facut o invitatie la o prezentare si i s-a explicat exact cum trebuie sa gateasca fiecare aliment(alimentele care o interesau pe ea)!
Va fac si voua o invitatie la o astfel de prezentare si puteti sa intrebati toate nelamuririle pe care le aveti legate de aceste vase.Dati-mi un mesaj aici sau pe privat!
V-am pupat!
Mergi la inceput

lilina



3276 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lilina Adauga semn de carte la raspuns Trimite lilina un Mesaj Privat  Reply with Quote
da, emiliss are dreptate
ati dat atatia bani pe ele, e si pacat sa nu le folositi asa cum trebuie
este usor de urmarit termocontrolul capacului, cand ajunge spre zona rosie (zona temperaturilor inalte, peste 100 grade) mai precis la punctuletele dinaintea zonei rosii, ar trebui oprit focul, asta nu inseamna ca mancarea e gata, daca e vita sau fasole, sigur nu se fierbe atat de repede, ideea e sa luati putin vasul de pe foc, sa se racoreasca (acul termocontrolului revine spre zona galbena/verde) apoi il puneti iar pe foc, in acest mod evitati fierberea la temperaturi inalte, care distruge proprietatile/calitatile alimentelor. aste e ideea cu termocontrolul
in rest, vasele zepter sunt usor de folosit, este deajuns daca iti arata/explica cineva cum trebuie sa le folosesti CORECT, repet, este pacat sa dai atatia bani pe ele si sa nu te folosesti de calitatile lor !!!!

in alta ordine de idei, este recomandat ca ULEIUL si CONDIMENTELE (sarea, in special) sa se foloseasca atunci cand mancare e gata, in acest fel evitam folosirea prajelilor, a uleiului incins care este extrem de nociv si excesul de sare (sarea se pune in cantitati mici DOAR pt.gust, dar gatind in aceste vase, veti sesiza ca veti pune mult mai putina sare, pt.ca se mentin proprietatile si calitatile alimentelor, gustul este mult mai accentuat, nu se pierde !!!!)

daca vreti mai postez si eu retete testate de mine ceva simplu !!!!


Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul
Mergi la inceput
clyo
clyo



1256 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite clyo un Mesaj Privat  Reply with Quote
Lilina, daca as urma modalitatea descrisa de tine, atunci o amarata de friptura de vita in suc propriu mi-ar luat 3 ore.
am incercat sa fac si asa dar carnea / legumele nu erau gatite.
Mergi la inceput

lilina



3276 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lilina Adauga semn de carte la raspuns Trimite lilina un Mesaj Privat  Reply with Quote
ziceam ceva de retete mai devreme, e mult spus retete pt.ca nu sunt o mare gospodina, gatesc dar nu ma innebunesc
m-am referit mai mult la "retete" despre principiile de gatit cu vasele zepter

va dau un prim exemplu: FRIPTURA LA GRATAR
1.se incinge vasul (puteti testa daca vasul e gata stropind cateva picaturi de apa in vas, acestea se vor rostogolii si evapora instantaneu, atunci in seamna ca vasul e gata)
ATENTIE, cand gatit in vasul zepter folositi ochiul cel mai MIC al aragazului, niciodata ochiul mare, si neaparat la economic, pt.ca riscati sa ardeti manarele si nici nu este nevoie sa folositi un ochi mare !!!
2. puneti bucatile de friptura, bine scurse (eventual le puneti pe un servet, sa absoarba apa de pe ele) si presati foarte bine cu paleta (de lemn/teflon, NU folisiti METAL, pt.ca riscati sa le zgariati), carnea trebuie sa se lipeasca de fundul vasului (o sa ziceti ca acolo va ramane forever, ba NU, se va dezlipi singurica atunci cand va fi gata, eventual o puteti ajuta voi un pic)
puteti pune condimente (rozmarin, cimbru, busuioc, oregano, etc) pe carne inainte de a o gati, mai putin sarea, care se pune la sfarsit
eu am ghivece cu condimente - dau o savoare aparte gratarului !!!! chiar va recomand sa va luati si voi
3. cand se vede pe margine ca e rumenita si incepe sa se dezlipeasca, intoarceti carne pe partea cealalta, si presati-o bine, sa se lipeasca si pe partea cealalta
cand va fi gata, se va vedea rumenita, eventual puteti incerca cu o furculita sa vedeti daca e facuta, dar fara sa ajungeti cu furculita pe partea cealalta ca sa nu zgariati vasul

de asemenea, puteti sa puneti si capacul (de ex.la carnea de vita, care se face mai greu) pt.ca sa se patrunda bine, apoi luati capacul si lasati sa se friga carnea pana se duce zeama din vas, ca sa se rumeneasca friptura.
si tot la carnea de vita - trebuie sa fie taiata subtire si batuta bine inainte, garantat iese suuuper delicioasa

ca GARNITURA folosesc:
ciuperci proaspete, rumenite in vas, fara ulei !!! se fac super repede
le las sa se raceasca si le tai felii, le pun peste salata, rad branza, pun si rosii, ulei masline si lamaie

asta e o reteta de friptura cu salata special pt.gagicile care tin la silueta
SUCCES

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul
Mergi la inceput

lilina



3276 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lilina Adauga semn de carte la raspuns Trimite lilina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui clyo

Lilina, daca as urma modalitatea descrisa de tine, atunci o amarata de friptura de vita in suc propriu mi-ar luat 3 ore.
am incercat sa fac si asa dar carnea / legumele nu erau gatite.


TREBUIE sa te contrazic, amarata de friptura de care mentioneti(a carei reteta am detaliat-o mai sus) o faci in aproape 20 de minute
am zis friptura, NU bucata mare/groasa de carne de vita pe care vrei s-o fierbi pt.nu-stiu-ce mancare

repet, daca vrei sa vezi exact cum se face, mergi la o prezentare, nu te costa nimic

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul
Mergi la inceput

lilina



3276 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lilina Adauga semn de carte la raspuns Trimite lilina un Mesaj Privat  Reply with Quote
la ciorba, fierb bucata de carne de vita cam 20 de minute (depinde cat de mare e). pun apa in vas pana la jumatate
e scot si o tai bucatele mici (atunci o vad cat e de fiarta !!! o mai pun la fiert daca este rosie in interior)
o pun la loc in vas sa fiarba si tai legumele (morcov, ceapa, dovlecel, ardei, telina, alte radacinoase, eventual si un cartof mic) le pun sa fiarba alaturi de carne, si dupa alte 15-20 minute (scot si incerc o bucata de carne si de morcov sa ma asigur ca au fiert) adaug suc de rosii, fierb inca 10 minute, pun borsul (fiert separat) si fidea (daca nu am pus cartofi) si dupa 5-10 minute ciorbita e gata
adaug la sfarsit, dupa ce opresc focul, ulei si sare, toc marunt patrunjel si leustean
si servesc cu smantana, iese foarte delicioasa

asta e reteta mea de ciorbita de vita (in maaaxim o ora, eu am pus cu aproximatie cate minute se scurg la fiecare etapa, poate dura si mai putin, dar daca eshti atenta la termocontrol si il folosesti asa cum trebuie, adica daca e necesar, sa dai vasul de pe foc, daca ajunge acul termocontrolului in zona rosie, atunci logic ca dureaza un pic mai mult) - insa asa gatesti SANATOS

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul
Mergi la inceput
clyo
clyo



1256 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite clyo un Mesaj Privat  Reply with Quote
Citat:
citat din mesajul lui lilina

Citat:
citat din mesajul lui clyo

Lilina, daca as urma modalitatea descrisa de tine, atunci o amarata de friptura de vita in suc propriu mi-ar luat 3 ore.
am incercat sa fac si asa dar carnea / legumele nu erau gatite.


TREBUIE sa te contrazic, amarata de friptura de care mentioneti(a carei reteta am detaliat-o mai sus) o faci in aproape 20 de minute
am zis friptura, NU bucata mare/groasa de carne de vita pe care vrei s-o fierbi pt.nu-stiu-ce mancare

repet, daca vrei sa vezi exact cum se face, mergi la o prezentare, nu te costa nimic

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul



iti dai seama c-am fost la o prezentare, altfel cum puteau sa ma pacaleasca sa dau o caruta de bani pe 2 oale?

incerc diseara din nou si revin cu un raspuns.
fii sigura ca nu pun juma de vitel in cratita....
Mergi la inceput

lilina



3276 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui lilina Adauga semn de carte la raspuns Trimite lilina un Mesaj Privat  Reply with Quote
ce haioasa eshti

e mai greu la inceput, ca la orice inceput, pana te prinzi ce si cum, apoi e floare la ureche

succes

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, www.totsites.com/tot/lilina" target="_blank">site-ul
Mergi la inceput
clyo
clyo



1256 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite clyo un Mesaj Privat  Reply with Quote
le am de 2 ani deci nu prea sunt la inceput

Mergi la inceput
danita
danita



1703 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite danita un Mesaj Privat  Reply with Quote
clyo, thx de retete ! eu gatesc orice in vasele zepter. te rog detaliaza putin cum faci ciupercile ca mi-ai facut pofta :)
am incercat chiar si un pandispan ..direct pe foc , a iesit super ok !!! seccretul este sa stergi din cand in cand capacul de apa .

va pupic
D

BeBelusca
Mergi la inceput
Pag. din 12 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)




DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com