Eu cumpar mereu foile "Alpin", de cand le-am descoperit. Mi se par cele mai reusite, se pot taia foarte usor fara sa se sfarame.
Sigur ca a fost o perioada in care mai faceam si acasa insa acum mi se pare pierdere de vreme.
Crema o fac din 1 l lapte, 4 oua, 4 linguri faina, 10 linguri zahar, 1 plic praf budinca de vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, 100g unt.
Galbenusurile le amestec cu zahar, vanilie, faina, praf budinca, lapte si le fierb la foc mic amestecand incontinuu. Cand crema s-a ingrosat, o iau de pe foc si adaug (in crema fierbinte) albusurile batute spuma tare, si 100 g unt.
O alta varianta ar fi ca pun crema pe prima foaie, si pun prajitura la frigider pana se raceste de tot apoi pun deasupra 200 ml frisca batuta tare, si presar deasupra a doua foaie sfaramata in prealabil si amestecata cu zahar pudra.
Criss si Alex