Mascul sau femela?
Raspunsuri - Pagina 2
andriushca spune:
quote:
Originally posted by ladyJquote:
Originally posted by aidaciolac
asi noi am avut un ciobanesc german , dar puteee ... Spala husbant vara cu furtunul si mai arunca si o mana de dero si tot degeaba , puteee. Nu a durat mult cu el (8 luni) si l-am gasit spanzurat .
Aida - mama de pisica mica.
s-a sinucis cainele tau?
Cum adica l-ati gasit spanzurat?
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
exact asta voiam sa intreb si eu. sau poate "l-a spanzurat" cineva? pentru ca ...putzea?..
ZOZOLINA
andreea
...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...
COUNTING THE DAYS
aidaciolac spune:
Mey sunteti de groaza! s-a sinucis ca nici el nu mai suporta putenia.
Serios acum , pe la 5 luni un vecin de pe alta strada l-a prostit pana l-a bagat la el in curte. In 2 ore am aflat in ce sens a luat-o si am reusit sa il rascumpar. Rascumparat a mai fost de prin alte parti inca de 2 ori.
Cainele asta a fost de groaza mai ales ca pana a murit numai probleme am avut cu el . Nu reuseam nicicum sa il invat ceva.
Da , l-am gasit spanzurat , nu stiu cine a facut-o si de ce. Va dati seama ce soc am avut sa-mi gasesc catelu atarnat de copac , mai ales ca eram singura cu kupila in casa , husbantu plecat in cursa.
Cat despre putenie ... vara aia a fost de groaza. Asa transpira cainele ala si ii schmbam apa de nu mai stiu cate ori pe zi , era liber sa stea la umbra ...
nov2006
aidaciolac spune:
Liza (labrador) in schimb a invatat imediat lucrurile elementare ... si era o zapaceala de catel , nici nu avea 2 luni cand am luat-o. Tin minte ca la 7 luni mergea la pas pe strada si nici macar nu imi batusem capul prea mult , dar fara lesa ca se simtea ingradita.
Acum ii pun lesa doar cand o duc la vet ca la plimbare pe strada nu o scot.
Cand a intrat in calduri am avut alaiul la poarta ... si plangea Liza mea dupa petitori ... si habar nu avem cand a plecat si cand s-a intors , pe unde a plecat ca in 2 luni a fatat 2 catelusi (noroc ca au semanat cu ea ca altfel nu ii vroia nimeni).
nov2006
Ramona J spune:
Noi am avut mereu setteri irlandezi. Ador rasa asta. Am avut si femela si mascul. Daca vom mai avea ciine vreodata o sa aleg femela.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Cristina.C spune:
Eu cred ca "fetitele" - asa numesc eu animalutele de sex feminin, fie ele catei, pisici, etc..., sunt mai "intelepte" decat baieteii.
Ramona J spune:
Categoric, sint de acord. Noi am iubit-o tare mult pe "fetita" noastra. Din pacate nu am putut s-o aducem aici, a ramas in Romania. A murit nu demult, la 14 ani jumate. Cred ca e virsta record pentru un setter!
Cristina.C spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Categoric, sint de acord. Noi am iubit-o tare mult pe "fetita" noastra. Din pacate nu am putut s-o aducem aici, a ramas in Romania. A murit nu demult, la 14 ani jumate. Cred ca e virsta record pentru un setter!
Nu stiu de ce a murit fetita voastra, dar stiu cazuri in care animalute, mai ales catei ( in cazul pisicilor mai rar, ca ele sunt mai egoiste ), s-au stins de dorul stapanilor...
aidaciolac spune:
asi , ce hotarare ai luat?
La ce catel te gandesti?
nov2006
pisigri spune:
1. si femelele in perioada de calduri pot fugi de acasa, nu doar masculii
2. ciinii nu transpira pe toata pielea, ca noi. termoreglarea la ei se face prin intermediul gifiitului ala cu limba scoasa. un ciine nu se spala niciodata si sub nici o forma cu dero, ci doar cu sampon special pt ciini. spalat cu detergent, nici nu ma mir ca putea; se creaza dezechilibre ale ph-ului pielii si se grefeaza tot felul de bacterii si ciuperci care produc mirosul ala
3. singerarea din perioada caldurilor la femele nu este asa abundenta cum se poate crede gindindu-ne la singerarile noastre lunare si raportindu-le la talia ciinelui. in plus, se petrece doar de 2 ori pe an. in plus, femelele fara valoare dpdv al parintilor se pot steriliza inaintea primului ciclu de calduri (6-7 luni), aceasta inlaturind 99% incidenta tumorilor mamare si, fireste, a altor afectiuni ale aparatului genital, foarte grave si mult mai greu de diagnosticat decit la femeie
4. si labradorii au problemele lor genetice; incidenta displaziei de sold la noi in tara la aceasta rasa este cel putin egala cu cea a ciobanescului german
5. intr-un top al raselor muscacioase (muscatoare ale membrilor familiei) pe primul loc se afla cockerul, pe locul 2 ciobanescul german
6. nu recomand niciodata un ciine de talie mare cuiva care nu a mai avut ciini pina acum. nu recomand niciodata ciine dintr-o rasa incapatinata si dominanta cuiva care nu are experienta cu ciinii. in cazul in care totusi se opteaza pt o astfel de rasa, recomand intotdeauna o femela, pt ca sint mult mai ascultatoare si mai usor de dresat, si nici nu au (vb despre majoritatea) nevoia unui mascul de a deveni (sau a incerca sa devina) "seful haitei"
7. pentru o familie cu copii recomand ciini din rase tolerante si jucause. caniche-ul de ex este o rasa foarte jucausa, dar care nu va ramine impasibil daca copilul ii baga degetele in ochi/urechi. boxerul este un ciine mult mai iubitor de copii. fireste, cind copilul are o virsta la care stie deja ca si pe ciine il pot durea "diverse chestii", nu se mai pune problema in acelasi mod
8. desi pretul poate fi mai mare decit in piata de animale, va sfatuiesc sa cumparati animalul de la un crescator. si sa faceti diferenta intre crescatorii seriosi si asa-numitii puppy-miller-i, care inmultesc 100 de rase de ciini. un crescator serios va va putea informa asupra caracterului rasei, asupra nevoilor acesteia, si, poate cel mai important, va ofera garantia unui pui sanatos provenit din parinti sanatosi. pedigree-ul nu mai este un moft.
9. fireste, daca optati pt un ciine "maidanez" (un pui, pt ca e mai usor sa-l obisnuiti cu regulile casei decit un adult), gest pt care nu pot decit sa va felicit, riscul problemelor genetice este mai redus. nu uitati de selectia naturala atit de eficienta pe strazi la noi in romania. prin urmare nu se ridica aceleasi probleme ca in cazul unui pui din parinti ai caror ascendenti dumnezeu stie de cite ori au fost consangvinizati aiurea
asi spune:
quote:
Originally posted by aidaciolac
asi , ce hotarare ai luat?
La ce catel te gandesti?
nov2006
Peste o saptamana luam o fetita de ciobanesc german.I-am gasit si nume , o va chema Astrid.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.