Ii recompensam sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si eu zic ca nu strica, ca din cind in cind sa fie recompensati.
Asa invata de mici, cum stau lucrurile in viata.
Alba,mami de
Darian Valeriu *17.09.1999
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Darian
&
Cassian Teodor *04.06.2005
https://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

quote:
Originally posted by tlaura

Da marcellinna, te intelg perfect si te aprob; asa gandesc si eu!


Laura, mama lui Andrei

Poze
Atentie,exista si recompensa verbala,sub forma unor laude care vin ca o recunoastere a reusitei,oricare ar fi ea,si ca un stimulent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Sigur ca trebuie sa le aratam copiilor prin ceea ce facem pentru ei ca suntem multumiti de rezultatele obtinute , fericiti .
Admitrea la facultate este un eveniment deosebit de important in viata , cum ar putea un parinte sa nu participe la acesta ?
Oricat ar fi de sarac acel parinte poate sa ofere un un cadou mai special , este de fapt si varsta cand copilul incepe incet -incet sa se desprinda de parinti , sa-si croiasca propriul sau drum , este ceea ce va lua cu el in viata ca amintire alaturi de trecutul de pana atunci .
Daca unii nu vor sa ofere copiilor decat vorbe duioase , considerand ca o educatie solida asa se face e un punct de vedere pe care ma abtin sa-l comentez .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMaria spune:

De ce sa nu-i recompensam atunci cind merita (in limitele posibilitatilor) daca atunci cind gresesc ii pedepsim?
Eu imi recompensez fata intotdeauna, nu neaparat cu cadouri pentru ca nu imi pot permite mereu, dar o vorba buna, o lauda, o imbratisare, da, intodeauna. De ce? Pentru ca eu am dus lipsa la toate astea si stiu cit sunt de importante pentru un copil/adolescent/tinar adult.
Sunt fericita cind vad fericirea pe fata ei si bucuria din voce atunci cind o laud sau ii spun cit sunt de mindra de ea sau cind ii ofer un cadou, oricit de mic.
E adevarat ca nu invata pentru noi parintii si nici pentru a primi recompense materiale (si stie foarte bine asta), dar atunci cind merita o recompensez cu toata dragostea.

Lia

Rugati-va pentru Diana
http://dianadumitru.netfirms.com/

Asa a venit pe lume printesa mea:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105962

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Parerea mea e ca un copil mai merita sa fie recompensat din cand in cand mai ales la o reusita de genul acesta.Nu valori imense ci cumva ,ceva ca sa marchezi momentul si poate ca sa-i arati copilului cat de mult conteaza pentru tine reusita lui.S-ar putea sa gresesc dar asa simt eu ca trebuie sa fie.De multe ori in efortul sustinut al copilului de a invata e si o dorinta ascuns(sau nu) de a -si face parintii fericiti.Eu cred ca o recompensa,un cadou e un semn de dragoste si daca pot sa-i mai arat inca o data dragostea mea o fac cu fericire.Niciodat zambetele de fericire ale copiilor nostri nu sunt de ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Sunt de acord cu recompensele insa o masina mi se pare prea mult. O vacanta in care sa se relaxeza dupa o perioada grea de examene cred ca este suficient. Daca la admitere primeste masina ce va primi la absolvire? Care va fi stimulentul pt. a invata bine la facultate? Nu o sa creada ca parintii ii fac totul si nu mai e nevoie sa depuna eforturi? Cred ca trebuie sa exista niste limite bine stabilite pt. fiecare reusita a copilului, in functie de importanta rezultatului obtinut de acesta.
Cunosc un caz in care copilul a refuzat telefonul mobil primit in dar ca recompensa pt. ca intrase la un liceu important, a considerat ca pt. nevoile lui nu ii este necesar un telefon atat de performant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

eu de exemplu, am dat la 6 facultati, ca n-aveam ce face toata vara... si am intrat la 5, la buget. am ramas la 2, una cu plata, ca asa cere statu roman... si ce-am primit? am fost certata ca n-am ales Sociologia, acolo unde vroia tata sa raman... evident ca am bocit de mi-au iesit ochii din cap... si cam atat. eu una nu consider ca e ok sa-i dai ceva copilului daca are o reusita scolara. avem un coleg, in genereala chiar, care primea 100 mii la fiecare nota de 10 obtinuta... era tare competitiv si incerca sa fie mereu "de nota 10". deci uneori e un imbold... eu n-am fost niciodata recompensata pt invatat, dar daca era sa primesc cate 100 mii pt fiecare nota de 10... pfffff... eram milionara acum !!!

concluzie : ar fi ok recompensa, dar nu cu titulatura de recompensa sau stimulent, ca pana la urma inveti pt ca vrei, nu ca primesti bani... un cadou fara o ocazie anume o sa bucure foarte mult

oana deSOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Eu nu sunt de acord cu recompensa materiala pentru note bune la scoala, dar copilul trbuie laudat atunci cand are rezultate deosebite.
El trebuie sa inteleaga,ca este datoria lui, sa invete bine si nu trebuie sa faca acest lucru doar pentru bani si alte foloase materiale.
Dar o lauda, o vorba buna, trebuie sa primeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hmmm , nu-mi amintesc sa fi fost recompensata.
N-am avut niciodata media sub 9,11 din clasa 1 si pana la bac inclusiv.
Am vazut si eu moda cu primit bani la fiecare 10 dar nu mi se parea normal. Si daca primeam de la parinti , tot mi se parea teribil de ciudat.
Cand am luat bacul n-am primit nimic material Evident , s-au bucurat toti , m-au felicitat pt. nota, da n-am primit nimic substantial.
cand am intrat la Medicina , tot la fara plata....am plecat la mare, cred ca bunica-mea mi-a dat 100 de euro de cheltuiala , bani pe care oricum ii primesc daca plec in vacanta pe litoral.
Da , ama vut colegi care au primit masina , ba chiar li s-a conditionat "daca iei peste 9 primesti un golf" , daca lua peste 9,50 primea altceva.
Ciudat.

Sunt total de acord insa cu aprecierea si incurajarea , cu recompensele verbale.
Si apropo de asta , cand am trecut de cel mai greu examen din facultate(de pana acum) , am luat si bursa , s-au bucurat ai mei enorm si bunici mi-au spus fericiti ca imi mai dau ei 3 milioane pe langa bursa. Reactia mea a fost "pentru ceee?!?!?"
Mi se pare aiurea.......


Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

V-ati gandit la recompensa materiala pe termen lung? ar merge cam din clasa a 5-a de exemplu, ca pentru notele bune sa primeasca o anumita suma care se pune in cont pentru ca sa o poata folosi la 18 ani pentru achizitionarea unui lucru de valoare sau intr-un scop asemanator. La note proaste sa i se retraga o anumita suma. Valorile le stabiliti de comun acord cu copiii. Recompensele imediate pot fi de alta natura.
Nu zic ca e solutia perfecta. Depinde de copil si parinti. Dar stiu cazuri in care a avut mare succes.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput