Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (62)
Raspunsuri - Pagina 28
crisstiana spune:
anka.san, sa stii ca de data asta m-a ocolit norocul. Eu nu o sa beneficiez de acea suma de bani.Se da doar pentru persoanele imigrante care au rezidenta de cel putin 2 ani . Iar eu am reusit sa-mi fac acte aici numai dim martie anu asta. Asa ca pana se naste bebe o sa am doar 9 luni legale si nu 2 ani, asa cum cer ei.
Gandeste-te, daca s-ar acorda asa usor 2500 euro oricarei imigrante care vina sa nasca aici, toti africanii ar da buzna in Spania. Oricum sunt deja mai mult de o gramada aici. Ca sa nu mai vorbesc de imigrantii din Europa de Est.
Dar imi trec mie prin cap idei si idei. Trebuie doar sa ma duc sa ma interesez la guvern daca nu se poate da suma aceasta la tatici. Ca sotul meu are deja mai mult de 2 ani de rezidenta in Spania. Ar fi super.
Crisstiana 23+
crisstiana spune:
Irina, ai deja doi ani legali aici sau te ocoleste si pe tine norocul?
Crisstiana 23+
dany2007 spune:
anka.san - multumesc! acum vad ca mi-a trecut senzatia de voma ...burtica ma mai doare totusi si cred ca am sa incerc un ,sper sa pot pentru ca bebe e f activ la ora asta..
Dana 23+ Luca-Rares
http://www.flickr.com/photos/11543857@N07/
irina_stef spune:
am aproape 3 ani de rezidenta deci beneficiez ptr ambii bebei.si offf sa stii ca eu m-am interesat si taticii nu au nici o treaba cu banii astia,ptr ca este un formular care se completeaza strict de mama doar cu datele ei.este un ajutor de la primarie ,si alocatia apoi este de 100 euro pe luna.aici cum concediul postnatal este de doar 3 luni,cele care au cotizat,primesc banii pe acest concediu de 3 luni,apoi daca vor sa mearga la serviciu dau copii la gradinita de la 3 luni si primesc de la primarie ajutor de gradinita de 200 euro ptr mamele muncitoare,banii astia merg direct la gradinita,nu ii ia mama.
29+ cu si RAUL&ROBERTO
-IRINA-
iuli-ana spune:
CRISSTIANA,sunt perfect de acord cu ceea ce spui tu,mai ales ca eu tin astfel de regimuri e o viata intreaga...
Dar...nu te supara,medicul tau ti-a sugerat produsele pt diabetici si cafeaua decofeinizata???
Eu stiu ca produsele pt diabetici sunt bune pt ei si. Pt nu fac prea bine...Stiu ca zaharina si toate derivatele de zahar fara calorii nu sunt iarasi bune pt noi(Nutra-sweet,aspartam,sucrazit...etc),sunt chimicale care contin substante daunatoare,cancerigene...! O linguritza de zahar/miere/dulceata pe zi nu afecteaza atat de mult ca cele enumerate de mine mai sus.In plus,cafeaua decofeinizata,iar stiu ca nu este buna din aceleasi motive:este tratata termic mult mai mult decat cafeaua normala si ,implicit,mai daunatoare...Toate astea le stiu de la medicul meu nutritionist care a zis ca mai bine am 3-4 kg in plus si sunt sanatoasa decat sa fiu slabutza si cu mari probleme...Fetelor,nu va suparati,dar asta este parerea mea...Iti dau dreptate cu carnea slaba(pui,vita,peste),cu lactatele degresate(desi sunt multe de spus si aici...),insa la capitolul smantana,2 lingurite/zi de smantana degresata nu fac rau nimanui(cea cu 12% grasime)...
Asa ca eu raman la cafelutza mea ne-decofeinizata cu mult lapte si indulcita cu miere...
Oricum,multumim ca ne-ai adus cu picioarele pe pamant,eu recunosc ca facusem o pasiune pt baclavale de vreo 2 saptamani incoace...
anacami spune:
Iuliana, si eu foloseam inainte indulcitori artificiali, dar acum nu mai pun gura pe ei (de fapt chiar inainte de bebe); mai beau si eu putina cafea, nu o mai indulcesc ci ii pun lapte degresat mai mult de 3/4 (din ala cu 0,1%) si este f. buna.
Daca vrei un indulcitor natural, cu mai putine calorii (exista totusi, dar cam jumatate din cele date de zahar) poti folosi fructoza- este un produs natural, extras din fructe
Cafea decofeinizata mi-am cumparat si eu, dar la fel- am renuntat dupa ce am citit despre ea- in procesul de decofeinizare si "coafare" sunt folosite produse cu potential cancerigen -asa ca mai bine 2 degete de cafea integrala, decat asta (majoritatea studiilor si medicilor spun ca o cafea mica pe zi nu face rau)
Am facut si eu o lista, dar o voi mai modifica pe parcurs:
http://spreadsheets.google.com/pub?key=pjqP-_oGI5xG56W19Z3UjMg
Camelia, Sebastian si Stefania
iuli-ana spune:
ANACAMI,ma bucur ca esti de acord cu mine...Despre fructoza stiam si eu,insa mierea imi este draga rau...
anacami spune:
Iuliana, vezi sa fie din surse de incredere- ca si mierea poate fi periculoasa pt. ca poate contine niste bacterii care dau-parca- botulism; de aceea nu se recomanda la bbei pana aproape de 1 an
P.S. lista mea am organizat-o in mai multe datasheeturi (la vizualizare parca nu se vede asa bine) - se vad in capul paginii
Camelia, Sebastian si Stefania
lista necesar bb
creem spune:
Am papat si eu un copanel de pui cu salata de rosii si branza acum mai beau un ceai si ma bag in pat...cred ca iau si un no spa ca ma cam doare burtica. O fi de la plans?
Cred ca si voi ati plecat la somn sau la masa, ca vad ca nu prea mai sunteti pe aici!
Pupici
crisstiana spune:
irina, esti norocoasa. E super ca poti beneficia de banii astia. E pacat ca nu se da mai mult. panioloaicele se plangeau ca dupa calculele facute de ele, abia ajung banii astia pentru un foarte strict necesar.
Stiam si eu de concediul postnatal de doar 3 luni si de ajutorul de 100 de euro pe care-l primesti intr-adevar daca ai cotizat pentru seguridad social, dar nu stiam de cei 200 de euro care merg la gradnita.Oricum, dupa 3 luni, daca ma hotarasc sa ma intorc la servici, las copilul cu mama, mi se pare prea mic sa-l las la guarderie. initial planuisem sa stau un an acasa.
Iuli-ana, medicul meu mi-a recomandat sa tin regim alimentar de la inceputul sarcinii, fara sa stie cat o sa ingras sau cum o sa decurga sarcina. E un sfat care ti-l dau de la inceput aici suna cam asa: evita bauturile acidulate, grasimile, dulciurile, mancarurile foarte sarate, salamurile, mai ales cele picante si in general mancarurile prajite. Dulceata care am cumparat-o eu aici e produsa de firma Hero, cei care fac si preparate alimentare pentru copii. E facuta cu fructoza, nicidecum cu aspartam si e recomandata celor care tin dieta, dar si diabeticilor.
In legatura cu cafeaua decafeinizata, o amestec cu laptele pentru ca nu pot sa-l beau doar asa fara sa pun nimic in el. Nu-l suport, si nici cacao nu o tolerez in lapte. Iar cafea normala nu beau, in general si nici nu vreau sa ma apuc acum de ea. Nu stiam ca e daunatoare pt sarcina cafeaua decofeinizata, dar presupun ca pot gasi un alt inlocuitor cu care sa amestec laptele. Si intr-adevar medicul tau are dreptate cand spune ca mai bine ai 3-4 kg in plus decat sa fii slabuta. Dar nici sa pui 10 kg in 2 luni si sa continui la fel in urmatoarele nu cred ca e sanatos. Daca o sa continui asa pana la final o sa mai pun inca 20 kg in ultimele 4 luni ramase. Tu crezi ca a castiga 30 kg intr-o sarcina e normal si sanatos?
In fond si la urma urmei, fiecare face cum crede. Eu am luat decizia de a ma controla in privinta alimentatiei, lucru care nu cred ca-i face rau lui bebe.
Crisstiana 23+