Cum imi pastrez numarul vechi de la masina ?
Am o masina noua, cumparata acum, si o masina veche, pe care vreau s-o vand, dar as vrea sa pastrez numarul.
Cum fac ?
Masina noua imi vine cu numarul provizoriu, de la dealer, care e valabil o luna, cred. Intre timp eu incerc sa vand masina veche. Daca nu reusesc pana expira numarul provizoriu al celeilalte ? Si daca reusesc, ce formalitati trebuie sa fac pt a o inmatricula pe cea noua cu numarul celei vechi ?
Ce acte se fac la vanzare ? Trebuie contract, legalizat la notariat ? Cine plateste taxele ?
Raspunsuri
andrath spune:
pai e relativ simplu: p-aia veche o radiezi din circulatie, spui ca vrei sa pastrezi numerele si o sa primesti numere rosii pentru ea( sunt doua formalitati diferite, evident) iar p-aia noua o inmatriculezi dupa aia si spui la politie ca ai numerele vechi si ei ti-o vor inmatricula cu acele numere.
Si da contractul trebuie legalizat la notariat, ca sa poti sa ti-o scoti de la impozit. Taxele cred ca se impart in cumparator si vanzator.
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
Burtocika spune:
Aha ! Deci intai merg sa radiez masina veche, chiar daca mai sunt proprietarul ei ? Adica o radiez inainte de a o vinde ? Si daca primesc numerele rosii pt ea, inseamna ca mai pot circula cu ea, chiar daca am radiat-o ?
Cu contractul am inteles, multumesc pt lamuriri
andrath spune:
Da, o radiezi inainte de a o vinde, se face o cerere in sensul asta, apoi aplici ( alta cerere) pentru numere provizorii. Poti circula cu ea 1 luna cat sunt numerele valabile.
uite aici: http://www.kfnet.ro/auto/radieri.html
Andreea si Tefanu' nazdravanu'(8.12.2005)
Stefan
"I’ve learned that you cannot make someone love you .All you can do is stalk them and hope they panic and give in."
Burtocika spune:
Am citit articolul din link, dar eu nu ma incadrez in nici una din situatiile de-acolo ... La momentul in care voi inmatricula masina noua nu stiu daca voi fi vandut-o pe cea veche, deci motivul pt care as solicita radierea, respectiv "la instrainarea masinii", nu ar fi valabil in momentul ala, masina fiind tot in proprietatea mea ...
Cel mai simplu ar fi sa gasesc un cumparator inainte s-o inmatriculez pe cea noua, ca sa putem merge impreuna sa facem formalitatile ...
Boghi
poze Gongutza
si alte poze