pentru o mansardare serioasa,locuibila fara probleme(izolatie buna,acoperis fara probleme),ce sfaturi imi puteti da?dar preturi,la zi?niscaiva recomandari?dau de-o sampanie!(sper sa nu supar onor administratori ca asa vorbeste romanul!).
Tocmai ne-am terminat de amenajat mansarda si as putea sa-ti dau cateva repere .
Precizez ca suprafata este de 120 m2 si nu avea decat 4 calorifere montate acum 3 ani.
Si am inceput ; manopera 135 mil, aprox 100 mil ne-au costat pacile de rigips, profile si vata minerala din cea cu folie de al. .
Noi am optat pentru un grup sanitar de 14 m2 si un dormitor de 20m2,
restul a ramas ca un salon deschis.Am pus parchet laminat intr-o nuanta deschisa (cu tot cu plinte ,colare si imbinari ~40 mil).
Trebuia sa-mi mai montez o fereastra din aceea de mansarda , dar ne-am zgarcit si nu circula prea bine aerul(am 3 pe o parte si 1 pe cealalta parte).
Izolatia este f. importanta si nu trebuie facuta cu economie.
Legat de suma ,ar trebui sa mai adaug ceva banuti ,insa dupa mansarda ne-am apucat de parter ... si am trait toata familia un cosmar parca interminabil care ne-a papat vacanta
Mult succes!
alina71
a fi om e lucru mare...
Alina ce ai folosit la acoperirea casei?cand ploua auzi zgomot?
deocamdata finisajele ma interseaza mai putin comparativ cu acoperisul propriu-zis.
multumesc pt. ca mi-ai raspuns si-ti doresc sa-ti faci casa visata.
Buna dimineata !
Acoperisul este din tabla ondulata ,stii tu genul ala colorat(caci nu avem voie sa dam nume?!..) si legat de zgomot , da, se aude desi mult mai atenuat acum cu izolatie - vata minerala de 10 cm si placa de rigips . Cred ca tigla este mai eficienta la reducerea decibelilor,
dar riscul de a-ti ploua in casa este mai mare , iar legat de asta nu am avut probleme .Noi locuim pe o artera destul de circulata si cred ca ne-am obisnuit deja cu zgomotul.
Multa bafta si merci la fel !
alina71
a fi om e lucru mare...