Va rog lamuriti-ma!

Va rog lamuriti-ma! | Autor: szaboali

Link direct la acest mesaj

Buna, am si eu 2 intrebari...problema mea e in felul urmator...acum ma aflu in CIC pana la 16 februarie 2008, la sfarsitul lunii martie inceputul lui aprilie 2008 o sa-l nasc pe bebe 2 .Problema este ca in noiembrie 2007 se inchide fabrica in care am lucrat , se declara falimentara.
Acum intrebarile:
1.CIC-ul merge in continuare fara sa trebuiasca sa anunt nicaieri?
2. Dupa CIC 1 trebuie sa imi bag cartea de munca undeva sau numai sa fac un contract cu Casa de Asigurari si sa platesc eu din mana? Sau cum trebuie procedat?

La mine se mai tine cont de cele 126 de zile?

Va multumesc anticipat.

Ali6+ si IARINA (16.02.2006)
poze Iarina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

La intrebarea 1 sigur raspunsul este NU. Eu am intrat din cic1 in cic2 si se face iar dosar se depune la primarie, tot tacamul. Intre februarie si aprilie ar trebui sa ai dreptul la niste prenatal dar daca zici ca fabrica da coltul nu stiu incotro s-o apuci.
Sfatul meu ar fi sa-ti bagi cartea de munca undeva la o firma asa cum ai zis si tu si sa-ti iei medicalul de care spuneam pre si post natal. Apoi dupa cele 42 de zile obligatorii de luat dupa nastere faci dosarul si intri in cic. Nu de alta dar sa stii ca baza de calcul pentru plata pre si postnatalului este salariul minim brut pentru cele care au fost in cic. Eu am avut un soc cand m-am pomenit ca imi dau 85% din 4.5 milioane, sau pe-aici...

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

Daca firma da faliment pe tine o sa te treaca in somaj dupa ce iti termini CIC-ul. Din somaj poti sa beneficiezi de prenatal si postnatal, numai ca trebuie sa duci tu dosarul direct la CAS. Oricum chiar daca tu incerci sa iti duci cartea de unca la alta firma trebuie sa ai minim 6 luni lucrate acolo ca sa beneficiezi de prenatal, asa ca mai buna e varianta de somaj, pe care tu oricum nu o sa il iei ca intri in prenatal. Cel mai bine e sa suni la CAS, vezi ca trebuie sa aiba un tel pt consultanta si acolo te lamuresc exact. Cel putin eu asa am facut si am aflat ce ma interesa.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szaboali spune:

Va multumesc pentru raspunsuri

Acum dimineata am sunat la CAS si mi-a spus ca la Directia Muncii tre sa ma interesez...asa ca...mai sapam

Ali6+ si IARINA (16.02.2006)
poze Iarina

Mergi la inceput