Mamici de iulie-august 2007 (88)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Paticut nu ma am cu cuvintele de incurajare, dar sufleteste iti sunt alaturi

Oana mie pediatra mi-a recomandat suzi de la NUK, de aia ortodontica pe care o accepta numai cand e rupt de foame si conditiile nu permit alaptarea (la sfarsitul plimbarii, cand il schimb, baitza...ma rog...fomist rau asta micu`, ca tat`su). Acum nu o mai accepta pe aia de la Avent sub nicio forma.

Nu ne gandim cum ne intitulam la Scutece? Va rog fara aluaturi

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna!
Stefania nastere usoara! SA te intorci repede cu un bebe frumos, sanatos si mancacios!
Paticut te inteleg perfect cu titile! Si pe mine ma apucase disperarea in primele zile! Am sani destul de mari si tot timpul am crezut ca nu o sa am probleme cu laptele, dar in primele zile a fost un calvar! Aveam sfarcurile sangerande si fie_mea ar fii stat cu orele sa le molfoiasca dar nu cred ca tragea prea mult lapte la inceput! De aia mi_au dar supliment in maternitate si plangeam de ciuda de fiecare data cand il dadeam! Plus ca mi se pare ca e o presiune enorma in legatura cu alaptatul! Cel putin la mine asa am simtit, toata lumea imi spunea sa alaptez, sa mananc bine sa fac laptic bun, in conditiile in care eu nu stiam daca o sa reusesc! Culmea crizei a fost cand ii pregateam un biberon de supliment si am citit pe cutie ca "desi laptele de mama de cea mai adaptata hraba pentru bebelusi si laptele praf constituie o alternativa...etc" Mi s_a parut super aiurea! Adica daca dintr_un motiv sau altul trebuie sa ii dai formula bebelusului, fie din convingere, fie datorita unor probleme medicale, fie din orice alt motiv nu vad de ce ti_ar mai reaminti cineva ca laptele de mama e cel mai bun toate stim asta! Hai ca m_am intins cu asta dar am fost la bordul depresiei post partum din cauza alaptatului! Acum e ok, de 2 zile nu avem suplement, sa dea Domnul sa continui asa! Dar daca nu, nu o sa ma autoflagelez pentru asta!
Va pupic!

MADA mamica de Emily 07/08/07

www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Pupici fetele [pup[. Felicitari proaspetelor mamici si nastere usoara ptr fetele care asteapta sa-si vada comoara . Fetele, multumesc din suflet ptr mesajele cu incurajari si sfaturi. De 2 zile papam si noi de la san . Paticut, nu dispera. Exact prin aceeasi situatie am trecut si eu. Aveam sfarcurile foarte tari si pline de rani, si sanii ma dureau de prea mult lapte. M-am tot muls cu pompa de la Avent si i-am dat la bebe laptic cu biberonul. Dupa cateva zile, sanii s-au mai muiat si cand bebele nu era prea agitat si eu eram mai calma, am mai tot incercat sa il pun la san. Cu rabdare o sa vezi ca ai sa reusesti. Te pup

Mami de bebe
Chris (08.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

ghinetz, sa fie puseul de crestere de la 6 saptamani?

nu te descuraja, stiu cum e sa dai fuga la buctarie si dupa un sfert de ora, in care tu deja ai pus mancarea la foc... sa planaga si sa trebuiasca sa lasi totul balta pentru cine stie cat timp...

povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104532

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Nu ne gandim cum ne intitulam la Scutece? Va rog fara aluaturi

Simo si eu ma gandeam zilele astea. Ar fi fain daca am gasi ceva original. Cred ca fructele din toate anotimpurile au fost luate de copilasii mai mari. (Ce bine! Chair nu mi-ar fi placut ceva de genul: "strugurei si lamaite") Simo, la ce te refereai cand spuneai "fara aluaturi"? O sa ma mai uit pe titluri, poate ma prind singura, desi nu cred...

Mada, mult succes in a continua alaptarea. Dar, desigur, nu e nici un capat de lume daca bb mai primeste si supliment. Si nici daca primeste doar supliment. Cel mai important - asa cred eu - e ca noi, mamicile sa fim ok. Adica nedepresate, linistite si - atat cat se poate - odihnite.. sa ne putem ocupa de copilasii nostri.
Sigur ca laptele de mama e cel mai bun, nu stiu de ce mai tin aia sa reaminteasca pe cutii. Aceasi intrebare mi-am pus-o cand il aveam pe Stefan mic. Oare e cineva care sa poata alapta si sa nu stie ca e mai bine asa? Sau sa nu vrea? Si daca li se spune asta hop! au o iluminare?

paticut, daca te-a consiliat Alina esti pe maini bune. Tu doar sa fi ascultatoare. Va fi totul bine, ai sa vezi.

Simo, multumim pentru pontul cu suzeta. La voi da roade? Adica ii vezi eficienta? Ma gandesc ca nu as vrea sa-l fac pe Victor dependent de tzatza mea. Asa...la orice plans hop la tzatza! Tot timpul am perceput suzeta ca pe un surogat de mama. poate sunt denaturata, stiu si eu...? La Stefan mi-a folosit cand se trezea noaptea, ca ii dadeam suzeta - sau cand era mare o gasea singur - si era ok.

Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

E posibil ca bebele meu sa aibe colici la 2 saptamani ? Nu e prea mic ? Plange saracu de vreo 2 zile si se strange tot de burtica.. Mi se rupe sufletul cand ii vad. Se linisteste doar cand da vreun vant sau face kk. I-am lua bonisan si i-am dat aseara si azi dimineatza cate 5 picaturi, dar tot plange.. Stiti voi ceva mai eficient ?

Mami de bebe
Chris (08.08.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Voi mai aveti timp sa faceti mancare?? Eu abia ajung la toaleta sa fac si eu una alta ca deja ma "striga" gogoshik ca o doare burtik. Am indraznit sa fac un pilaf saptamana trecuta si s-a lipit jumate in oala asa ca...mancare papam de la parinti deocamdata, sau isi mai face sotul curaj la niste cartofi sau un gratar.
Chiar ma simt cam vinovata ca nu mai apuc sa gatesc si eu dar mi-e mila sa las printesa sa planga.

Suzeta avem si noi de la NUK si e ok, numai ca e transparenta si o cam ratacim peste tot. O accepta bebe cateodata dar in nici un caz cand ii este foame. Nici sa nu o vada!!! Doar daca are crampe sau la baitza uneori cand mai plange.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Asahera nu stiu daca sunt colici, dar din ce spuneau fetele in cap trecute aici pe forum e o desincronizare atunci cand vrea sa faca kk sau sa traga parturi. El se screme ca le scoata, dar anumiti muschi nu stiu asta si le opresc. Cu timpul creierasul va invata sa coordoneze totul asa cum trebuie. (ma rog, asta am priceput eu din explicatiile date de fetele mai cu experienta sau cu mai multe cunostinte in domeniu)
Tot de pe forum am aflat ca nu e bine sa dai prea multe pentru colici. Daca ai inceput cu ceva, continua cu aia. eu ii dau tot Bonisan - cica e singurul care e natural. Ii dau 5 pic de 3/pe zi. Inainte de supt. cam are efect. Victor nu plange de dureri de buritca, ci doar se inroseste si se strange.

Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

daca se foieste, poate il doare burtica, iar sanul il calmeaza chiar daca nu trage lapte din el

si da, eu recunosc ca am si gatit de cand am nascut, iar plimbarea cu bebele trece prin piata

insa nu am mai facut un smotru adevarat in casa... de dinainte sa nasc (ca tot am povestit ca inainte de nastere faceam smotru)

povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104532

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Apropo de viitoarea noastra titulatura. Am vazut pe aici Piticodrom...mi s-a parut tare haios, pacat ca e adjudecat. Neaparat tre sa fie denumire de fructe, legume, dulceturi si deserturi?

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput