praline belgiene (shaptashpe)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

ah ce-mi place vinerea! e ziua mea preferata!

hi hi : am fost si eu bagata -n seama,, povestea mea le-a placut celor de la jurnalul romanesc... a fost pe prima pagina.. acum vad ca a cazut la reporter
http://www.jurnalulromanesc.ro/?module=displaystory&story_id=794&format=html

fete: ma bucur ca v-ati distrat .imi pare tare , tare rau ca n-am fost si eu . mi-ar fi placut sa vad si eu filmul , sunt tare curioasa ,,, sper ca mai ruleaza prin belgia.. era sa va-ntreb ; voi in ce limba l-ati vazut ?

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

felicitari, pikantsel! la cat mai multe si apreciate!am zis eu ca ma gadila in degete ca vine toamna:)) dar vad ca nu sunt singura:)))

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

merci miri. de fapt astea-s ganduri din vara adunate.. dar si pe mine ma apuca dorul de tinerete .. sa scriu, sa pictez... numa ca nu-mi mai gasesc cuvintele.. asa ca tine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

Salutare fetele,

ma scuzati ca dau buzna peste voi.. dar as avea nevoie de ceva informatii de la voi, belgiencele.
Am postat un subiect la generale dar mi-a fost mutat la cariera si acolo doar bau-bau mai intra din cand in cand. Iata despre ce e vorba:

M-am apucat sa depun cv-uri pe la ceva firme in Belgia si Olanda. Nu ca as fi neaparat hotarata sa plec din tara.. dar asa.. sa vad daca ma cheama cineva. Si surpriza: am cateva oferte. Am trecut de interviurile de la resurse umane si de interviurile tehnice la telefon si urmeaza al treilea interviu la care se va discuta si de salariu. Pentru al treilea interviu trebuie sa vin in Belgia deocamdata. In Belgia trebuie sa merg la interviu la doua firme iar in Olanda la una singura deocamdata.
Problema mea e ca nu stiu ce salariu trebuie sa cer. Este vorba in principiu de un job de consultant SAP junior. In toate cazurile mi se ofera masina de serviciu si telefon, plus beneficii ca asigurare medicala. In conditiile in care o sa trebuiasca sa platesc o chirie, cam de cati bani as avea nevoie sa traiesc decent? Cam care sunt preturile la chirii? Si de ce informatii as mai avea nevoie in caz ca ma hotarasc sa chiar vin?

Multumesc,
Indu

Mergi la inceput

fete .. pe 29 septembrie targ de joburi in brussels http://jobdays.500.be/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

indu,
pana o sa-ti scrie si celelalte fete iti raspund eu
1. ce post e? pt ca (fetele o sa-ti spuna)piata muncii in belgia si olanda e cam saturata si se gaseste intr-adevar m greu de munca si cerintele sunt m mari(sa stii limba- flamanda, olandezasau franceza)
2. oricum ei au o grila de salariu dar depinde si de companie- daca compania e mare atunci salariul e si el evident m bun
3. eu zic sa te documentezi f bine inainte de a veni- 1 interviu nu inseamna neaparat angajare- nu vreau sa te dezamagesc dar fetele iti pot confirma (sau infirma ) cele spuse de mine
4. cunosc multe pers care cunosc olandeza si-au echivalat si studiile si tot nu gasesc de munca in domeniul lor.
5 ca sa-ti faci o idee 1 salariu mediu e cam 8,25-10 euro pe ora dar ti-am spus depinde f mult de compania unde lucrezi. la negru poti lua si 5 euro pe ora.
bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns morgane spune:

Indu,
Un consultant SAP senior are un salariu brut de 3000-4500 euro/luna + beneficiaza de masina, lap-top, GSM. Asta asa orientativ, depinde de capaitatea fiecaruia si de Paritaire Comite al firmei. La discutiile purtate despre salariu una din intrebarile nelipsite vafi cat ai castigat la postul trecut. Fii pregatita!!! Impozitul pe salariu este de 35-40% din castigul anual. Stiu ca in Rom. informaticienii sunt scutiti de impozite, dar vad ca nu-i motiveaza sa ramana. Banuiesc ca mananci engleza, ca asta e principal in domeniu, dar iti trebuie si franceza (Bruxelles si zona Valona = S-Belgiei) sau flamanda = neerlandeza (Flandra = N-Belgiei).
Cat despre chirii, acestea oscileaza intre 400 euro (mediul rural si periferie oras) pana la 1000 euro in orase. La acest capitol te pot ajuta celelalte bombonoci. Sper ca am fost coerenta. Succes!
Despe, felicitari pt articol si tot asa mai departe. Ma uimeste ca dupa 1.5 an numesti Belgia : acasa.
Miri, am facut loc in biblioteca de vrea 250 de pagini + coperte cartonate. Asa ca pune mana si presteaza!
Celelalte fete, unde umblati? Vreti sa va aud numai la bbq, pana atunci nimic?

Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

morgane, am tot ce-mi trebuie, inclusiv prea multa lene. dar mi-amluat agenda faina faina de tot - obligatoriu, stiloupe care scrie "j'ecris pour la gloire" (traducere: scriu in doru' lelii) si un dosarel cu "arrtez de me copier!". m-am inscris la flamanda la anvers, si astept cu nerabdare s aincep scoala pe 8 oct. pana atunci, in 28 dau examen de nivel - sper sa nu aterizez fix la "moeder, vader". dar va fi timp berechet pt "coperti cu 250 de pagini":)))

acu' ma enervez singura ca frate-meu dintr-un elan mare de dragoste de sora s-a gandit sa sune insistent de 5 ori pe mobil si de 3 pe fix, pana sa-l scot din priza. am raspuns pana la urma. vroia doar sa-mi spuna ca maica-mea e la el si ca mananca gratar. iar eu abia reusisem sa atipesc dupa suturile inconfundabile ale lui sasha, incercand sa profit de somnolenta accidentala si ocazionala a lui bruno... grrr....

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

superba zi! de cand n-a mai fost asa de ffrumos afar'!!!! ne-am luat biciletele si ne-au plimbat... pana-am obosit! acu nu-mi mai vine sa ma dau jos din pat! am mers "bara la Bara " prin brussel.. toata lumea facea sport!

morgane: asa-i ...nici mie nu-mi vine sa cred cand spun asta.. dar te pui cu simtamintele?!
nu e vorba chiar 1.5 .. ci de cam vreo 2.3 ani .. deja. imi pare c-au trecut ff repede.. insa simt ca am trait aici cam de la 10 in sus.. or fi necazurile de vina! am trait repede si intens! si simt c-am si imbatranit... "primaverile" mele subrede!

Mergi la inceput

29-30 Sept. 2007

FETES ROMANES/ ROUMANIE

GRATUIT-PLACE SAINT LAMBERT- WOLUWE-SAINT- LAMBERT

Les Fêtes Romanes célèbrent cette année la Roumanie ces 29 et 30 septembre
prochains. 8 concerts offrant un panel de divers styles musicaux, un espace art et mode de vie présentant artistes, artisans, associations,… et pour consacrer cette thématique, un grand spectacle musical et pyrotechnique
le samedi soir.
Les Fêtes Romanes sont aussi un festival arts de rue avec des compagnies belges et étrangères et un marché d’ une soixantaine d’artisans créateurs.
Samedi de 13h à 34h
Dimanche de 11h à 19h
Place Saint-Lambert - 1200 Bruxelles
Info: 02 761 60 29 - www.wolubilis.be

programul este aici: http://www.wolubilis.be/FetesRomanes07.pdf mie personal mi se pare tare interesant. cu siguranta vom merge...

Mergi la inceput