prajituri cu Miere
Raspunsuri - Pagina 2
Gabbriela spune:
fetelor expertelor.. cat de tare trebuie sa se miaoie foile... la mine dupa 6 ore de la ansamblare s-au muiat foarete tare. Sotul zice ca prea tare, si ca acuma praji pare a fi aluat , mie sincer imi place dar nu am idee cum trebuie sa ramana de moale sau tare... ce ziceti.. nu am prajit destul foile... erau mroniu deschis.. nu maroniu inchis.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
danyce spune:
Nicole, reteta data de Veronica o fac si eu de multisor (eu o am de la mama) si o mai adaptez din cand in cand, facand ba glazura de lamaie, ba crema de lamaie sau ambele. E delicioasa si asa. Sa stii ca foile se inmoaie tare, e normal la prajitura asta. Cel putin...mie mi s-au inmuiat intotdeauna destul de tare, dar nimeni nu mi-a facut reclamatii ca numai bine..s-a topit mai bine-n gura
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Hildegard spune:
Foile trebuie sa fie coapte de culoare maro inchis si se fac asa de la miere. imediat cand se scoata foaia din cuptor ea este moale apoi racindu-se se intareste urmand a se inmoia inapoi cand se asambleaza cu crema.
Ele se inmoie daca sunt coapte corect. o foaie nu se tine mai mult de 5-6 minute la cuptor, depinde de cuptor, trebuie verificat sa fie foaia de culoare maro.
Ele se topesc in gura, normal, n-are cum sa fie aluatul crud.
Eu fac reteta dubla deorece coc in tava mare si foile sunt mari. Se pot face foile cum vreti de groase doar trebuie respectate cantitatile pentru aluat.
de-ale guriiVeronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(1 an si 9 luni)
roxanaz spune:
reteta asta de prajitura cu miere este si preferata mea...intotdeauna mananc prea mult . Gabbriela, nu se poate sa nu se inmoaie. poate trebuia tinuta la rece ca sa nu fie asa moale crema?
Crys1973 am sa te rog inca o data sa precizezi sursa retetelor scrise de tine (in link-ul dat de tine e doar una dintre retete, nu toate 6!!).... noi aici dam retete incercate de noi si nu copiate din alte parti. multumesc pentru intelegere!
Roxana
monica-elizabet spune:
da hildegard, ai dreptate...la praga am mancat pentru prima data prajiturica asta...si cat am stat acolo aproape 2 ani papam pe unde apucam cea facuta in casa de mine dupa o reteta luata de pe net nu iesea chiar ca cea din cofetariile lor dar era pe-aproape si imi faceam pofta
abia astept sa incerc reteta data de tine
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Gabbriela spune:
Fetelor mi s-a inmuiat, dupa mine e perfecta, e gustoasa, e moale, e aromata.. se topeste in gura, dar Mike zice ca e prea moale, nu crema.. crema nu curge din ea, cica foile sunt prea moi acuma... si ii da impresia de aluat.
Mike are tot felu de amintiri din copilarie pe vremea cand era acasa si mama lui si ii facea bunataturi.. si ma pune pe mine sa fac asa ceva dupa 30 de ani de la ultima lui portie din respectiva praji sau mancare.. dupaia zice: "Hmm, nu e cum era a lui mama, al ui mama era mai tare, mai moale, mai aromata, mai piperata, mai uscata, mai sarata... ". Cred ca nu isi mai aminteste el bine cum era aceasta praji.
As mai vrea sa va mai rog sa imi mai dati cateva retete de creme cu lamaie... as mai incerca ceva, nu numai cea cu gris.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Mada spune:
se mai cheama si mezesh cremesh nu stiu exact cum se scrie, in ungaria si zona banatului se face frecvent
eu sunt lesinata dpa ea
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Mada spune:
gabriela sotul tau e ca in bancul asta
tanara casatorita face tot felul de mancaruri bune , gustoase si aratoase, sotul mereu ii spunea mda e buna e gustoasa lalala dar nu e ca a mamei de buna
intr-o zi femeia uita de mancare pe foc si o arde... cand mananca sotul spune mandru eee vezi asa e mancarea mamei, asta e buna sau ceva de genul asta
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Mada
se mai cheama si mezesh cremesh nu stiu exact cum se scrie, in ungaria si zona banatului se face frecvent
eu sunt lesinata dpa ea
Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca
Mezesh ii spune. Cremesh e cremsnit. La Bucuresti am intilnit prajitura asta cu denumirea Albinuta. Dar nu era la fel de buna...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
akella spune:
Off topic: Nicole, si sotul meu avea prostul obicei de a-mi scoate ochii cu mancarea maica-sii, desi face baba niste spalaturi in loc de ciorbe si niste chestii insipide in loc de fel doi... L-am linistit, spunandu-i ca Sara (boxerita) apreciaza ce gatesc; deci, daca nu-i place, eu dau mancarea la caine si-l las sa-si faca sandwich... In fine, dupa oarece ani de convietuire, ii scoate ochii maica-sii ca n-are habar sa gateasca si ma si lauda cui il asculta...