O SITUATUE MAI SPECIALA
eu am o situatie mai speciala,sint casatorita,imi doresc foarte mult sa adopt un copil dar sotul nu e de acord!oare cum se procedeaza in aceasta situatie?mil da si asa?nu vreau sa divortez numai pentru asta
Raspunsuri
ioanaalice spune:
Sotul tau ce motive invoca?(foarte putini barbati sunt pregatiti pentru a avea copii).
Pe sotul meu l-am pregatit cu mult timp inainte. Cand inca umblam pe la medici si perspectivele nu erau prea roz, i-am spus ca as vrea sa adoptam. Raspunsul a fost politicos-negativ: "sa vedem, poate ramai insarcinata", "ne mai gandim..." etc. Si i-am cerut un termen, pe care mi l-a dat: implinirea varstei lui de 40 de ani. Cand a implinit 40 de ani, s-a legat de niste chestii materiale nerezolvate (una era ca nu aveam masina). M-am rugat lui DD si dupa cateva luni s-au rezolvat si astea. N-a mai avut incotro, a trebuit sa-si tina cuvantul si am purces cu actele pentru atestat. Il vedeam usor crispat cand era vorba de copii, dar cred ca si-a facut si el curaj, iar dupa ce l-a intalnit pe Mihai, a devenit 100% proadoptie, era incantat si implicat. (Chiar si dupa ce am adus bobocul acasa, mai era, inca, un pic speriat, dar i-a trecut dupa prima ora petrecuta numai cu el)
Asa ca, nu dispera. Foloseste timpul pentru a-l convinge pe sotul tau sa-si schimbe parerea despre copii si despre adoptie. Divortul nu e o solutie. Iti tinem pumnii!
ioana, mamica de boboc
BIANCACRISTI spune:
multumesc pentru raspuns dar sotul meu nici nu vrea sa auda de adoptie, sint disperata nu stiu ce sa fac!
aissa spune:
Pe vremuri, Pashosha a adoptat singura, casatorita fiind, pt ca sotul ei era cetatean strain si nu ar fi putut altfel. Deci cred ca se poate, sau s-a putut la ea fiind alta situatie decat a ta.
Intrebarea mea e si ce faci daca iti aproba adoptia (desi mi-e greu sa cred ca iti va incredinta cineva un copil in conditiile in care vei locui in continuare cu sotul tau care nu va vrea sa il adopte), unde te duci cu copilul daca sotul tau nu-l vrea? Ce nume ii vei da daca tu ramai casatorita si cu numele de familie al sotului iar, repet, el neadoptandu-l cum sa ii dea numele.
Cel mai corect e sa te decizi, e crud dar asta e, ce vrei, copil si atunci divortezi daca nu reusesti sa il convingi pe sot, sau sot.... Asta e parerea mea.
andrada77 spune:
Sotul trebuie sa fie de acord.Altfel nu cred ca se poate.Trebuie sa mergeti impreuna la cursuri,examen psihologic,analize.
Eu nu sant casatorita,dar prietenul meu nu e de acord cu adoptia.Mai bine zis nu era de acord...ca s-a intors de unde a venit si si-a luat si ideile preconcepute cu el.
Nimeni nu-mi dicteaza mie ce sa fac.Si nimeni nu sta in calea unei dorinte din sufletul meu.
O sa fiu mamica in curand...
viitoare mamica de ingeras
ioanaalice spune:
Legal, se poate ca doar unul dintre soti sa adopte, celalalt participand doar prin actele necesare dosarului pentru atestat (certificat medical si eventual motivatia pentru care nu doreste sa adopte).
Dar, asa cum spune si Aissa, presupunand ca totul merge bine cu adoptia si vei ajunge cu copilul acasa, cum te vei imparti intre el si copil, emotional vorbind? Din punctul meu de vedere, divortul inseamna o mare trauma emotionala pe care nu o lasi la usa ca pe o umbrela. Plus complicatiile materiale.
Fara suparare, vin cu un sfat: consiliere psihologica (sau psihoterapie) de cuplu. El trebuie sa-ti recunoasca nevoia ta de a fi mama, tu trebuie sa-i intelegi motivatiile de a nu avea un concurent in casa voastra. Undeva, la mijloc, va veti intalni si veti gasi o solutie de compromis.
ioana, mamica de boboc
asi spune:
Normal ca nu vrei sa divortezi "numai" pentru asta...Doar e o chestie minora, nu?
In cazul asta nici nu ar trebui sa adopti.Imi pare rau ca suna asa de dur dar un copil nu isi are locul intr-o familie in care nu e dorit de ambii parinti.
Mai bine va puneti de acord si apoi luati o hotarare comuna, ca doar nu vrei sa divortati.
Mami de Razvan(07 martie 2004)
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
goldi spune:
Chiar se poate ca numai un singur parinte sa adopte copilul?
Este o situatie extrem de trista si dureroasa , pe care o cunosc foarte bine si nu este usor de luat nici una din decizii !!!!!!
doradora spune:
cata vreme sotul nu doreste adoptie, si tu nu vrei sa divortezi, nu vad cale de iesire.
ori ai voie sa adopti si atunci va despartiti, ori ramai cu el si fara copil adoptat. chiar nu e nici o cale sa aveti copii naturali? sau sotul nu doreste deloc copil?
chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri
anya spune:
Chiar daca legal ai putea sa adopti copilul, cum va fi viata voastra mai departe? Odata aparut copilul in viata unui cuplu, mama isi revarsa atentia asupra micutului iar tatal are unele sentimente de gelozie/frustrare - pe care evident nu le recunoaste. Daca toate astea apar chiar si in conditiile unui cuplu sudat, care-si doreste mult copii iti dai seama cum va fi la voi? Daca nu divortati inainte de adoptie, tare mi-e ca se va intampla dupa.
Imi pare rau ca sunt poate dura, dar si eu mi-am dorit mult copii si as fi facut orice pt asta. Am avut (si am noroc in continuare) de un sot care m-a sustinut - si tot am mai avut divergente si discutii.
idoina spune:
Buna,fetelor!Si daca e tocmai pe dos???Al meu sot ma piseaza sa adoptam un bebe,dar eu ezit.Am motive serioase(avem un baietel bolnavior ,fara prea multe sanse de vindecare)si ma tem ca motivatia sotului meu nu e cea corecta.El vrea sa adoptam o fetita pentru a-i fi de ajutor baiatului nostru,cand noi nu vom mai fi...Mie mi se pare inuman sa adopt copilul stiind ca se va chinui toata viata.Voi ce parere aveti???Poate ca sunt eu mai ciudata...
Pupici!
idoina