Doctori de care sa te feresti (3)
Raspunsuri - Pagina 16

alexandraaaa spune:
Cred ca problemele de care vorbesti sunt si cauza pentru care unii medici "isi cam baga picioarele"... Pentru ca sistemul isi bate joc si de ei, cum isi bate joc si de alti oameni cu alte meserii - am dat exemplul cu profesorii, pentru ca un gunoier sau o femeie de serviciu poate sa aiba un salariu mai mare decat un profesor de liceu, cu toate ca profesorul a dat zeci de examene ca sa ajunga pe postul pe care este si are o pregatire, si-a tocit coatele pe bancile facultatii, si dupa ce s-a termina facultatea a continuat sa aiba examene.
Inteleg destul de bine punctul tau de vedere si ai dreptate ca din facultatea de medicina, nici nu prea ai optiuni: trebuie sa te faci medic, sau sa o iei de la capat cu alta facultate.
Imi cer scuze pentru offtopic. Daca tot esti aici printre noi, poate ne poti da un sfat, cum sa facem ca sa ne ferim de probleme si de medici incompetenti. Eu tremur de frica gandindu-ma la momentul cand o sa ma hotarasc sa fac un copil, si ca la un moment dat o sa vina si acel punct critic, de care cu adevarat imi este frica: nasterea. Si nu durerea este ceea ce ma sperie, pentru ca exista solutii pentru asta, ci teama ca doctorul cu care am sa nasc nu o sa imi accepte "nazurile" si nu va colabora ca sa elimin cel mai mare stres al meu: pudicitatea teribila, aproape ridicola, pe care o am.

catalina2307 spune:
Hehe...IrinaC...draga mea usurel cu aprecierile ca vezi tu pana una alta salariul iti vine din taxele si impozitele "amaratei" de contabile (care by the way poate fi si autorizat si expert si asta inseamna multa munca si responsabilitate) si a aluia care a terminat ASE-ul fluierand si asa mai departe. Lasati-ma fratilor cu sacrificiile si nedreptatile din sistemul medical ca peste tot se intampla cam la fel. Si invatatoarea care ne invata copiii abecedarul sau cum se mai numeste acum, si profesorii care ne ajuta sa devenim amarati de contabili sau medici iresponsabili si asa mai departe. Eu am cunoscut un singur medic pentru care am tot respectul. De aceea am si ales sa imi supravegheze sarcina. Pentru cine sa am respect? Pentru chirurgul care dupa o operatie lunga si grea a facut prima stationare la mama (o mama disperata) sa-si ceara plicul. Si ca sa vezi saracul, probabil obosit de atata scoala (ca amarata de contabila cu mai putina scoala nu ar fi facut asa ceva) s-a intors la mama (profesoara dealtfel) sa-i comunice ca daca nu cumva a pierdut din bani pe drum aia nu e suma corecta si mai vrea inca pe atat. Si i-a dat mama salariu ei pe 2 luni.Dar pana nu l-a dat nu a mai trecut pe la reanimare sa vada daca am murit sau nu.
Lasa-ne draga mea cu sacrificiile voastra ca nu va obliga nimeni. Si din fericire am posibilitatea sa merg prin alte tari civilizate cand am probleme de sanatate si mai vad si eu medicii de pe alte meleaguri. De exemplu in ianuarie am fost cu tata in Viena sa aflu ca e sanatos tun .In Romania tocmai il programasera la operatii, chimioterapie ca are cancer. Oare tot de la facultatea care dureaza mult sa li se traga?
Si da, eu sunt o amarata de contabila care a terminat ASE-ul fluierand , a facut si un master si a mai terminat si constructii. Si multumesc lui Dumnezeu nu trebuie sa stau la mana nimanui.
Hai sa nu mai improscam cu noroi, sa respectam fiecare meserie si sa nu mai facem afirmatii gratuite. 12+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

violetan spune:
Sa ma bag si eu in vorba. Stiti care e culmea? Ca amandoua aveti dreptate. Si dr si "amarata" de contabila (si eu am terminat ase-ul, printre altele). Cred ca discutia asta se poate prelungi la nesfarsit pt ca intr-adevar, actul medical ar trebui sa fie mai presus decat orice, dar si sistemul medical de la noi din tara e de toata jena. Si e cu adevarat frustrant dupa atatia ani de invatat, garzi, nopti nedormite etc sa te trezesti ca subzishti, la modul cel mai propriu.
E la fel de adevarat ca cei care se inscriu la Medicina stiu, in principiu la ce sa se astepte. Nu cred ca (mai) spera careva ca se va schimba atat de radical ceva in ro incat sa "merite" toata osteneala.
Si medicii au dreptate ca e umilitor sa ai salariul mai mic decat femeia de serviciu de la bloc, dar si pacientii au dreptate sa se revolte impotriva macelarilor si ticaloshilor de medici care cer cu nerusinare si te trateaza in functie de punga.
Dar hai sa fim undeva pe la mijloc (ca romanu' impartzial) si sa ne gandim ca exista si medici fenomenali si dedicati si interesati de sanatatea omului si nu e frumos sa-i jignim si sa-i bagam pe toti in aceeasi oala.
Poate totusi se schimba ceva, nu de alta dar ne pleaca toti pana la urma si pe buna dreptate...
Va pup si nu va mai suparatzi aiurea, mai ales gravidutzele.
Multa sanatate, nasteri usoare si bebici sanatosi si papacioshi!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71

felicic76 spune:
quote:
ce sa ma fac acu? sa dau la ASE sa o termin fluierand pt ca sunt capabila???? sa ma fac o amarata de contabila sau orice sa ma fac ca invart hartii si sa iau dublu?????

de unde a tras cocluzia un medic ca o contabila este amarata? ca plimba hartii si ia bani? in cazul asta hai sa plimbe doctorul hartiile si sa vedem ce bani ia. Cand mi-am ales meseria nu a contat faptul ca as fi vrut sa fac litere a contat mai mult faptul ca vreau sa traiesc pe picioarele mele, sa muncesc si sa ma intretin, sa pot sa-mi iau o casa, sa nu intind mana la parinti(ulterior la sot) si pentru asta am ales ce-a de-a doua meserie ca preferinte personale.
Alegerile in viata si le face fiecare, nu ai avut timp sa te gandesti inainte sau in timpul facultatii ce vei face dupa? Sau ai fost o optimista crezand ca se va schimba sistemul medical di Romania?
Mi se pare absurd sa faci comparatii intre meserii(ca sa ajungi expert contabil ai nevoie de un stagiu cam cat un rezidentiat), si un contabil si un medic pot pune aceeasi pasiune in munca, stresul este foarte mare intr-un domeniu unde legislatia se schimba zilnic iar pe tine te pasc ani grei de inchisoare pentru "omiterea inregistrarii in contabilitate"( nu se specifica daca este voita sau nu). Daca ar fi sa generalizez, daca nu as avea increderea ca fiecare isi face meseria fara frustari, probabil as naste acasa, singura. Din cate stiu eu, rezidentul nu cere, dar primeste bani daca i se ofera, nu plateste impozit pe ce se ascunde in buzunar.Contabilul taie factura si chitanta, plateste impozit si tva, iar daca are nevoie la spital, dupa multi ani de plata a fd de sanatate, este tratat nediferential fata de o persoana care nu a cotizat nimic, nicaieri, niciodata. Pe sleau, probabil voi imparte salonul de lauze cu persoane de alta rasa decat mine care nu au platit statului nici un ban, ci doar unor buzunare incapatoare.
orice facultate se poate termina fluierand(si medicina si ase-ul)ramane doar sa-ti dovedesti ulterior abilitatile, asa ca amaratele de contabile care doar plimba hartii nu mai exista, s-au reorientat(daca au existat, ptr ca in 14 ani de munca in domeniul asta eu nu am vazut o persoana care sa ia bani degeaba).
pe undeva, pot sa iti inteleg mahnirea, dar hai sa-i dam cezarului ce-i al cezarului si sa nu ne hazardam in a emite teorii asupra cor-ului.

19+
bibinika
foto

emabucuresti spune:
quote:
Originally posted by corina31
eu nu stiu cine este aceasta dc ivascu ,dar e clar ca parerile sunt impartite,sa va dau un ex.am cerut un medical de la ginecologul meu m-i la dat dar mi-a vb rastit,(si de fiecare data cand o intreb cate ceva se rasteste si nu prea inteleg mare lucru)dar dupa ce i-am bagat bani in buzunar,ma intrebat foarte calm si razand dc mai vreau medical dupa ce il termin pe acesta,deci parerea mea este ca dc nu esti pregatit cu bani cand te duci la dc nu te baga in seama asa cum trebuie ,de parca n-ar fi meseria lor.
Nici eu nu stiu cine este aceasta doctora Ivascu Cristina,dar am si eu o experienta
M-am inscris la ea la inceputul anului, eram insarcinata in aproape 9 luni, (intentionam sa-mi inscriu si copilul, insa m-a dezamagit colaborarea cu acest cabinet, asa ca mi-am inscris copilul in alta parte dupa ce s-a nascut).Am dorit sa fac analizele de sange, am fost chemata iarna, de dimineata la o anumta ora, cabinetul plin,foarte frig in anticamera, eu gravida in 37 sapt., am asteptat mai bine de o ora si jumatate si nu s-au sinchisit sa ma cheme sa-mi recolteze asa ca am plecat.
Am revenit la cabinet pentru concediile medicale necesare, dupa ce am nascut,caci de alte servicii nu am mai avut nevoie,copilul nu l-am mai inscris acolo, si am fost refuzata cand am mai cerut o completare la concediu.Mi-a zis sa-mi iau fisa de la ea ca mai sunt destule cabinete.Va dati seama ca daca nu eram deja inscrisa si nu aveam nevoie de concediul acela medical pana sa intru in CIC nu as mai fi mers in veci acolo, dar fiind inca prinsa in intervalul de minim 6 luni, am fost nevoita sa ajung acolo.Am fost refuzata cu concediul, dupa cum spuneam si am vorbit la serviciu la personal si mi-au spus ca nu mi-a mai dat completare pentru ca nu a vrut.Insa va innteb, are dreptul un medic platit din bani publici-ai nostri,ai contribuabililor- sa imi spuna sa imi iau fisa de la ea ca asa vrea ea, ca nu colaboram bine?
Ema cu bebe Milan(07.02.2008)

emabucuresti spune:
Adica era foarte clar ca nu am nevoie de serviciile ei si ca ma insciu in alta parte dupa cele 6 luni obligatorii, caci nu am timp sa alerg dupa negatie etc, fiind cu copil mic, dar sa-mi spuna ea sa imi iau fisa, sa refuze sa imi ofere serviciile medicale, mi se pare ca contravine cu anumite reglementari legale.
Oricum fara concediu medical am ramas,o sa iau fara plata, caci imi e sila sa mai merg acolo sa il obtin, in plus atitudinea ei a fost execrabila.
Ema cu bebe Milan(07.02.2008)

crismargrg spune:
Buna gravidutelor,
am si eu nevoie de ajutorul vostru: stie cineva pareri legate de doctorul Cotiga de la Filantropia? Intentionez sa nasc cu el si am nevoie de parera voastra.
Sarcini cat mai usoare tuturor

narcisacom spune:
buna,
sunt o viitoare mamica, am sase saptamani de sarcina si asa vrea sa va intreb daca stiti ceva despre d-na doctor Natalia Dabija este medic la clinica lilmed si la spitalul municipal, sunt pacienta dansei de trei ani si sunt foarte multumita dar mi-e teama de experienta nasterii care este influentata foarte mult de medicul care ar trebui sa ajute. am vazut atat de multe traume printre prietenele mele asa ca prefer sa ma documentez.
narcisa

sommer spune:
buna dimineata burtici! e primul meu mesaj aici si as dori tare mult sa mi se raspunda:stie cineva ceva de dr Meclea Gh de la clinica Sanador?sunt programata la el pt eco 4 D....acum am 15 sapt si atunci voi avea 23 saptamani...multumesc pt eventualele raspunsuri
daniela

leeloo5979 spune:
quote:
Originally posted by sommer
buna dimineata burtici! e primul meu mesaj aici si as dori tare mult sa mi se raspunda:stie cineva ceva de dr Meclea Gh de la clinica Sanador?sunt programata la el pt eco 4 D....acum am 15 sapt si atunci voi avea 23 saptamani...multumesc pt eventualele raspunsuri
daniela
depinde de toanele in care il prinzi. uneori este f bine dispus si comunicativ, te incurajeaza si iti raspunde la intrebari, in alte dati, e total ursuz, usor malitios si rautacios, inchis complet unei idei de comunicare dr-pacient. sper ca nu te-am dezamagit, iti prezint situatia reala vis-a-vis de acest medic.
Leeloo
19 +

http://good-times.webshots.com/photo/2871291450103252327dvtYKs
http://bd.lilypie.com/KW8up3.png