Se mosteneste strabismul sau miopia?

Se mosteneste strabismul sau miopia? | Autor: onitza

Link direct la acest mesaj

M-am nascut cu miopie, astigmatism iar la 3 ani mi s-a descoperit strabismul; m-am operat de miopie si astigmatism, cu strabismul am ramas; intrebarea mea este: sunt sanse ca Paul (2 ani si 8 luni) sa imi mosteneasca aceste boli? pana acum nu i se observa deloc strabismul si de vazut cred ca vede bine, nu strange din ochi la desene si ncii nu se incrunta sa imi dau seama ca ar fi o problema; am intebat o data medicul , si mi=a spus ca sunt 90% sanse sa mosteneasca!!!!!

Va rog mult, din experienta voastra, ce stiti????

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

onitza, ca sa scapi de aceste temeri mergi cu paulica la oftapro(eu am fost si cu ruxi si cu alex) la alex au descoperit dioptrii si poarta ochelari de ceva vreme(au spus ca daca-i poarta la pc si la tv scapa de ei in maxim 1-2 ani) iar la ruxi desi la un moment dat a clipit dn ochisori si m-am speriat ca are si ea o problema nu a fost absolut nimik...au teste specifice pentru fiecare varsta , chiar daca nu stiu literele...am vazut acolo si copilashi de cateva luni.
parca am mai povestit la vremea respectiva dar am fost super incantata de testele care i le-au facut ruxandrei....eu ma gandeam ca o sa dau banii de pomana si mai ales ca ea nu o sa colaboreze cu doctorita.
spre ex:
i-au dat serie de fff multe imagini(aratate mari) a vazut pe care le stie, le-a selectat si le-a pus de la mare la mic(pe randuri exact asa cum sunt puse literele pentru adulti) apoi au inceput intrebarile, ce este asta...si era: fie un cal, un tort, o fetitza, o pisica etc...din ce in ce mai micute...ruxi a vazut perfect pana la sfarsit
ochelarii care ii acopereau cate un ochi pe rand aveau pe ei fie desenat un leut, o pisica ce vroia copilashul....adica sa-i placa si sa stea cu ei
apoi alte teste erau pe o hartie niste imagini si cu o pereche de ochelari speciali una singura dintre imagini iese in relief si ea trebuia sa vada care dintre ele este...
la optometru a fost putin mai greutz fiindca ruxi cel putin prima data nu a fost delok atenta...dupa ce i-au pus picaturile a fost mai atenta(am senzatia ca in loc de floricica aceea pe care o pun de obicei la adulti ruxandrei i-au pus o printesa care se misca...fiindca o tot intreba e culoare are rochita printesei in momentul ala)
a facut masuratori pentru strabism cu un fel de rigla si ea tot asa cu desene pe ea ca sa se uite fix acolo unde vroia doctorita...
ma rog si au mai fost si alte teste dar am uitat...9eu ramasesem ca la dentist si ma rugam la Dumnezeu sa ne spuna ca ruxi nu are nimik la ochisori)...tot de-aia eram si eu speriata fiindca am ambliopia si astigmatism si vroiam sa fiu sigura ca nici unul dintre ei nu ma mosteneste.
parca 75 Ron a fost consultatia dar macar m-am linsitit si am scapat de stres...sunt niste doctori fff dragutzi.
ca sa nu mai zic...mi s-a intamplat o chestie de mi-e si rusine sa va zic cat sunt de tocmai imi schimbasem geanta si am plecat la dr in fuga uitand actele si banii in alta geanta se termina consultatia si vreau sa scot portofelul sa platesc si ia-l de unde nu-i ma caut prin buzunare si gasesc 50 Ron...d-na de la receptie vede ca incep sa ma agit si zice lasati d-na imi aduceti maine banii, ruxandra vede si ea faza si zice mami mi-ai promis la mc d-na zice atunci luati banii si mergeti cu ruxi la mc ...eu ii zic ca nu am nici macar un act de identitate sa-i dau...a zis ca nu-i absolut nici o problema si asa a fost
si pe tine si pe paulica, sunt sigura ca ochiosul frumos nu are nimik la ochisori dar ca sa nu mai stai tu stresata da un tf si fa o programare, este pe b-dul pache protopopescu si programarile se fac cu cateva saptamani inainte.

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

La mine in familie n-a avut nimeni miopie (+ astigmatism) (parinti, bunici) in schimb am eu (de fapt mai am numai pe un ochi), deci n-am avut pe cine mostenii
La sotul meu: mama lui mioapa (-3 pe ambii), tatal lui nu.. Sotul n-a mostenit in schimb sora lui are miopie dar destul de mica
Da is curioasa si eu daca se mosteneste ca sa stiu la ce sa ma astept
Si eu zic ca poti deja merge cu el la control. Oricum sper sa nu fie nimic la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

bunica mea are miopie (-18) si fetele ei nu au mostenit-o. in schimb, toti nepotii sunt miopi. acum eu nu stiu daca sunt mioapa ca am mostenit-o pe bunica sau pt ca citeam mult cam pe intuneric, dar faptul ca sora si verisorul meu au miopie, ma face sa cred ca e totusi mostenit

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Fetelor ce dragute sunteti ca mi-ati raspuns!!!
La mine in familie, tata si mama nu au avut probleme cu ochii, insa unchiul meu, fratele mamei, da.probabil ca de acolo am mostenit.
MONICA acum nu am observat absolut nimik in regula cu el, dar cand o sa dea semne, cu siguranta o sa fac progrmamare la oftapro.
Multumesc de sfaturi!

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Miopia se mosteneste, strabismul nu.
In general, miopia se transmite genetic in 90% din cazuri, pe diagonala mama-fiu, tata - fiica. Asta este ce mi-a spus oftalmologul cand m-am hotarat sa fac copii, eu fiind mioapa.
Tatal meu era miop, fiul meu este miop. In general,atat miopii cat si cei cu hipermetropie sufera implicit si de strabism .
Dupa 2 ani si jumatate este recomandabila vizita la oftalmolog pentru toti copii, chiar si pentru cei care nu par a avea probleme. Sunt multe probleme care nu se vad cu ochiul liber, iar un copil nu le poate spune, pentru ca nu are termen de comparatie si nu stie ca se poate vedea si altfel decat vede el.
Multa sanatate! ... la Oftapro este ok
Cititul nu are de-a face cu miopia sau cu alta boala de ochi. In cel mai rau caz poate determina oboseala ochilor, senzatii neplacute, usturime. Doar efortul fizic este contraindicat celor cu probleme oftalmologice.

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput