bona dupa 3 ani ?
Raspunsuri - Pagina 2
dodo spune:
De la 3 ani copilul poate merge f bine la gradi si sa fie luat de bunica pina veniti voi. Sincera sa fiu, nu cred ca o bona poate sa satisfaca toate pretentiile pe care le-am citit ca le-ar avea mamicile...Daca are grija de copil cum trebuie, limitati-i atributiunile la asta si programul ei sa fie ajustat ca atare-ce conteaza ca_copilul doarme 1-2 ore la prinz, bona are si ea nevoie de un pic de relaxare, un dejun, mi se pare normal, nu mi se pare normal ca in intervalul de somn al copilului sa gateasca sau sa faca curatenie, doar daca face combinat, bona+menajera si e platita ca atare, eu daca as fi bona sau macar m-as gindi vreodata sa fac baby-sitting(nu e cazul insa oricum ca idee), orice serviciu ce iese din sfera stricta a copilului as cere sa fie platit extra, daca mi-ar cere sa vin de-acasa sa duc eu copilul la cresa ca mama nu are timp/chef, timpul ala de 1 ora as cere sa fie platit, ca eu trebuie sa ma scol mai devreme ca sa fac acest serviciu, sau sa fie platit un program 9-17 standard, dupa care orele ce depasesc ora 17 sa fie platite ca ore suplimentare...Dar mai bine nu mai zic, ca pe urma ziceti ca le dau idei bonelor
..Oricum, mi se par cam exagerate pretentiile unor mamici...
dixie spune:
Dodo,
eu am pus o intrebare, fiecare mi-a raspuns cum a considerat de cuviinta. Sunt pareri, si le iau in considerare pe toate.
Cand ii dau bonei 6 mil + aproape 3 mil pe cartea de munca, deci aproape 9 mil pe luna din banii mei, cred ca pot sa am niste pretentii, nu?!
Pana acum bona venea la 9 si pleca la 6, deci 9 ore, dintre care copilul dormea 2, si ea odata cu el de multe ori... Si te rog sa ma scuzi, si eu munceste 9-10 ore la serviciu, dar nu-mi nimeni mancare + pauza de somn la pranz. Asta cu relaxarea.
Si daca acum trec la gradi' cu program scurt, mai dau si acolo aproape 8 mil, si mai platesc si bona cu aceiasi bani... Concluzia? Sa o las sa vina la 1, de la 1 la 3 sa doarmna, si la 3 la 7 (4 ore!!!) sa stea cu copilul meu in parc pe 9 mil ?!
Asta era de fapt intrebarea...
Dixie
Ramona J spune:
Eu i-as reduce din salariu.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
dodo spune:
quote:
Originally posted by dixie
Dodo,
eu am pus o intrebare, fiecare mi-a raspuns cum a considerat de cuviinta. Sunt pareri, si le iau in considerare pe toate.
Cand ii dau bonei 6 mil + aproape 3 mil pe cartea de munca, deci aproape 9 mil pe luna din banii mei, cred ca pot sa am niste pretentii, nu?!
Pana acum bona venea la 9 si pleca la 6, deci 9 ore, dintre care copilul dormea 2, si ea odata cu el de multe ori... Si te rog sa ma scuzi, si eu munceste 9-10 ore la serviciu, dar nu-mi nimeni mancare + pauza de somn la pranz. Asta cu relaxarea.
Si daca acum trec la gradi' cu program scurt, mai dau si acolo aproape 8 mil, si mai platesc si bona cu aceiasi bani... Concluzia? Sa o las sa vina la 1, de la 1 la 3 sa doarmna, si la 3 la 7 (4 ore!!!) sa stea cu copilul meu in parc pe 9 mil ?!
Asta era de fapt intrebarea...
Dixie
Pai asta si zic, limiteaza-i atributiunile strict la copil si functie de program ii calculezi si salariul!
Tu esti platita pt 7,5 ore de lucru (pt. ca trebuie sa ai o pauza de masa de min 1/2ore) dar lucrezi 9-10 ore? Asta e treaba ta, nu poti sa raportezi toate serviciile la al tau, nu mi se pare corect. Fa niste scheme de program/salariu si discuta-le cu bona, daca nici o varianta nu-i convine, ura si la gara! Du copilul la gradi cu program normal+bunica si cauta alta bona. Nu s-au terminat bonele pe lumea asta dar nici unele din pretentiile unor mamici nu mi se par "fair" cu pozitia de baby-sitting..
ruxij spune:
Are dreptate dodo in ceea ce priveste menajul, asa gandesc si eu. Bona trebuie sa se ocupe exclusiv de copil, ce face ea cand el doarme e treaba ei. Noi am avut doua bone si nicuna nu facea menaj, nu le-am cerut, am vrut sa se ocupe cum trebuie de copil si atat si a mers f. bine. Acum pretul e discutabil desigur, eu nu imi dau seama ce e mult si ce e putin in Ro in ce priveste leafa bonei.
Ramona J spune:
Eu nu sint de acord. Angajezi o femeie si stabilesti de la inceput care ii sint atributiile. De ce nu are voie sa calce de exemplu pina doarme copilul? Sa spele vase?
Daca e platita adecvat si e de acord sa faca treaba in casa eu nu vad care e problema.
Nu-i spui bona, ii spui femeie in casa, sau cum o fi.
Eu pot sa angajez pe cineva sa stea in cap daca il platesc.
Eu am avut femeie interna, am platit-o cit a vrut ea si facea si treaba in casa. Avea timpul ei liber, totul era clar stabilit.
Ar fi fost culmea sa stea la noi si sa vin eu acasa dupa 10-11 ore si sa ma apuc sa fac toata treaba. Faceam si eu, dar nici ea nu a stat cu miinile in sin.
The best thing you can do for your children is to love your wife.