bona dupa 3 ani ?

bona dupa 3 ani ? | Autor: dixie

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti, mai merita sa ai bona dupa varsta de 3 ani?

Pustiul meu face 3 ani in aceasta toamna, si va merge la gradi.

Initial m-am gandit ca il voi da la gradi de la 9 la 13 (program scurt) urmand ca bona sa-l ia la ora 13:00 si sa stea cu el pana seara la 7-8.

Atributiile bonei ar fi fost - dus la gradinita dimineata la 8,30 - 9, luat la ora 13, culcat copilul 1-2 ore timp in care face curat si eventual ceva usor de mancare, si stat cu el pana seara la 7-8. Iarna probabil pana la 7, iar vara pana la 8 in parc in fata blocului.

Programul actual al bonei este 9 - 18, cu 6 mil / luna + carte de munca, si cand vine in weekend plata suplimentara.

Ea nu doreste sa se conformeze cu noul program pe motiv ca de ce sa vina si dimineata si sa stea pana la 7-8, ca ea nu are timp sa faca nimic intre 9 si 13:00 acasa (eu m-am gandit ca acest timp il poate folosi pentru propriile ei necesitati).

Locuieste la 2 blocuri distanta, iar gradi' e vizavi de noi, asta ca sa nu credeti ca face cine stie cat pe drum.

Acum... am de ales ... sa cedez din nou la insistentele bonei sau sa renunt complet la ea, urmand sa duc copilul la program lung... si probabil sa-l ia bunica la ora 5 sa-l aduca acasa.

Pt. mine bona reprezenta o gura de oxigen, dar in conditiile in care nu-mi respecta cerintele de program... ma gandesc ca nu prea are rost sa o mai tin... ca doar n-oi plati-o cand copilul e la gradi... si 6 mil pt. program scurt...

Ce parare aveti, gresesc eu cu ceva ?

Dixie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Dar de ce nu duceti voi copilul la gradinita dimineata, iar bona vine de la ora 13.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

dixie draga,nu ceda la pretentiile bonei.Nu-i convine,la revedere.
Sunt de-a dreptul satula de cate pretentii se ridica in ultima vreme de la diferiti angajati-colaboratori.

Lasa-ti copilul la gradi cu program prelungit,mai socializeaza si el,e bine pentru copil.Cu bona ce face?
Si daca copilasul are o bunica dispusa sa-l aduca de la gradi,de ce vrei tu bona?

Asta e parerea mea.Daca cedezi odata bonei,o sa ti se urce in cap.Auzi ce motiv are...nu poate face nimic acasa intre 9 si 13...mai sa fie!

Mii de scuze daca am fost prea dura in exprimare

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Cu bona... ce sa spun... nu stiu daca 6 mil + carte de munca e un salaru mic sau mare. In zona mea se iau si 4 si 5, si nu au femeile carte de munca, dar e adevarat ca bona mea are pana in 50 de ani, si nu are un alt venit (are sotul ei... e alta poveste).

Cand am luat-o am luat-o cu 5 mil, dupa o luna mi-a spus ca nu sta fara 6 mil, eu o chem si sambata cate 3-4 ore si o platesc separat (dar sambata e totusi conditie obligatorie sa-mi mai pot face si eu treaba). Dupa un an m-a conditionat sa-i fac carte de munca ca ea pleaca... (si ma lasa cu curu-n balta inainte de Craciun... a.i eu intre Craciun si Anul Nou aveam de cautat bona.) Normal, am inghitit-o si pe asta...

Acum ca nu-i convine programul asta, ca are si ea barbat acasa... ;)... si eu am si-l vad tot dupa 8 seara si nu-i bai. Si na poveste, intre 9 si 13 sunt 4 ore libere cand faci ce vrei, mai ales ca cum v-am zis, sta langa blocul meu, nu face pe drum decat 5 minute...

Si mama ma intreaba... de ce-mi mai trebuie bona... Imi trebuie... pt. ca mama inca lucreaza, si pana acum venea la 5 de la serviciu si la 6 era mine sa schimbe bona, eu ajungand acasa pe la 7-8 de obicei. Seara de seara, si e obositor.

Ce ma ingrijoreaza ca fi-miu e mofturos rau... adica cu mine si cu mama... nu prea mananca. Si nici nu e foarte ascultator. Eu sper ca la gradi' sa se mai disciplineze... pt. mine in weekend e un calvar.... nu mananca mai deloc, si cand apare bona lunea mananca dimineata, pranz cu supa + mancare, si la ora 4. Pe mine ma prinde uneori ora 4 si el nu a mancat pranzul... ca nu vrea...

De aia ma gandesc totusi sa mai tin bona, dar parca nu stiu... n-as mai ceda ca ar fi a nu stiu cata oara...

thx pt. sfaturi
Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

daca e buna ca bona si ai nevoie de ea, cedeaza inca un an sau pana gasesti alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

de ce nu il duceti voi dimineata la gradinita,mai ales dc ziceti ca e asa aproape?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Pai... dimineata e partea cea mai complicata... cel putin acum la inceput... cu lasatul acolo nu mai spun, stiti cum e...

Si mai ales... programul bonei scade oricum de la 9 ore acum la 7 max. 8, deci m-am gandit ca doar pt. dupa amiaza nu are rost sa o tin, nu?

Hm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

parerea mea este ca merita sa ai bona si dupa varsta de 3 ani.

de asemenea - ca e o idee buna sa incepeti gradi cu un program scurt.

si trebuie sa te gandesti si ca in primele luni s-ar putea sa trebuiasca sa-l tii acasa cateva zile, poate va lua vreo raceala sau ceva de genul asta.

nu-i prea bine ca nu mananca cu voi, aici ar mai trebui lucrat; iar daca e obisnuit cu ea, ar trebui sa incerci asa - adica sa-l duceti voi la gradi dimineata...
dar eu nu am inteles prea bine ce vrea ea: sa ramana programul asa, de la 9 la 18?

si o intrebare off-topic: cat te mai costa cartea de munca pentru bona?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

quote:
Originally posted by herra

parerea mea este ca merita sa ai bona si dupa varsta de 3 ani.

de asemenea - ca e o idee buna sa incepeti gradi cu un program scurt.

si trebuie sa te gandesti si ca in primele luni s-ar putea sa trebuiasca sa-l tii acasa cateva zile, poate va lua vreo raceala sau ceva de genul asta.

nu-i prea bine ca nu mananca cu voi, aici ar mai trebui lucrat; iar daca e obisnuit cu ea, ar trebui sa incerci asa - adica sa-l duceti voi la gradi dimineata...
dar eu nu am inteles prea bine ce vrea ea: sa ramana programul asa, de la 9 la 18?

si o intrebare off-topic: cat te mai costa cartea de munca pentru bona?

subscriu!!

Eu mi-am dus copilul la gradinita de la 1 an si 3 saptamani program lung (ca mi-am dat bona afara) si pot sa-ti confirm ca in primul an s-a imbolnavit ca la balamuc!! Si majoritatea racelilor le lua din dormitor! Deci nu-i vorba ca are trei ani, ci problema este ca nu a mai fost in colectivitate. Este mult mai bine program scurt.

Vei avea nevoie de bona cel putin inca jumatate de an. Mai negociaza cu ea, poate va mai intelegeti inca 6 luni.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

quote:
Originally posted by dixie

Pai... dimineata e partea cea mai complicata... cel putin acum la inceput... cu lasatul acolo nu mai spun, stiti cum e...

Si mai ales... programul bonei scade oricum de la 9 ore acum la 7 max. 8, deci m-am gandit ca doar pt. dupa amiaza nu are rost sa o tin, nu?

Hm.

Dar sincer intre 9 si 13 nu vad ce ar putea face.
Mie una chiar mi se pare aiurea sa vina de la 9, ca sa duca ea copilul la gradinita, apoi se duce la ea acasa, apoi vine iar la tine. Chiar sint niste ore pierdute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bona asta vad ca le face bine pe toate. Eu zic ca e moft ca nu duceti copilul dimineata.
Mai devreme sau mai tirziu il vei duce la scoala (si poate plinge), ii vei da sa manince (si face mofturi) si iti vei face cu el treburile de simbata.
Daca renunti la ea sau ea la voi - vei face mai repede toate astea.
Daca vrei s-o pastrezi, da-i salariul cerut, fa-i programul dupa cum ii convine si fii bucuroasa ca ai o bona care se descurca atit de bine cu copilul.
Poate ca sint dura, dar le vrei pe toate si esti prea rigida. Ce conteaza cit timp are bona sau ce face ea, daca iti e de ajutor cu copilul asa cum iti doresti?
E adevarat, la inceput e posibil sa se imbolnaveasca destul de mult copilul si va trebui sa il tii acasa.
Sper ca nu te-ai suparat, am trecut prin toate astea si cred ca te legi de nimic.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput