*** LA REDOUTE (45)***
Raspunsuri - Pagina 18
roxy26 spune:
Iata si raspunsul pe care l-am trimis acum. Daca va ajuta si pe voi, puteti copia din mesaj.
Le-am facut scandal pentru ca au indraznit sa scrie ca din data de 9 iulie au blocat comenzile, in timp ce mie mi-au luat banii de pe card la cateva zile dupa o astfel de decizie ! Incredibil !
Trebuie sa-i punem la punct pentru ca avem drepturi care ne-au fost clar incalcate! Eu nu vreau bani inapoi sau cecuri din care sa nu mai raman cu nimic, vreau produsele platite. si am comandat de peste 280 euro.
"Madame,
Je ne souhaittent pas recevoir un remboursement de votre part, je souhaite recevoir tous mes colis avec les produits que j'ai commandés et que j'ai payés.
Je suis même en mesure de payer des frais supplémentaires pour un envoie avec DHL ou UPS, si vous avez rencontré des problèmes de libvraison avec Posta Romana. Il y a des sites en France qui propose le choix de livraison avec UPS ou DHL - vous pourriez le faire aussi.
Si vous avez bloqué les commandes dès le 9 juillet, alors que le 13-16 juillet j'ai pu passer des commandes sur votre site et voir mon compte débité, alors ce que vous faites maintenant c'est un abus très grave ! Je n'ai reçu aucun prévis de votre part, et maintenant je me rends
compte que vous avez abusez et utilisez mon argent avec préméditation.
Je vous remercie Madame de m'indiquer la modalité de récupérer mes produits les plus vite possible (en supportant moi même des frais d'expédition supplémentaires, s'il est nécessaire) sinon je vais m'adresser à d'autres institutions pour me rendre justice.
Cordialement,
PS : Comme vous pouvez voir en PJ, je reçois toujours des offres spéciales de réductions de la part de votre site ! "
acina spune:
roxy baga si traducerea ca io sunt bata la franceza...
Anca mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/
madau spune:
Asaaaa...doarme omu nitel si iaca ce gasesc pe aici...scandal la posta...nebunie

ProTV..eu am mai spus sunt de acord sa ma vad cu tipa aia, insa nu merg doar eu singura, ptr ca nu prea am ce sa-i arat, de fapt eu n-am nimic, nici mail de sictir, nici raspuns de la ei, nimic. Insa merg..nu-i problema. Dar as vrea sa mai mearga cineva cu mine....cine se mai baga? Sa fim mai multe, eventual ne vedem undeva la o cafea, sau io stiu?
O sa avem nevoie si de dovezile de livrare, mailurile de sictir, tot. Insa as mai astepta nitel sa vedem ce zic astia...
Roxy tare-s curioasa sa vad ce-ti raspund![]()
Mai fetelor, care facu scandal la OP?????
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
mirelacarmen spune:
Buna!Am dat si eu o comanda pe data de 24 iulie;pachetul n-a venit dar cei de la La redoute mi-au trimis un chestionar sa-mi ceara parerea despre cat sunt de multumita de serviciilr lor.Am o prietena care lucreaza la posta ,pe care am rugat-o sa vada daca mi-a venit coletul si nu a sosit nimic;spunea case poate urmari coletul daca am avea un nr de la ei sau codul de bare.Ma gandesc ca ei nu dau astfel de relatii.Daca tot trimit mail-uri de confirmare ar putea scrie si acest lucru.
danielac spune:
fetelor, nici eu nu am primit nimic, nici macar un catalog (nici nu l-am comandata ca nu stiam unde) si nici un mail de anulare... dar nici o comanda din cele trei date in iulie...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?
Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311
acina spune:
deci chiar m-am ofticat.
Nu am primit nimic de la ei decat oferte, care vin in continuare ca si cum nu ar fi nici o problema.
S-a implinit o luna si de la ultima comanda azi deci e momentul sa ma iau un pic de ei.
Anca mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Buburuzul Mic
Povestea Nasterii
http://www.copaculdehartie.ro/
Bratu Monica spune:
Aissa
ce se intampla cu pro-tv-ul?
Ce spune d-na care te-a contactat?
Ce trebuie sa facem noi?
Povesteste-ne te rog!
Monikka
roxy26 spune:
am facut ceva cautari pe net sa vad ce spune legislatia din Franta
http://www.conso.net/bases/1_pour_comprendre_agir/2_conseils/conseil_23_j135-vente_a_distance.pdf
puteti arunca o privire aici.
pe scurt, o sa incerca sa traduc unde cred ca este cazul, pentru ca nu sunt experta in drept.
1) contractul nu se executa din cauza indisponibilitatii produsului / serviciului
- conform art. L121-20-3 din cod consummator (FR) daca furnizorul nu livreaza bunul comandat sau nu executa prestatia promisa in termenul prevazut, pe motiv ca produsele sunt indisponibile, trebuie sa informeze consumatorul. De asemenea, trebuie sa ramburseze fara intarziere si in termen de 30 de zile de la data efectuarii platii. Dincolo de acest termen, “ces sommes sont productives d'intérêt au taux legal” – nu stiu ce inseamna, legal!
- daca contractul prevede, furnizorul poate livra un bun/ serviciu similar ca si calitate/prêt, insa trebuie sa isi informeze cumparatorul despre acest lucru. In acest caz, cumparatorul isi poate exercita dreptul de a refuza produsul livrat, costurile fiind suportate in acest caz de catre furnizor.
2) epuizarea stockurilor – cf. art. 4 din legea 77-105P – 2 sept. 1977 – orice produs comandat in perioada reducerilor de prêt, trebuie livrat la pretul indicat. Un produs care beneficiaza de reduceri si este prezentat intr-un catalog trebuie sa fie deci disponibil. Totusi, se accepta si cazul in care un produs este oferit in limita stocului disponibil, in masura in care acest text figureaza lizibil pe catalogul de produse.
3) contractul nu este respectat de catre furnizor, fara a indica motivele – in teremen de 30 de zile - legea nu prevede sanctiuni particulare. Trebuie instiintat furnizorul prin curier recomandat cu acuzare de receptie – si indicat un termen de 8 zile ; daca furniorul tot nu isi executa obligatiile, atunci cumparatorul poate cere rambursarea sumelor in cazul in care a facut plata online inainte de livrare. In caz de refuz, se apeleaza la justitie.
Concluzia mea : in momentul plasarii unei comenzi online, intre laredoute si comparator se instituie un contract, in care fiecare are obligatii, respectiv drepturi. Desi regulile trebuie sa fie transparente, eu am constatat urm. abuzuri :
- Romania nu a fost scoasa din lista in data la care am efectuat comenzile online, in ciuda unor mailuri de amenintare venite prin e-mail
- Comenzile au fost acceptate , plata acceptata, email de confirmare primit
- Retard de livraison de peste 30 de zile – mi se spune ca din data de 9 iulie (inainte sa plasez comenzile) au blocat comenzile catre Romania – cum ? cui ? mie nu m-au blocat nici o comanda ? nu mi-au transmis nici un e-mail etc.
- Aucm se ascund in spatele unor probleme tehnice etc etc. – fiecare client poate aduce macar o dovada a produselor comandate (emailul de confirmare)
In aceste conditii, de ce as accepta acum regulile lor – cecuri ramburs, rabdare si altele de acest gen ? Sunt cateva asociatii de consumatori in Franta gen DGCCRF, care ar putea fi contactate pentru a cere ajutor sau macar un sfat legal.
roxana
roxy26 spune:
inca o precizare din Legile aplicate in Frata
CODE CIVIL
Article 1603
Il a deux obligations principales, celle de délivrer et celle de garantir la chose qu'il vend.
Article 1604
La délivrance est le transport de la chose vendue en la puissance et possession de l'acheteur.
cele 2 articole, in special 1604, sunt invocate atunci cand se cere expres in scris unui furnizor sa respecte obligatiile contractuale - livrarea conform comenzii efectuate.
roxana
claujro spune:
roxy
, eu nu stiu franceza cat sa concep un text corect formulat dar te sustin in demersurile pe care ai de gand sa le faci pe la autoritatile din Franta sau in alta parte. Si saddie a incercat ceva asemanator, nu avem inca nici un feed-back de la ea, probabil nu a primit nici un raspuns.
E jenant, int-adevar s asteptam 2-3 luni pt a primi niste cecuri si apoi alte 2-3 luni sa asteptam sa intre banii in cont si de fapt, sa primim undeva la jumatatea sumei. Si toate astea de ce? Din cauza incompetentei LR. Si tot ei ne roaga sa avem rabdare...