amenoree secundara
Buna ziua tuturor!!!
As dori daca se poate un raspuns de la un medic ginecolog.Am fost diagnosticata acum 5 luni cu amenoree secundara.Urmez un tratament cu Dufhaston , menstruatia a revenit ,dar CM este tot neregulat( 30 de zile , 30, 34, 27 si acum a-34-a zi si astept). Intrebarea mea este daca trebuie sa merg la un nou control fiind ceva mai complicata tratarea acestei boli decat ma asteptam??? E posibil sa fiu insarcina???
Va multumesc!!!!
Raspunsuri
psj spune:
nu ti-a zis si care este cauza? ai mai avut probleme asemanatoare pana acum? sau pana sa ai problema asta erai "ceas"?
poate trebuie sa mergi la un endocrinolog pentru analize mai detaliate.
ochidochi spune:
Nu mi-a spus care este cauza.Mi-a spus doar sa revin in cazul in care nu revine menstruatia dupa ce iau prima cutie de medicamente recomandate.N-am mai avut intreruperi de CM decat foarte rar ,cate o luna nu mai mult.Vineri o sa merg la control sa vad ce zice!!!!!!!
AnnaBaby spune:
Buna. Si eu sunt noua pe forum si e posibil sa am aceeasi problema ca tine. Am ciclul neregulat. Doctorita a zis ca o sa dureze cam jumatate de an pana o sa raman insarcinata. Eu totusi sper ca o sa se intample mai repede. Tie ce ti-a spus la control?
quote:
Originally posted by ochidochi
Nu mi-a spus care este cauza.Mi-a spus doar sa revin in cazul in care nu revine menstruatia dupa ce iau prima cutie de medicamente recomandate.N-am mai avut intreruperi de CM decat foarte rar ,cate o luna nu mai mult.Vineri o sa merg la control sa vad ce zice!!!!!!!
ochidochi spune:
Am fost vineri la medicul de familie si cand i-am spus ca tratamenrul cu Duphaston nu a dat rezultate, m-a diagnosticat cu sterilitate primara si mi-a dat trimitere la Filantropia pentru investigatii.Problema este ca nu stiu ce analize se fac si daca nu e mai convenabil sa merg la o clinica particulara , avand in vedere faptul ca daca dai banii esti tratat asa cum se cuvine!!!!
Voi ce parere aveti????Are cineva idee cam cat costa aceste analize inclusiv histerosalpingografie daca nu ma insel-cele care arata daca tromple sunt infundate.
gudinde spune:
quote:
Am fost vineri la medicul de familie si cand i-am spus ca tratamenrul cu Duphaston nu a dat rezultate, m-a diagnosticat cu sterilitate primara si mi-a dat trimitere la Filantropia pentru investigatii.Problema este ca nu stiu ce analize se fac si daca nu e mai convenabil sa merg la o clinica particulara , avand in vedere faptul ca daca dai banii esti tratat asa cum se cuvine!!!!
Voi ce parere aveti????Are cineva idee cam cat costa aceste analize inclusiv histerosalpingografie daca nu ma insel-cele care arata daca tromple sunt infundate.
Ei sterilitate primara !!!!!
De la tratamentul cu duphaston nu a dat rezultate pana la sterilitate primare e cale lunga, tare lunga.
1. Nu te grabi cu HSG! Este o procedura controversata pe care eu una nu as face-o. Citeste mult informeaza-te despre ce inseamna exact si apoi hotaraste.
2. Iti trebuie un ginecolog bun specializat pe infertilitate. Deci alegi intai medicul si mergi la spitalul unde este medicul.
3. Infertilitatea poate fi de natura hormonala sau tubara. HSG verifica permeabilitatea trompelor deci se adreseaza infertilitatii tubare. Ori la tine problema principala este cea hormonala. Intai si intai trebuie vazut de ce nu iti vine ciclul (aflata cauza). Dupa ce se rezolva cu ciclul facute niste monitorizari ecografice ale ovulatiei ca sa vezi daca o sa incepi sa ovulezi. Si de abea dupa ce ai ciclu, ovulezi si nu ramai gravida se pune problema de trompe infundate sau nefunctionale. Pana acolo mai e cale ffff lunga.
4. Ai facut o ecografie transvaginala? Apar cumva chisturi sau ovare cu aspect polichistic?
Dar primul pas este sa-ti alegi un medic bun care se ocupa de infertilitate.
psj spune:
sunt de acord cu gudinde, medicul s-a grabit cu diagnosticul. sterilitate primara doar pentru ca dupa prima luna de duphaston n-ai avut succes!
te-a trimis la un medic anume la filantropia?
citeste si pe aici pareri despre medici, sunt si pareri pro si pareri contra, bine ar fi sa gasesti un medic care sa stie despre ce e vorba dar sa aiba si rabdare sa-ti explice ca degeaba stie daca nici nu se uita pe analizele tale si te expediaza in 3 minute pentru ca afara mai asteapta 10.
ochidochi spune:
Am vorbit cu o prietena medic si intradevar HSG este ultima varianta daca nu se gaseste o cauza de natura hormonala.Mai intai trebuie sa fac analize.Ovare polichistice am avut acum aproape 2 ani si am scapat de ele luand Novynette.La ultimul control nici nu a fost vorba de asa ceva.
Caut de cateva ore un medic. Mi-a fost recomandat dr. Peltecu Gh.de la Filantropia ,dar am inteles ca este ffff. ocupat ,poate si din cauza ca este directorul spitalului...Nu stiu ce sa fac..Am mai fost la un director de spital(Bucur) si nu mi-a raspuns niciodata la telefon...As merge la doamna dr.Atanasiu Alexandra.Am auzit numai lucruri bune despre dansa.Am nevoie de un doctor care sa aiba timp...nu sa ma trateze ca pe unul care vine sa cumpere un bilet in gara!!!!
gudinde spune:
quote:
Am vorbit cu o prietena medic si intradevar HSG este ultima varianta daca nu se gaseste o cauza de natura hormonala.Mai intai trebuie sa fac analize.Ovare polichistice am avut acum aproape 2 ani si am scapat de ele luand Novynette.La ultimul control nici nu a fost vorba de asa ceva.
Caut de cateva ore un medic. Mi-a fost recomandat dr. Peltecu Gh.de la Filantropia ,dar am inteles ca este ffff. ocupat ,poate si din cauza ca este directorul spitalului...Nu stiu ce sa fac..Am mai fost la un director de spital(Bucur) si nu mi-a raspuns niciodata la telefon...As merge la doamna dr.Atanasiu Alexandra.Am auzit numai lucruri bune despre dansa.Am nevoie de un doctor care sa aiba timp...nu sa ma trateze ca pe unul care vine sa cumpere un bilet in gara!!!!
ACO pe care le-ai luat te-au ajutat sa scapi de chisturi dar cauza a ramas. Chisturile sunt un efect al problemei. In momentul in care ai renuntat la ACO evident cauza a revenit. Deci trebuie sa obtii un diagnostic (cauza).
De la Filantropia (si CMU) un dr. care din cate stiu eu te trateaza uman este dr. Catalin Haiduc. Dar nu stiu in ce masura se ocupa de probleme de infertilitate.
Sa stii ca toti doctorii buni care se ocupa cu probleme de infertilitate nu prea au timp si nu stau la discutii. Ahh ... si cu cat au mai multe "trese" (conf. univ., prof. univ. etc) cu atat sunt mai muti.
De asta iti scriam ca trebuie sa incepi sa citesti mult, sa te documentezi, sa stii ce sa ceri si ce sa intrebi.
gudinde spune:
quote:
Are idee cineva unde se afla spitalul Euroclinic Bucuresti???
Euroclinic se afla langa spitalul de urgenta Floreasca. Sa te astepti la preturi mari.
Pot sa te intreb la cine vrei sa mergi acolo?