Mamici de septembrie - octombrie 2007 (61)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Multumesc mult de urari, fetelor! Sunteti toate niste dragute!

afibebe, daca te consoleaza cu ceva, si aici (am aflat ieri la cursul de pre-natal) te tin tot cam 0 saptamana in spital la cezariana. Daca imi amintesc bine, minim o saptamana. Probabil tine de politica spitalului, de cat de "grijulii" sunt.

Irina 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Am ajuns de la dr., bebe este bine, a mai crescut, colul s-a scurtat dar este inchis, intr-un cuvant suntem ok.Bebe nu se grabeste, mai mergem vinerea viitoare sa vedem, pana atunci cumintei, fara efort si luam no-spa 3/zi.Cu durerile mele a ramas sa le mai ducem, sa mai creasca bebe. Am fost asa de aiurita incat nu am intrebat cat a mai crescut bebe, m-am multumit cu a mai crescut.

La multi ani!!!!! celor care sarbatoresc zilele astea cate ceva.

Sim, ma bucur ca esti ok, sper sa ramai asa macar pana luni, parca asta iti doresti si tu.

Merg la nani,

cecilia,37+ Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

RoxanaG, ca ma intrebai de ce jocuri am jucat... Am jucat www.bestgames.com.au/Products/TikalRGG132.aspx" target="_blank">Tikal si www.bestgames.com.au/Products/The-Settlers-of-CatanMAY483.aspx" target="_blank">Settles of Catan - niste board games exceptionale. Al doilea e favoritul nostru si e chiar bestial!!!! Unde mai pui ca ii poti cumpara extensii sa il tot updatezi si sa il faci mai interesant ...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

quote:
Originally posted by Andries

ta-na-nam Simona, ca sa te consolez, eu am nascut in sapt 40 pe Victor, dupa ce din saptamana 37 ma rugam sa scap si eu mai repede. Medicul mi-a spus ca nasterea absolut naturala este determinata de bebelus, el da niste semnale chimice, semnale care determina modificari de hormoni la mama, care hormoni determina contractiile si nasterea.

Deci poti sa bei ceaiurile ceaiurilor, bai, sport, sex...ori vine el de capul lui, ori daca vrei musai iti face medicul inducere. Cel mai "sanatos" este sa vina el de capul lui, numai ca... daca e la categoria 4 kile iti cam rupe fundul. Dar trece.

Asa este!!!! Mi-a spus si mie docotrul - pot sa ma dau eu cu fundul de pamant, ca bebe vine cand are el chef... Putea sa imi faca inducere, dar mi-a spus ca cel mai bine e sa il lasam pe el sa isi termine ciclul de dezvoltare.M-am gandit la el si am fost de acord sa il lasam sa-si faca numarul... E mai important sa fie el bine, sanatos, voios, decat mofturile mele ca m-am saturat de burta, ca nu vreau cezariana, ca sa-l vad eu repede, sa-l smotocesc si alte alea...

Bebe Yannis in evolutie
M-am facut mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Fetelor, asa cum deja v-am spus, am terminat marti seara cursul de prenatale. Cel mai socant pe tot parcursul cursului nu a fost video cu nasterea "in direct". Nu, nici vorba . Ci cand am aflat cat e stomacelul nou-nascutilor: cat o biluta, aproximativ 1.5cm in diametru. Si in cele 5 zile cat stam in spital se face cat o minge de ping-pong. Deci nu va stresati si nu va asteptati ca laptele sa curga garla, precum in galetile vacutelor!!!! Ca nu e nevoie. Moasa ne arata siringile cu care ii hranesc pe bebelusi daca ei nu pot suge: au 2ml!!! Va dati seama ca e nevoie de cateva picaturi de laptic pt a umple un stomacel cat un nasture!!! Deci eu chiar nu imi fac griji in privinta asta...

In alta ordine de ide, am fost si noi azi la control. Miercuri am implinit 34 de saptamani. Azi l-am intrebat pe medic ce se intampla daca se declanseaza nasterea inainte de termen. A zis ca daca e in urmatoarele 2 sapt, vor incerca sa opreasca contractiile. Dupa 36 de sapt nu mai sunt probleme. Oricum, a zis sa nu imi fac griji, sa ma ingrijesc... Bebelusa e bine, mai creste, e inca tot cu capul in jos si deja a inceput sa coboare, are loc in bazin si totul e ok. Peste 2 saptamani ne face strep B si verifica si colul sa vada ce si cum...

Sunt franta. Ma duc sa pap niste budinca de cioco pana imi e gata mielul din cuptor (a trebuit sa il tin 3 ore si mai are de stat vreo ora, probabil, iar eu lesin de foame ). Off-offf...

Aaa, si maine mergem sa ne hotaram la un patut anume, ca sa stim ce luam. Si cred ca in we asta imi pregatesc si eu bagajul, sa ma scap de o grija. Si voi mai lua niste lucrusoare pt bebelusa si sa i le pun la spalat... Macar am cu ce ma tine ocupata saptamanile astea - nu ca nu as avea de lucru...

No, sa aveti o zi frumoasa si fara evenimente contractile .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Teodoran, multumim pentru listuta cu lucrurile de care ai avut nevoie.

Cecilia, ma bucur ca sunteti bine

Emma, Tomasa si Yaia La multi ani fericiti! Si noi implinim pe 21 aug 2 ani de casnicie, deci tot in aceeasi perioada.

Mandarinutza 37+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Buna fetelor. Ma bucur sa aud ca majoritatea sunteti bine, unele chiar isi tin prichindeii in brate.
Si-acum sa va povestesc despre absenta mea: Luni seara, la cursul de prenatal, ma vede moasa ca ma tot tineam cu mana de burtica. Imi zice ca am deja contractii. Eu o tin sus si tare ca nu am asa ceva! Ma trimite dupa curs la sala de nastere sa ma monitorizeze, si se descopera ca am contractii. Vine un doctor, imi pune branula in mana si alta asistena ma ia la intrebari sa imi faca foaia de internare. La intrebarea "sunteti alergica la vre-un anestezic?" realizez ca ... e destul de serioasa treaba.
Situatie nasoala, socrii erau inca la noi, in vizita. m-au tinut pe perfuzii cu Magneziu si Partusisten, si miercuri a zis dr ca dimineata urmatoare im ida drumul acasa. Bebe a avut alte planuri in schimb, si peste noapte m-au apucat iar contrctiile. Ca atare am stat frumusel 10 zile in spital, pana am trecut de saptamana 35, si apoi m-au lasat acasa. Sunt tot pe medicamente, insa dr a zis ca nu mai e nici un pericol pt bebe. Daca ma apuca iar contractiile, ii dam drumul si gata, o sa am bebe in brate si nu la purtator.
Acum ma simt binisor, repaus la pat insa.

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G

Maruntzika, sper sa fie bine si la tine pana la urma, insa tine-te de monitorizari. Cu lichidul nu e de gluma.

CTG fac din nou pe 20.08.07, iar eco pe 27.08.07 daca mai rezista gargarita pana atunci. M-a cam luat frica; pana acum ma preocupa lungimea colului, iar acum ma gandesc numai la bb ca-i prea micut si nu mai are destul lichid. Si atia aici nu sunt tocmai comunicativi si daca nu intrebam eu luni si nu insistam, cred ca nu se agitau prea tare cu o noua eco. Au spus insa ca circulatia sanguina in ombelic e super si de aceea nu tre sa-mi fac prea mari pr chiar daca bb e micut, cica sunt femei care fac si bb mai mititei.
Am constatat ca din 18.07 nu mi-a mai crescut deloc burtica, a ramas de atunci la 97cm, are cumva legatura cu putin lichid, ori cu bb mic? Sunt panicata complet cu bb mic, dar vad ca Sabina a spus ca n-a fost nici o problema cu Galagia ei dulce!

35+ & 23kg in +

Foto Burtika
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Off, Ramonaiani!
Sa stai cumintica in pat ca sa mai creasca bebe un pic, ca e prea de timpuriu! Iti tin pumnii sa fie totul ok.

Mai burtici, ce v-a apucat? Ati uitat ca aici este odiseea de septembrie-octombire? Ce atata graba? Stati cuminti, nu mai exagerati, ca sa creasca bebeii atat cat trebuie in burtica la mami.

Edit: am uitat sa va spun ca am impresia ca bub al meu incearca sa se pozitioneze cum trebuie. Suturile s-au mutat in capul pieptului iar in partea de jos spre pelvis, il simt cum vibreaza. Manca-l-ar mama pe el.

Nana, 35+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

ramonaiani! Ti-au facut deja Celestan? Normal, cand am fost eu in spital mi-au spus ca dupa saptamana 33 ei nu mai fac nimic, deci daca ai contractii si bb vine ei nu intervin, deci bine ca la tine a fost altfel si bb e inca la caldurica. Si tin pumnii sa stea pana la termen.

35+ & 23kg in +

Foto Burtika
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby

Mergi la inceput