tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
nikol31 spune:
mi-a mai venit una. acuma stiu ca exagerez dar este foarte importanta. pana acum o saptamana imi verificam tensiunea cu un aparat electronic, care s-a dovedit a da mari erori. de cand s-a ingrosat gluma cu tensiunea mea , mi-a cumparat sotul un tensiometru normal, cu stetoscop, asa cum se folosesc in spitale. problema este ca nu stiu exact sa-l folosesc, in sensul ca trebuie luata in considerare chiar prima bataie care se aude, oricat de slaba ar fi si ultima bataie tot oricat de slaba ar fi sau se iau in considerare bataile mai puternice , adica prima si ultima. eu pana acuma am cam luat-o chiar prima si ultima chiar daca se aude foarte slab. nu stiu daca este bine. te rog sa-mi spui.
scuza-ma inca o data
nicole 37
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
natynic spune:
Nu mai bea apa minerala! Toate au sodiu mult si favorizeaza tensiunea mare. Doar plata. Nu branza sarata, nu mezel afumat, nu pune sare peste mancarea gatita, la gatit nu folosi Delicat (e un concentrat de sare!....)
naty
nikol31 spune:
naty, ce ma bucur ca nu m-ai uitat!! asa am asteptat sa-mi scrii ca ma uitam din 2 in 2 minute pe forum sa vad daca mi-ai raspuns!!! sunt cam paranoia acuma dar ce sa fac?!
e adevarat ca mi-am luat tensiunea cred ca de 20 de ori astazi deja, dar crede-ma ca nu ma pot abtine. de ce nu e bine sa mi-o iau asa de des si numai de 3 ori pe zi??? dar daca asta trebuie asta voi face , ma voi abtine, dar mi-e frica sa nu o ia razna rau de tot si de aceea mi-o iau foarte des.
am inteles ca dopegytul nu-si face efectul imediat, eu ma asteptam dupa administrare la maxim o ora sa vad rezultate. deci sa inteleg ca este nevoie de cateva zile ca sa se vada ceva rezultate?!
deci maine sa iau tot asa 3 jumatati si de poimaine in caz ca nu se vede o ameliorare sa trec pe 1-1-1/2? nu e cam mult daca ziceai ca se ia progresiv???? eu intreb, tu esti medic!!! cam in cat timp crezi ca se vor vedea ceva rezultate?? daca oricum anxietatea este mare vom reusi si in cele mai nasoale momente de panica ale mele sa nu sara chiar asa, la 180/100 sau chiar mai mult ca nici nu am indraznit sa mi-o iau!!!!?????
te-am mai intrebat cate ceva la care nu mi-ai raspuns inca. nu vreau sa te presez, dar sa nu uiti.
- daca tensiunea mare afecteaza alimentarea lui bebe si implicit cresterea in greutatea a acestuia?
- de tensiometru, este foarte important?
- si daca se poate sa nu fie o tensiune indusa de sarcina ci numai anxietate si asta sa cauzeze cresterea asta mare de tensiune???
crede-ma ca de azi dimineata imi scriu pe o foaie tot ce vreau sa te intreb, ca sa nu-mi scape nimic!
cat despre nastere, pana acum cateva saptamani de cand mi-a luat-o razna tensiunea nici nu se punea problema de cezariana, acuma la ultimul control l-am intrebat pe gine ce vom face si mi-a zis ca vom vedea, in functie de cum voi fi atunci. crede-ma ca nu ma mai simt in stare sa nasc nici normal nici prin cezariana!!! atat de panicata sunt!
eu pe toata perioada sarcinii nu am avut nici o greata , nici o varsatura, nici un rau de la mirosuri,nici ameteli, nici pofte, nimic, doar sanii foarte durerosi, mai durerosi ca ianinte de menstruatie. daca nu-mi intarzia ciclul nici nu as fi stiut ca sunt insarcinata. pe parcurs insa, am inceput sa ma confrunt cu nu prea placutele simptome ale sarcinii: de pe la 4 luni jumatate am inceput sa fiu foarte constipata, ca atare am un frumos musafir care se numeste hemoroid, care ma doare cumplit si de care nu cred ca voi mai scapa; o perioada m-am confruntat cu niste insomnii cumplite, reuseam sa dorm cate 2 ore pe noapte si in acestea visam cumplit; de pe la 20 de saptamani au inceput niste contractii nedureroase care m-au alarmat cateva saptamani bune si luam nospa; si anxietatea asta care m-a terminat cu zile si pe care nu am putut sa o tratez sub nici o forma. eu cred ca totusi am avut o sarcina usoara pana acum cand a aparut tensiunea asta nenorocita care imi da atata stres!
cat despre tine, ma bucur enorm de tare!!! pe 30 septembrie vei avea nunta!!! ce frumos!! eu am avut nunta anul trecut in mai(2006) si crede-ma ca a fost cea mai frumoasa zi din viata mea. nu cred sa fi fost mai fericita in toata viata mea ca si in ziua aceea. de aceea profita, fa totul sa iasa bine, fa-ti toate mofturile indiferent de costuri, ca nu o vei uita niciodata. si tu in ziua aceea trebuie sa fii si mai fericita, ca porti in burtica copilasul vostr!!!! noi ne-am casatorit dintr-o dragoste puternica, dupa 7 ani, in care am trecut prin multe si totusi nimic nu ne-a despartit. si anul acesta vom aduce pe lume cel mai frumos rod al acestei iubiri. am devenit acuma prea romantica!!! dar sa ma ajute Dumnezeu sa fim sanatosi si totul sa fie ok.iti doresc din suflet si tie acelasi lucru.
as vrea sa-ti trimit si niste poze, ca sa stii macar cine este cea care te streseaza!!!!! dar nu stiu cum si unde.
astept sa-mi scrii
natynic spune:
Nikol, iti trimit pe messenger adresa mea de mail.
DECI:
1. Da, teoretic tensiunea mare afecteaza cresterea lui bb, nu e obligatoriu insa, mai ales ca n-ai complicatii renale. Totul pare sa fie bine cu bb al tau din ce imi scrii
2. Tensiunea se ia cu tensiometrul clasic asa: valoarea "cea mare" se considera la cea mai puternica bataie; cea "mica", cea la care INCEPE sa scada intensitatea batailor (evident, asta in timp ce dezumfli incet-incet mansonul). Pentru neavizati, cu destul de mare precizie, merge si sa-ti ia sotul pulsul la incheietura mainii tot asa, in timp ce dezumfla manseta; cand simte pulsul, se citeste cu destula precizie tensiunea maxima, cand pulsul dispare e, cu aproximatie, minima.
3. Nu, tensiunea nu e data de anxietate ci de sarcina (oricare din noi astea de peste 30 de ani suntem "pasibile" de asa ceva la prima sarcina) dar anxietatea amplifica problema, o intretine.
Cu dozele de dopegyt fa cum ti-am zis.
naty
nikol31 spune:
ok. voi urma tratamentul asa cu mi-ai spus. maine tot 3 jumatati si de poimaine 1-1-1/2. te tin oricum la curent. deci sa-mi iau tensiunea numai de 3 ori pe zi, nu mai mult.incerc sa-ti trimit cateva poze pe mail. sper sa pot ca sunt mari si merge incet.
te pup
am vazut putin mai devreme ca mai exista cineva care a fost in situatia mea, cu 180/100 din cauza panicii.
madalina, dar in restul timpului cat era tensiunea? avea asa valori mari ca si la mine? cea mai mica 140/80 si constant 150/85 si 160/90??? cam asta este cea care au observat-o eu la mine pe parcursul zilei, in functie de starea de anxietate.
merci
jojo_miha spune:
Eu nu inteleg de ce n te interneaza ginecologul tau,sa te tina sub observatie 24/24 ,sa vada zilnic cat a crescut bebelusul si sa-i asculte regulat BCF-urile.Eu in locul tau m-as duce la alt ginecolog,nu vreau s ate sperii dar eu sunt patita,cu analizele bune si cu bebe mort.Multa bafta , si eu ma duc la doctor azi ca am acidul uric crescut.
Mihaela 32+
Theodora Natalya
nikol31 spune:
imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat. crede-ma ca stau ca pe ghimpi, mi-e o teama teribila sa nu pateasca bebe ceva, dar ma gandesc ca nici ginecologul meu nu poate sa fie atat de tampit sa-mi puna viata copilasului si a mea in pericol. el sustine ca este doar tensiune cauzata de stres si cam asa si este pentru ca mi-am verificat tensiunea in diferite momente ale zilei si ia oscileaza in functie de starea de anxietate pe care o am.
dar am inceput acum tratamentul cu dopegyt si sper sa reusesc cat de repede sa o tin sub control , oricat de anxioasa as fi.
iti multumim oricum pentru grija. stiu ca vrei sa feresti si alte persoane sa treaca prin ce ai trecut tu. eu oricum daca voi vedea ca nu merge si tensiunea o ia razna sunt hotarata sa fug la spital. sper sa nu fie cazul37
gudinde spune:
quote:
Originally posted by nikol31
imi pare nespus de rau pentru ce ti s-a intamplat. crede-ma ca stau ca pe ghimpi, mi-e o teama teribila sa nu pateasca bebe ceva, dar ma gandesc ca nici ginecologul meu nu poate sa fie atat de tampit sa-mi puna viata copilasului si a mea in pericol. el sustine ca este doar tensiune cauzata de stres si cam asa si este pentru ca mi-am verificat tensiunea in diferite momente ale zilei si ia oscileaza in functie de starea de anxietate pe care o am.
dar am inceput acum tratamentul cu dopegyt si sper sa reusesc cat de repede sa o tin sub control , oricat de anxioasa as fi.
iti multumim oricum pentru grija. stiu ca vrei sa feresti si alte persoane sa treaca prin ce ai trecut tu. eu oricum daca voi vedea ca nu merge si tensiunea o ia razna sunt hotarata sa fug la spital. sper sa nu fie cazul37
Nu te supara pe mine, dar poate ar trebui sa mergi (daca poti) sa ceri o a doua parere unui alt ginecolog.
In thread-ul pe care l-ai deschis toata lumea a tras un semnal de alarma. Si printre "toata lumea" se afla sheannamp care este medic, natynic care este de asemenea medic.
Mie personal si repet este doar o parere personala este ca ginecologul tau a tratat un pic superficial problema (cel putin din ce ai descris tu). Daca tu nu ai fi fost membru al unui forum si intamplator pe acest forum nu ar fi existat un cardiolog sufletist care sa-si ofere asa de deschis si altruist cunostintele si timpul prescriindu-ti un tratament, ce ai fi facut?
nikol31 spune:
buna naty. a mai trecut o zi de tratament cu 3 jumatati pe zi. tensiunea a fost tot asa 140/85, 150/90, 145/85, nu pun la socoteala momentele de panica cand nu am indraznit sa mi-o iau. astazi voi lua 1-1-1/2 sa vedem cum este, sper sa se vada o imbunatatire. cam dupa cate zile de tratament ar trebui sa se vada primele rezultate? sunt perfect constienta ca anxietatea mea nu se va ameliora si ca atare pulsul nu va scadea nici in cele mai linistite momente sub 95, dar tot ceea ce-mi doresc este ca tensiunea sa nu mai urce atat de tare in momentele de stres maxim. in loc de 140/80 cum este in mod constant ( asta oricum este influentata de anxietate pentru ca eu tot timpul au o stare de frica si puls mare) sa fie 110 si in loc de 180 cand sunt panicata sa fie maxim 150. oare voi reusi????? ce sanse reale imi dai????
multumesc pentru tot ce faci pentru mine inca o data,37
nikol31 spune:
tot eu sunt. vin cu vesti. astazi de dimineata mi-am luat tensiunea si era 140/80, dupa care am luat pastila de dopegyt si in jurul pranzului mi-am luat tensiunea din nou. nu mi-a venit sa cred 125/75, e adevarat ca eram intr-unul din momentele mele mai linistite, dar inainte chiar in cele mai linistite momente nu cobora sub 140.eu zic se vede deja o mica imbunatatire. nu vreau sa ma certi, dar nu m-am putut abtine si peste o ora mi-am mai luat-o o data si era tot cam 125/75 si peste vreo inca 2 ore era 150/85, cei drept eram putin mai anxioasa si agitata. acuma nu mi-o mai iau decat deseara o data sa vedem cum e. tu ce parere ai??? e un semn bun??? si daca a fost atat de putin timp la valorile alea eu zic ca este un pas inainte.
am facut o mica greseala. pe la pranz cand era momentul sa iau inca o pastila de dopegyt, vorbind la telefon am luat doar jumatatea care era in cutiuta. mi-am dat seama ca trebuia sa iau una intreaga abia acum . nu stiu ce sa fac acuma ? sa las asa si sa iau de maine la amiaza 1 intreaga sau sa mai iau o jumatate??? dar este deja tarziu si imediat se apropie ora s-o iau pe cea de-a 3-a. crezi ca e vreo problema?
astept cu nerabdare sa-mi scrii. multumersc