tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

naty, am vazut ca mi-ai scris si la celalalt subiect pe care l-am deschis. si ceea ce am scris acolo se leaga tot de tensiunea asta blestemata. ca tot citind pe net si discutand si cu alte persoane am aflat ca din cauza tensiunii marite copilasul nu se poate alimenta cum ar fi normal si ca atare va creste mai putin decat ar fi normal. si asta este frica mea cand am vazut diferentele intre masuratori , ca bebelusul meu nu se dezvolta in grafic. oare e adevarat???? asa sa fie cu tensiunea si cu bebelusul mai mic la nastere??? ce stii despre asta?
dar atunci de ce femurul e in grafic si capul nu??? cred ca ma prostesc de cap. nu reussesc sa inteleg mai nimic
daca toata sarcina asta nu am avut probleme, au venit acuma toate la sfarsit, ca si tiganul la mal, stii tu cum e!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

Buna!
Si eu sunt o viitoare mamica in sapt 40. Toata sarcina am avut tensiunea 12/6 (precizez ca am baut si cafea, nu multa - o ceasca -filtru, aproape zilnic).
luni, pe 20 august, la control am avut tensiunea initial 13/8, iar dupa 5 minute (eram cam agitata) 12/7, la tensiometru clasic.
Dr. m-a sfatuit sa o monitorizez zilnic. Deoarece nu am tensiometru acasa merg la o clinica in apropriere, aprox. 5-10 minute de mers pe jos. Marti si miercuri, la acelasi tensiometru electronic, am avut 13/8 . Joi, la un tensiometru electronic de brat am avut 11/7 (renuntasem la cafea de o zi).Azi ma duc din nou.
Oare sa-mi fac griji?
Multumesc anticipat.

40+Cristian
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

nikol,
si mie mi-a crescut tensiunea in sarcina pe fond de stres. si asta inca din luna a 5-a. am ajuns si eu, ca si tine, la 180 cu 100 - dar numai ocazional, cand intram in panica. mi-au spus divesri doctori ca, daca nu se mentine valoarea asa ridicata in permanenta, nu e grav. cu gandul asta am putut merge mai departe. in plus, doctorita mi-a recomandat sa iau vit.c, 1 g pe zi, no-spa ci chiar cate un diazepam, cand simt ca o iau pe aratura. dupa ce am nascut mi-a spus ca vit.c are un usor efect de scadere a tensiunii, dar ca mi l-a dat mai mult asa, ca sa ma potolesc eu. cert e ca mie mi-a facut bine la psihic, luam vit.c de 3 ori pe zi (pastilute de 200mg), eram fericita cand se apropia ora de luat...
eu mi-am luat tensiometru si-mi luam tensiunea de 3 ori pe zi, era mare mereu (peste 130) si asta fiindca numai gandindu-ma la tensiunea mea si o faceam sa creasca... la un moment dat am renuntat, era horror!
am fost la cardiolog, n-aveam nimica la inima fireste...
cand a fost sa nasc am ajuns la spital cu tensiune 160, mi-a scazut insa imediat la 120 (si n-a mai urcat) cand i-am auzit inima puiului si batea exact asa cum trebuie.
efectul a fost ca am avut o serie de lacuri de sange pe placenta, si m-a curatat dupa nastere de nu se mai termina...
daca faci tensiune doar de panica, gandeste-te ca mai ai putin, ca acum bebe e bine si nu ai de ce sa-ti mai faci griji, si tensiunea va ramane in limite normale. eu m-am calmat prin saptamana 32, cand am realizat ca de acum sarcina e in siguranta si fie ce-o fi...

Mergi la inceput

lucia, parerea mea este ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. tensiunea ta nu este mare. si daca ar fi constant 13/8 nu ai avea de ce sa te stresezi. eu m-as bucura sa am tensiunea ta, dar a mea este de 14/8, 16/9 si chiar de 180/100. asta este intr-adevar o problema.
esti oricum in saptamana 40 si mai ai atat de putin si vei deveni mamica!!!!
stai linistita , zic eu, si pregateste-te moral pentru marele eveniment.
nastere usoara si un copilas sanatos si cuminte
37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuciaZ spune:

Iti multumesc foarte mult. Stii si tu cum este. Desi , teoretic stii ca este totul O.K. , tot intrii in panica.
Azi am discutat cu o dr. medic pediatru, care este si medic de familie, pt a-l inscrie pe bebe, si m-a spus si ea sa stau linistita. Mi-a recomandat , preventiv, sa nu mai mananc cu sare, sa stau linistita si sa beu un ceai diuretic (nu prea concentrat), ca sa elimin apa din organism.
Oricum, duminica ma duc la un consult la Sp.Giulesti, pt linistea mea.
Am sunat-o pe dr. mea care a incercat si ea sa ma linisteasca, dar din pacate a plecat azi din tara pana luni, asa ca m-a trimis la un coleg de-al ei duminica sa ma consulte.
I-am inebunit pe toti. Sotului nici nu mai indraznesc sa-i spun ca si asa e stresat.
. Ai sa vezi ca totul va fi bine pt toate.
Dupa ce nastem o sa ne amuzam de toate aceste discutii.

40+Cristian
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Nikol, revin cu un sfat

Incearca sa inveti o tehnica de relaxare, pe care sa o ai la indemana (vezi ca pe net gasesti o droaie de protocoale si tehnici daca dai search relaxation technique). Asta si numai pentru a evita cresterea tensiunii cand ti-o masori tu sau altcineva.

Tensiunea e problema serioasa, tocmai de aia de dragul bebelului nu-ti mai fa griji din orice, el stie ce face si e bine, sa fii si tu bine, ca sa fiti impreuna fericiti multi ani.

Incearca sa asociezi starea de relaxare cu un cuvant, Pavlov avea si el dreptatea lui, daca practici in fiecare zi se realizeaza o asociere si vei putea controla mai bine anxietatea, ca sa se ajunga la masuratori corecte ale tensiunii, care pot da indicatii valoroase de tratament.

Te pupic si ai incredere ca viata le aranjeaza si fara sa ne facem noi griji multe, gaseste o persoana cu care poti sta de vorba, o prietena buna care te paote linisti, eventual un psiholog (daca esti din cluj, cei de acolo sunt foarte bine canalizati pe controlul anxietatii si pe tehnici de relaxare)

te sarut si asteptam vestile bune care stim sigur ca vor veni, trebuie doar sa crezi si tu ca noi

Monica 20+

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie

Mergi la inceput

buna naty. am inceput de azi dimineata tratamentul cu dopegyt, de 3 ori pe zi cate jumatate de dopegyt de 250 mg. din pacate inca nu am constat nici o amelioarare, in sensul ca, dimineata anxietatea este cea mai ridicata si aveam 160/90, in momente mai nasoale crede-ma ca nici nu indraznesc sa mi-o iau, mai apoi m-am mai linistit si aveam 145/85, mai tarziu 150/85, in momenmte mai linistite 140/80 chiar 135/80. oricum eu am constatat ca atunci imi urca mai tare cand sunt mai anxioasa. pulsul este peste 100/minut, deci cam iti dai seama cat este de mare anxietatea!!!!
si acum vreau sa-ti pun cateva intrebari si am marea rugaminte sa-mi raspunzi la toate:
- poate sa fie tensiunea asta mare numai din cauza anxietatii atat de mari sau este o tensiune indusa de sarcina agravata de anxietate???
- si daca este numai din cauza anxietatii, dopegytul poate scadea tensiunea sau atata vreme cat exista acest fond anxios nu voi putea sa fac nimic ca sa reduc tensinuea???
- ar fi indicat in acest caz sa iau ceva si pentru puls si anxietate???
- daca la doza care am luat-o astazi nu se vede nici o imbunatatire, care este continuarea tratamentului, mai precis, cate sa iau de maine incepand?
mai aveam atatea cateva intrebari sa-ti pun , dar efectiv acum nu-mi mai vine in minte nici una. nu vreau sa abuzez de bunavointa ta, dar te rog daca poti sa ma ajuti.
multumesc frumos,
nicole 37

Mergi la inceput

nu vreau sa te deranjez pe telefonul privat, numai in caz de urgenta. cat se poate iti voi scrie pe forum si daca voi avea ceva in plus de intrebat te voi suna. nu vreau sa abuzez mai mult decat este cazul . si asa faci destule pentru mine, chiar daca nu ne cunoastem. si iti multumesc din suflet inca o data pentru asta.
am vrut sa te intreb ceva. nu mi-ai spus nimic despre tine, cate saptamani de sarcina ai, ce va fi baiat sau fetita si eventual, daca nu e prea mult cati ani ai. eu am facut 31. este o curiozitate si ca sa nu vorbim numai despre mine si problemele mele.
merci,
nicole 37

Mergi la inceput

mi-am mai amintit doua intrebari:
- poate din cauza tenbsiunii copilasul meu sa nu ia in greutate, sa nu se poata alimenta normal, sau asta este doar in cazul tensiunii provocate de o problema renala???
- eu beau foarte multa apa zilnic, apa minerala Poiana negri. crezi ca este indicata sau ar trebui sa iau alta? am inteles ca unele ape minerale contin mai mult sodiu, dar eu nepricepandu-ma nu stiu daca asta este buna sau nu???
stiu ca te-am zapacit de tot. cand nu mai poti sa-mi spui HOOOOO!!! nu ma supar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ai rabdare, fata mea, nu te-am uitat, dar dupa ce vin mai mult moarta decat vie de la spital daca u dorm 2 ore nu mai stiu nici cum ma cheama!
Primul lucru: n-am zis sa masori tensiunea de max 3 ori/zi???Apoi, nici un medicament antihipertensiv nu-si instaleaza efectul complet IMEDIAT, in cazul Dopegyt la sarcina se creste la 2-3 zile avand in vedere nevoia mai urgenta de rezultate, dar nu mai repede, e un medicament eficient si nu vreau sa te culeaga de pe jos daca va scadea tensiunea prea brusc. Doza de start e mica, cea max e de 6 tablete pe zi, asa ca mai ai pana acolo...Vezi ca maine plec 1 zi din Bucuresti, n-am Internet dar vb pe tel daca e ceva. Daca si maine e 140-150, de poimaine crestem la 1-1-1/2.
Nu e indicat de asociat si ceva care scade pulsul, pentru ca exista multe indicii ca uneori ar scadea si pulsul lui bebe, ceea ce nu ne dorim deloc. Dopegyt insa actioneaza pe centrii nervosi din creier care elibereaza Adrenalina, principalul responsabil de manifestarile anxietatii, cum sunt tensiunea si pulsul, deci e ff bun pt asta. Incearca si tehnici de relaxare, cum ai fost sfatuita, de ex tehnici de respiratie-n-am experienta dar cauta pe net, e benefic.
Nu mi-ai spus cum nasti. Cezariana ar fi indicata, mai ales daca nu reusim sa stapanim tensiunea ca lumea (dar vom reusi!!!) prin sapt 39. Daca poti (si nu-i prea cald, nu stiu, poate la Cluj e mai repirabil ca la capitala, ador orasul ala!) fa plimbari, mergi pe jos, la pas, pe teren plat, ideal intr-un parc,ajuta mult la tensiune. Fii increzatoare!
Eu am 32 de ani, deci suntem apropiate! Sunt abia in saptamana a 8-a, deci in acea perioada plina de temeri, plina de hormoni, cu mare oboseala chiar daca burtica abia se zareste si cu muulta, multa greata. Am avut din start probleme, cu crampe foarte dureroase care au alertat-o pe dra mea, mai ales ca la diabetice riscul de avort e cam dublu.Asa ca am stat 2 sapt la pat, cu injectii de Nospa si Scobutil in fund de 3 ori pe zi (asta pe langa cele 4 injectii de insulina si luarea glicemiei, ma simteam ca o sita!!!). Nimic nu e prea mult si prea greu cand iti doresti un bebe, cu toate riscurile mele. Acum sunt mai bine, m-am intors la munca unde nimeni nu te iarta, caci daca ai grija de bolnavi tu TREBUIE sa fii sanatos, nu??
Tu ai avut greata? Cand ai scapat de ea?
Pe 30 septembrie am nunta, rochia era luata dinainte de a aparea samburica din burta mea, am mari emotii ca n-o sa mai incap pana atunci.
Cam asta e cu mine acum. Ai dreptate, iti mai povestesc, macar ca sa vezi si altele, sa uiti de tensiunea ta si sa stii ca nu esti singura care are nevoie de curaj. Bine ca macar mai ai putin!
Te pup si mai scrie-mi, sunt pe acasa.

naty

Mergi la inceput