tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

fetelor, am o intrebare de 100 de puncte. poate reusiti sa ma lamuriti.
acuma stateam si ma tot gandeam la momentul in care voi incepe sa simt primele contractii sau dureri. e clar ca atunci se pregateste bebe sa iasa. dar intrebarea mea este urmatoarea: cat de repede trebuie sa merg la spital? la primele dureri sau cointractii pe care le simt? asta avand in vedere ca nu stiu exact daca nu va fi cazul de cezariana. si cica , din cate am inteles ca sunt cam afoana in domeniul asta, si cezariana se poate face pana la un moment dat, ca daca bebelusul coboara foarte tare nu se mai poate interveni cu cezariana. si mi-e teama sa nu ajung prea tarziu. poate ca este o intrebare prosteasca, dar la cate alte intrebari tampite am mai pus, nici una dintre voi nu m-a urechiat.
o prietena imi spunea ca nu trebuie sa ma duc la spital decat atunci cand contractiile sunt din 5 in 5 minute sau mi se rupe apa. dar daca stau prea mult si dupa aceea nu-mi mai poate face cezariana, in caz ca tensiunea mea o ia razna?!
help me.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Nikol,

Am intrat sa te pup ca maine plec la munte si revin in Bucuresti saptamana viitoare cu plamanii ozonati corespunzator si cu un optimism specific oamenilor mai aproape de natura, de real, de frumos si de ceea ce este important in viata pentru a putea merge mai departe si face fata stresului omniprezent in Bucuresti, nervilor cauzati de sefi, de nedreptati, de mitocanu' care-si arunca pe geam chistocul de la tigara chiar in fata mea ... ce mai, pregatita sa iau in piept "la vie en rose" din Micul Paris.

Sper sa te gasesc cu micuta ta bine cuibarita la mami in brate.

Sa stii ca si in Bucuresti in spitale de stat daca se intampla ceva se face transferul in alte spitale de stat mai bine dotate. De exemplu faimosul Elias unde a nascut inclusiv Columbica (la rezervele private) sa stii ca daca bb are o problema il transfera la Giulesti. Nu toate spitalele chiar de stat au aparatura necesara sa faca fata situatilor "extreme". Cred ca Naty iti poate confirma acest lucru.
Asa ca relaxxxxx!!! Spitalul tau privat este perfect pt ce-ti trebuie tie: mic, intim, fara mare vanzoleala, multa lume care sa te sperie si sa-ti provoace o stare de panica. Nu ai nevoie sa ai in jurul tau multe gravidute in diverse stadii ale nasterii. Deci, ce ti-am zis cu D-zeu iti da? Pana si unde nasti este perfect pt tine! Ai sa vezi ca totul o sa fie perfect!

Naty

Pt tine am un pupic special.
Multumesc pt compliment si daca tot am citit ca o sa vrei sa ajungi la Iosup la eco imi permit (daca nu te superi) sa-ti spun ca cel mai ieftin il gasesti pe Iosup la Fortis (aproape de Elias) unde are cabinet dr Tutunaru. Dar nu trebuie sa fi neaparat si pacienta a dr T pt a-ti face programare la eco la Iosup.
La CMU o eco la Iosup costa mult mai mult si mai bine-i iei ceva lu' bb de banii aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nikol, Varsator-Balanta-Berbec suna destul de bine, teoria spune ca tu o sa-i joci pe degete cum vrei...

naty 11+ cu f probabil

Mergi la inceput

Gudinde, si eu . Multumesc de sfat, o sa vad, ideea e ca am o "intrare" la Iosup (un prieten al lui), om vedea cum imi va folosi, ma duc oriunde, numai sa nu stau la cozi 2-3 luni la el...
tare mi-ar placea sa te cunosc candva...

naty 11+ cu f probabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Naty,

"Intrarile" astea sunt de departe cele mai bune Daca ai ... sa o folosesti cu spor. Daca cumva ceva nu merge; ca plan B asta e tel. pt programari la eco la Fortis: 0724 464646
Stiu ca in general se obtinea o programare in max o luna. Daca ai noroc chiar si in 2 sapt. Oricum se obtine aici o programare muuult mai repede decat la CMU.

Pupam si mamik si burtik

PS: Acu' daca stii sa nu te superi pe mine ...
Ceea ce e super la dr Iosup si la dr Pop (bine la dr POP chiar ca astepti 3 luni, dar e cel mai bun - off topic: acu' 12 ani cand am fost prima oara la el am obtinut o programare in 3 sapt. ... ce vremuri, ce vremuri ...) este ca ei urmaresc IR-urile pe toata perioada sarcinii, nu numai in ultimul trimestru.

Mergi la inceput

buna dimineata fetelor.
gudinde, iti doresc sa ai parte de o mini vacanta foarte reusita si sa te intorci in Bucuresti cu forte noi. cu siguranta ne vei lipsi. iti multumesc inca o data pentru faptul ca ai fost si tu alaturi de mine si sper ca pe saptamana viitoare sa ma gasesti cu bebita in brate. Sa dea Dumnezeu. te pup
naty, dar varsator- fecioara - berbec? ca mai am 2 zile din zodia fecioarei, abia din 23 intram in balanta. cine stie? pot sa ma astept oricand. nu ca as da eu foarte mare importanta acestui lucru, dar este bine de stiut.
nu mi-ati raspuns nici una la intrebarea mea de 100 de puncte! ce ziceti? haideti ca nu mai am mult si parca vad ca e aici momentul si eu nu stiu ce sa fac. nasol este ca toata ziua sunt singura acasa, sotul meu lucreaza de dimineata pana seara si biroul este si foarte departe de casa, la vreo 45 de minute cu masina. daca ma apuca pe timpul zilei, ce fac? pana apare el!? sau ma sui eu rapid intr-un taxi si via spital? este chiar urgent? astept sa-mi raspundeti
o zi frumoasa. pupici
40s + 2z cu Andra Maria

Mergi la inceput

Draga mea, eu sunt la prima sarcina, de unde sa stiu?? Dar din tot ce am auzit, odata ce au inceput contractiile nimeni nu garanteaza CAT MAI DUREAZA. Cica daca creste mult frecventa lor (trebuie sa cronometrezi la cat timp apar) atunci se apropie; si...nu te poti risca sa iasa Andra acasa. Eu una as lua taxi-ul imediat ce as simti ceva, e mai prudent. Noroc ca eu voi face cezariana!

naty 11+ cu f probabil

Mergi la inceput

buna naty. cred ca asa voi face si eu. nu voi mai sta pana vine sotul meu si voi lua un taxi. la cat de panicoasa sunt, nici nu cred ca as avea stare, stiind ca bebita vrea sa iasa.
tu cum te mai simti? nu ai mai zis nimic. dar cu pregatirile de nunta cum stai? mai ai asa de putin!
eu cu tensiunea tot asa 125/80, 130/85, 140/85. vad ca am reusit sa o tin cat de cat sub control, e adevarat ca acasa, ca la medic 100% iarasi sare calul. daca as rezolva si cu anxietatea cat de cat ar fi bine, dar....
si a mai trecut o zi. 40 saptamani si 3 zile. cred ca-i place inauntru daca nu se grabeste sa iasa. maine dimineata trebuie sa ma duc din nou la control si sa vedem ce va mai zice medicul.
pupici

Mergi la inceput

buna. acuma m-am intors de la medic. se pare ca Andra se pregateste sa vina pe lume. este postata deja foarte jos, chiar deasupra colului uterin. ginecologul a zis ca in orice moment pot sa ma apuce contractiile, dar daca nu se intampla nimic pana luni sa ma duc din nou. mi-e o frica de nu mai pot!!!! maine ar fi chiar DPN-ul dat de la inceputul sarcinii 23 septembrie. ce putin mai am , nu-mi vine sa cred ca in orice clipa as putea sa-mi tin copilasul in brate!
va tin la curent.
naty, nu mai dai nici un semn!
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Nikole Doamne ajuta sa decurga totul cat mai bine, mai usor si mai repede! Iti tin pumnii stransi, stransi

25+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput