tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
nikol31 spune:
alice, ai tu perfecta dreptate in ceea ce spui. chiar imi povestea ieri o vecina care s-a confruntat cu tensiunea in sarcina de prin luna a 5-a, a fost si internata in spital vreo 2 luni. in ziua in care a nascut era sigura ca va naste cu cezariana din cauza tensiunii, dar surprinzator cand a ajuns la maternitate tensiunea ii era buna si ginecologul a decis sa o lase sa nasca normal. dupa vreo cateva ore de dureri, au constatat ca nu se dilata deloc si tot la cezariana a ajuns, dar nu din cauza tensiunii.asa ca de ce ti-e scris nu scapi, stii tu vorba aia.
dar nu mi-ati spus nici una - inafara de Tinna - cam la ce sa ma astept, cum sa-mi dau seama ca a venit momentul. eu stau si analizez fiecare senzatie, fiecare durere pe care o simt, pentru ca nu stiu exact ce inseamna.am auzit ca la unele li se rupe direct apa, altele elimina un dop, habar n-am cum trebuie sa fie si ala, altele ......
am fost cuminte si astazi cu tensiometrul, mi-am luat-o pana acum de 2 ori, nimic nou, 135/85, 130/80 si diseara inca o data si atat.am observat si eu ca (virgula) cu cat o luam mai des, cu atat eram mai stresata. acum parca sunt putin mai linistita, dar tot mi-e teama de ziua aceea, sa nu dau acele tensiometrului de la maternitate peste cap!!!
va pup si o seara frumoasa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
nikol31 spune:
buna dimineata fetelor. uite ca a mai trecut o zi fara sa nasc si fara sa-mi iau tensiunea de 100 de ori pe zi. oare cat va mai dura? l-am rugat pe Doamne Doamne aseara sa-mi dea un semn, sa visez ziua in care voi naste. si surprinzator, azi noapte am visat ceva cu data de 16 si 24. sa fie oare intr-adevar un semn? dar care dintre ele, ca eu am cerut o zi si mi s-au dat doua!? voi credeti in asa ceva? ca eu cred ca pe masura ce trece timpul devin tot mai paranoica. sau mai stii?!
astazi dupa amiaza sau maine dimineata ar trebui sa ma duc la control la gine, ca a trecut o saptamana de la ultimul. va dati seama ca iarasi astazi voi fi agitata si panicata toata ziua. nu stiu de ce am asa fobie de medic, ca pana la urma ma duc la un simplu control, nu ma duc sa-mi taie gatul. dar asa sunt eu. poate ca mi-e teama ca imi va lua tensiunea, dar nu prea cred, pentru ca in ultima vreme numai ma intreaba cat am acasa nici macar nu se mai sinchiseste sa mi-o ia. dar tot mi-e frica. habar n-am exact de ce.
numai cand ma gandesc deja la clinica aia, la asistente, la " scaunul electric", adica masa de gine, ma ia cu panica. mai nasol este ca nu am de ales si trebuie sa ma duc si de nascut tot trebuie sa nasc indiferent cum. credeti-ma ca abia astept sa scap si sa ma vad cu fetita sanatoase acasa, ca de acolo incolo ne descurcam noi.
ma gandesc ca poate totusi ar trebui sa existe vreun medicament pe care as putea sa-l iau chiar numai cand merg la medic sau in ziua in care voi naste ca sa mai diminuez din frica asta. nu ma poate ajuta nimeni????? stiu ca o data, cand eram in liceu, am chiulit de la o ora cu colegele si ne-a prins profa de educatie fizica intr-unul din baruletele de langa scoala si ne-a dus la comisia de disciplina. aveam o frica de-mi tremurau chilotii pe mine, era si primul incident de acest fel si ultimul. una dintre colege a luat un extraveral si mi-a dat si mie unul inainte cu vreo jumatate de ora sa intram in sala. si surpriza: frica a disparut, dar in locul ei s-a instalat o stare de buna dispozitie si un ras cretin de nu ma puteam abtine. fapt pentru care, ne-a si scazut nota la purtare la toate, zicand ca in loc sa ne para rau pentru ce am facut, noi mai si radem ca nebunele. ei vedeti, asa ceva imi trebuie mie, cand ajung la gine sa fiu calma, linistita, frica sa dispara, sa fiu bine dispusa etc. oare chiar sa nu fie nimic care sa ma ajute??? poate ca vreuna dintre gravidutema poate ajuta!!!!
hai ca poate ca v-am obosit cu povestile mele nemuritoare. va pup pe toate si o zi buna. astept sa-mi scrieti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Buna dimineata, Nikol !
Hai ca imi placusi - din pacate, eu una nu stiu de vreo pastila minune, de "nesimtire", asa cum doresti tu sa iei !! Ca daca ar fi, iti dai seama ca s-ar folosi la greu !! Asa ca va trebui sa te gindesti tare de tot ca va fi bine - si va fi bine ai sa vezi !! Nu te mai stresa atit cu ce o sa fie la nascare, pe masa de operatie sau nu ... de nascut TREBUIE sa nasti, nu ? Si chiar daca ai sa arunci in aer tensiometrele alora de acolo, esti inconjurata de personal calificat care zic eu ca stie ce trebuie facut !! So, stai calma, mama draga !
Cit despre vise, daca tu crezi in asa ceva, atunci ia-o ca si pe un warning ca s-ar putea ca evenimentul sa se produca intre 16 si 24 septembrie ! Asta daca nu cumva bebica ta se hotaraste sa nu dea curs acestui lucru si sa vina cind va considera ea ca e bine sa vina !!
Si meri linistita la medic, esti ok, crede-ma !! Spune-i inca o data doctorului ca ai un stres cu tensiunea, ca ti-o iei regulat acasa si este intre si intre si ca esti sub tratament. Probabil ca nu ti-o va mai lua si el.
Hai, sa ai o zi buna, fa o plimbare scurta pe afara, ca e frumos si soare ! Nu ne-ai spus niciodata in ce oras stai, in Bucuresti ?? Eventual mergi pina la cofetarie, maninca o praji mica, face bine la moral !!
Pupici si sanatate multa !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nikol31 spune:
alice, eu sunt din Cluj-Napoca. daca as fi fost din Bucuresti, demult v-as fi dat o intalnire sa va stresez putin si fata in fata! glumeam.
din pacate aici vremea este atat de mohorata, ploua de azi dimineata si nu pot sa fac altceva decat sa stau prin casa. iti spun sincer ca mi-e si teama sa mai ies singura, sunt greoaie, ametita mai tot timpul si nu prea ma mai incumet sa umblu pe starzi. ies asa seara la cate o pimbare cu sotul meu, sau in vizita la parinti, sau cateva cumparaturi, dar cam atat. nu prea pot sa stau mult timp in picioare,ma misc greu cu burta asta si cu cele 22 de kg pe care le-am pus in plus. pentru mine este un chin foarte mare sa am atatea kg, pentru ca intotdeauna am fost subtirica, nu am avut mai mult de 55 de kg niciodata si acum sunt ca un balon.
am hotarat sa ma duc abia maine dimineata la control, pentru ca tipa de la laborator care face analizele de urina lucreaza de dimineata si acum seara nu mai este acolo. si la fiecare control trebuie sa-mi verifice albuminele. asa ca stresul l-am lasat putin deoparte, pentru maine.
referitor la nastere, este peste puterile mele sa nu ma gandesc cum va fi acolo, cum voi sta cu tensiunea, cum voi naste, daca voi face fata etc.dar oricat de greu mi-ar fi si oricat de frica, tot ceea ce-mi doresc este o fetita sanatoasa, sa se termine totul cu bine, sa-mi spuna medicul ca am un copil sanatos. si totul cred ca va trece.
va pup si o zi frumoasa
breaz spune:
Servus Nikol,
Ti-am urmarit postarile si am tinut neaparat sa vorbesc si eu cu tine pt ca in multe din reactiile tale ma regasesc si eu. Si eu sint tot din Cluj, sint insarcinata in 24 de saptamini si voi avea fetita. miine trebuie sa merg si eu la doctor si vreau sa spun ca asa ca tine am o fobie fata de doctori in general si acuma de ginecolog mai ales ca mi-am dorit f mult aceasta sarcina si am trecut printr-un avort spontan si anul trecut in decembrie chiar de Craciun am fost operata si de sarcina extrauterina in urma careia mi s-a extirpat o trompa. deci iti dai seama cam ce stresuri am avut si eu cu sarcina asta si eram speriata ca nu cumva sa se intimple ceva rau cu bebe. Am avut o sarcina extrem de usoara fara greturi, vomat, dureri, contractii absolut nimica. In schimb toata sarcina am avut pulsu mare, chiar f mare de multe ori, incit am ajuns si la urgenta la Institutul Inimii. Ciudat ca desi pulsu era asa de mare tensiunea mea e f mica. Dar nu cred ca trebuie sa-ti explic ce nasoale sint acele stari de panica. Acuma m-am mai linistitit am incercat sa-mi ocup timpu cu alte chestii, inclusiv rebus ca sa ma concentrez la altceva. Cu toate astea am momente cind asa din senin pulsu meu e mare si am o stare proasta. Vreau sa zic ca eu am mai luat distonocalm de citeva ori, distonocalmul scade si tensiunea si pulsu si desi pe prospect scrie ca e contraindicat in sarcina dr mi-a zis ca nu e nici o problema. Si eu ma gindesc cu groaza la nastere si la ideea ca poate ma ia cu panica pe masa de nastere. Gindeste-te ca doctorii au leac si solutie la orice si nu esti singura asa fricoasa ca practic la tine de la frica vine tot si anxietate si tensiune.Apropo eu merg la dr Cruciat la gine1 tu la cine mergi? Si mai gindeste-te ca esti in Cluj unde sint doctori f buni si totul o sa se termine cu bine.
Nastere usoara iti doresc si sa auzim de bine.
Carmen
nikol31 spune:
buna dimineata, sper sa fie una buna, ca iar m-am trezit cu stomacul in gat si cu o stare de frica de mama focului.in fiecare dimineata ma scol cu aceasta stare de anxietate, dar nici chiar asa. si stiti de ce, nu? trebuie sa merg in dimineata asta la gine la control. as da orice sa pot sa ma controlez, sa-mi pot impune sa nu-mi mai fie teama, dar efectiv oricat incerc sa ma autosugestionez, nu reusesc.am o fobie si gata.
ma uitam intr-o zi pe discovery la o emisiune despre vindecarea fobiilor. si ideea era ca orice fobie, indiferent de ce natura se poate vindeca. arata cum oameni carora le era frica de serpi, paianjeni, inaltimi, spatii inchise, ajungeau in finalul tratamentului sa nu mai aiba nimic. si asta prin punerea subiectului, treptat,sa faca exact ceea ce le este frica. si incetul cu incetul se vindecau si nu le mai era frica.
dar la mine, frate, vad ca nu tine nimic. la mine e invers. cu cat ma duc la medic mai des, cu atat imi este teama si mai tare de el. oi fi vreun fenomen inca nedescoperit!!! deja trebuia sa ma vindec demult,la cat de des am fost la doctor pana acum.
breaz, imi pare sincer rau sa stiu ca treci si tu prin ce am trecut eu. e cu adevarat cumplit. numai cine a avut asa ceva poate sa-si dea seama ce inseamna. poate ca starile tale sunt mult mai justificate decat ale mele, dat fiind faptul ca ai trecut printr-o asa o experienta dureroasa, cu pierdere de sarcina, extirpare de trompa, extrauterina etc. e groaznic. tu esti chiar de inteles de ce ai asa o fobie de medici, dar eu? totul la mine a decurs bine si totusi sunt panicata. eu sufeream de anxietate si atacuri de panica cu mult inainte sa raman inarcinata si de aici sa starile mele din perioada de sarcina. dar daca mi-ai citit mesajele, cred ca stii deja, ca am povestit chiar cu lux de amanunte istoricul meu cu panica.
din cate imi dau seama, tu suferi mai mult de atacuri de panica, decat de o anxietate generalizata. adica, eu am un puls constant de peste 100 si o stare de frica permanenta, tu ai momente cand creste pulsul si ai impresia ca o ia razna. astea sunt de fapt atacurile. eu zic ca esti o norocoasa, in comparatie cu mine, pentru ca aceste stari ale tale nu dureaza decat foarte putin. am dreptate? un atac de panica poate sa dureze maxim pana in 20 de minute. si ai scapat. dar la mine, panica dureaza toata ziua. eu am reusit cat de cat sa nu-mi mai fie asa de teama de aceste atacuri, pentru ca stiu ca sunt trecatoare, oricat de rau m-as simti atunci, nu poate sa dureze foarte mult.
eu personal nu stiu ce sa te sfatuiesc, pot sa-ti spun sa incerci sa stai linistita, sa te relaxezi, sa-ti gasesti ceva de facut care sa-ti distraga atentia,sa iesi la plimbare, dar stiu ca la mine nu functioneaza, oricat am incercat. poate ca tu vei reusi. iti doresc mult bafta. ce pot sa-ti spun este ca (virgula) cu toata anxietatea mea am reusit sa ajung pana la 40 de saptamani, ceea ce nu credeam ca o voi face. adica, imi era teama ca din cauza starilor mele, voi fi nevoita sa fac tratament cu anxiolitice, ceea ce nu-i permis si altele. daca eu am reusit, oricine reuseste. efectiv la un moment dat imi numaram zilele, ata de rau ma simteam. hai ca nu mai ai nici tu atat de mult.
era sa uit. eu ma duc la Dr. Nanu pe strada Decebal. am fost si la Cruciat la un eco 4D la ISO X si a fost super de treaba. si cunosc si 2 gravidute care mai merg la el si sunt multumite.
fetelor, tineti-mi pumnii ca ma duc la gine imediat. revin mai tarziu cu informatii. va pup
nikol31 spune:
buna fetelor. acum m-am intors de la medic. se pare ca bebelina mea nu se grabeste sa vina pe lume. medicul mi-a spus ca dupa cum se vede imi mai da inca o saptamana buna. poate mai putin, poate mai mult, nu are cum sa-mi spuna cu precizie. ideea este ca mi-a spus ca nu este foarte mare, dupa masuratori pare sa nu aiba mai mult de 2.600 kg. bineinteles ca eu repede m-am gandit ca din cauza tensiunii este mai micuta, pentru ca nu se poate alimenta bine. pentru ca din cate stiu, deja la 39 de saptamani ar trebui sa aiba mai bine de 3.300 kg. nu stiu ce sa spun.
mi-a mai facut inca o data examenul de urina si se pare ca este ok, nu au aparut albumine. tensiunea nu mi-a luat-o, numai m-a intrebat cat este acasa si a zis ca la valorile astea nu ne alarmam, mai ales ca urina este bine si nici nu mi se umfla picioarele.
iarasi am discutat despre nastere si el vrea sa mergem , daca se poate , pe varianta naturala. imi zicea ca bebelusa este pozitionata foarte bine, undeva pe partea stanga si cica in aceste cazuri nasterea este mult mai usoara. eu bineinteles ca l-am intrebat de tensiunea mea si mi-a zis ca o vom tine noi sub control si daca chiar nu se poate voi intra la cezariana.
cam atat de la medic. eu am venit acum acasa si ma mai asteapta cateva zile, poate o saptamana si ceva de asteptare. eu mi-as dori cat mai mult, nu din cauza fricii ca oricum tot acolo ajung, ci pentru ca sa mai creasca fetita mea putin. daca este asa de mica cum a zis, poate si mai mica, ca mai da si eco erori, atunci de preferat ar fi sa stea cat mai mult. asta bineinteles daca tensiunea mea o lasa sa se alimenteze normal, ca daca nu, sta degeaba. sper sa se insele si el si sa nu fie asa de miculuta, macar 3 kg sa aiba la nastere.
naty, bine ai venit. sa stii ca te-am asteptat si ti-am dus dorul. de cand ai plecat am mai scris multe mesaje. daca vei avea timp si rabdarea necesara, sa le citesti, ca iti vei da seama imediat cam cum mai stau. eu zic ca nu este nici o schimbare. 120/80, 130/85, 140/90. in momente de anxietate nu stiu si nici nu vreau sa ma alarmez de pomana, asa ca nu mi-o iau.sper ca tu esti ok, ca ai reusit sa te odihnesti putin. da-mi un semn cand poti.
va pup
nikol31 spune:
ce faceti fetelor? de ce nu mai dati nici un semn? nu mai sunteti alaturi de mine?
naty, totul este bine? ca am asteptat sa intri pe forum? ceva probleme?
astept un semn
gudinde spune:
Nikol,
Ma bucur mult ca a fost bine la dr ginecolog si nu a gasit nimic ingrijorator.
Tensiunea ta e f buna si fi convinsa ca va ramane f buna. Ai sa vezi ca o sa fie bine.
Pupici
natynic spune:
Se intampla ceva, e a doua oara zi cand nu-mi apare mesajul. Sunt prea obostita sa revin, e tarziu, dar pe scurt spuneam ca sunt mandra de nikol, e f bine tot, tine-o tot asa dar sa nu te prind cu Extraveralul. Pacat, scrisesem mult si din suflet...
naty 10+