* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (22) *
Raspunsuri - Pagina 4
gattasalvaje spune:
Louiza , tu nu te-ai ingrasat dupa ce te-ai lasat de fumat ?
Eu m-am lasat in martie anul trecut , pana in octombrie si m-am ingrasat aproape 10 Kg , de care n-am mai reusit sa scap cu nici un chip ( regim disociat - Montignac , sala de 3 ori pe sapt. , nu zahar , nu paine ...)
Am experimentat chiar o depresie urata din cauza asta , apoi m-am luat iar de fumat .Cand am aflat ca sunt insarcinata am incercat iar sa ma las insa mi-a fost imposibil sa renunt de tot . Am redus de la aproape un pachet/ zi la 3-4 tigari , au fost si zile cand n-am fumat deloc ( ca nu mai puteam de greata ) , insa acum cand am terminat cu , fac eforturi sa nu depasesc 4 tigari . Stiu ca sunt o idioata , ca merit numai pumni in cap si am mustrari de constiinta , insa nu stiu cum sa fac sa ma las de tot.
Doctorita mea mi-a zis ca , daca nu pot sa ma las , sa-ncerc totusi sa nu depasesc 5 tigari pe zi si chestia asta cred ca mi-a dat apa la moara.
18+ cu Sara - Eliza
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by nemary
despre carcei mie mi se pun aproape in fiecare noapte. din pacate doc mi-a spus ca nu poate sa-mi dea Calciu, mi-a recomandat magne-b6, 1/zi. la inceput s-au mai relaxat muschii de la el dar nu in totalitate.
Mari 16+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
buna, pt a rezolva problema carceilor bea mult lapte. la mine asa au trecut, dar si am inceput sa beau cate 1 litru de lapte/zi.
numai bine!!
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 28+ de bubulina IASMINA ALYSSA
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by zeririlouiza
Ada am inteles ca da se poate vedea de la 14 sptamani cu conditia sa vrea bb sa vi-l arate, sa fie ecograful bun si mai ales doctorul, sa nu nimeresti unul ca mine ca la 16 sptamani imi spunea sa vin pe la sfarsitul lui septembrie inceputul lui octombrie sa-mi zica ce este, adica la 23-24 de saptamani, imi venea sa-i zic vin pe 15 ianuarie cu 4 zile pana DPN
Louiza 17s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
Louiza, peste tot prin carti scrie ca cel mai sigur, fara o marja de eroare prea mare se afla sexul bebelusului intre 20 si 24 de saptamani!!! si mie mi-a zis dr la fel (desi pana la urma mi-a zis la 17 sapt!! ca e fetita si asa a ramas pana acuma....) dar stiu o gramada de cazuri care au gresit dr tocmai ac s-au grabit sa spuna prea devreme.
bb_yasmi spune:
Laura, nu apari cu vesti de ieri de la eco?????
dana vio spune:
quote:
Originally posted by breaz
Dana Vio,
In cluj TT se face la Gine 1 pe strada Clinicilor. prima data am fost cu rezultatul la prof. Stamatian care m-a si programat la amniocenteza, el le si face, costa 10 mil, si mi-a zis ca nu imi recomanda sa imi fac, ca riscul e de 5% sa pierd sarcina, si ca oricum alea sint niste statistici stabilite de ei dupa anumiti parametrii.Aseara am fost la la Stanca la dr Sbirciu, care mi-a zis aceeasi treaba ca el nu ar face amniocenteza si mai bine fac un 4D pe la 23-24 saptamini. Chiar azi am povestit cu o cunostinta care si-a facut TT test si i-a iesit risc mare de sindrom Down, si-a facut amniocenteza si bineinteles ca nu are nimic copilul.Deci cum va ziceam imi pare rau ca am facut testul da acuma nu mai am ce face.
Carmen 19+ [fetita}
Eu am facut TT la Synevo in Cluj ptr ca in luna iulie la Gine1 nu s-au efectuat TT si la inceput de august ers prea tarziu ptr mine, dar am auzit o gramada de contestatii in ceea ce priveste laboratorul asta, si, desi rezultatele mele la TT au fost foarte bune: 1/2846 ptr SD si 1/10000 ptr defecte de tub neural si trisomie18, am hotarat sa vin sa-mi fac si o eco morfofetala la un doctor bun.
In principiu medicul meu este foarte bun si are si el eco 3D, mi-a si spus ca TT il fac ptr linistea mea psihica, ptr ca el zice ca nu este cazul, dar de, eu capoasa!
As vrea sa vin la Cluj, dar nu stiu la cine. Am auzit de ISO X si de clinica Halmasan de pe Pavlov. Am intrebat la gravidutele de Cluj, dar nu mi-au raspuns.
Tu unde mergi, la dr. Sbarciu, unde este spitalul Stanca?
E bun medic?
Oare ma primeste si pe mine ptr un eco?
Am facut facultatea la Cluj asa ca ma descurc, daca-mi explici pricep!
Numai bine iti urez!
dana vio 20+ alexia aurelia
ginnette spune:
Gata,
Si eu a fost fumatoare inraita (de la 18 ani fumez); si dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, tot m-ai trisam si mai bagam 1-2 (mai ales ca citisem pe net, ca decat sa aibe mama depresii si sa le transmita bebelusului, mai bine sa fumeze, dar nu sa exagereze).
Asta pana m-am dus la dr. care, primul lucru mi-a zis "ai citit pe net si ti-ai gasit o portita?! hai sa-ti arat ceva".
Si m-a dus la nou-nascuti si am vazut on copil din care ieseu vre-o trei fire: se nascuse cu insificienta respiratorie si cu muschiul inimii suprasolicitat - obosit deja, cum a zis dr - desi s-a nascut la termen.
Si mi-a zis " mama a fost fumatoare pana la 12 sapt.; este adevarat ca nu s-a demonstrat ca de la fumatul mamei are el pb, dar mama este terminta; vrei sa ai remuscari toata viata ca "dak nu fumam, poate nu se intampla" ?
Si m-a convins sa ma las de tot de fumat.
Roxana 19+
http://bd.lilypie.com/UDm4p3.png
zeririlouiza spune:
Gatta sincera sa fiu eu mereu am avut probleme cu greutatea, dar sa stii ca nu am scazut de cand ma-m apucat de fumat, iar dupa ce ma-m lasat nu ma-m ingrasat si apoi la o luna jumatate am ramas insarcinata, acum nu stiu sa zic da kg in plus sunt de la sarcina sau lasat de fumat, dar sa stii ca nu am dato nici pe bomboane nici pe seminte, nici pe mancat prea mult, am continuat la fel chiar daca in primele 2 saptamani de cate ori vedeam pe cineva ca fumeaza parca de pofta apoi ma-m obijnuit, eu cu sotul meu suntem de 4 ani imprenuna, implinici pe 14 august, si pe 9 septembrie un an de la casatorie el nu a bagat in viata lui tigara in gura si cred ca faptul ca el nu fumeaza m-a ajutat sa ma las mai repede, daca fuma si el nu stiu ce faceam, si la noi in casa nu se fuma ca nici eu nu suportam mirosul de tigara, fumam in bucatarie cadn primeam pe cineva sau daca faceam mancare ca de la aburi nu se simtea
Louiza 17s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
adab spune:
Dana Vio,
sunt si eu din Cluj si iti pot explica anumite locatii daca vrei. La "mamicile din Cluj" nu am vazut unde ai pus intrebarea .
Spitalul Stanca e pe Bd. 21 Dec. Daca stii unde-s pompierii, pe aceeasi parte, imediat inainte de str. Paris e Clinica. De fapt. clinica are 2 intrari, una si pe str. Paris, dar obisnuit, se intra de pe Bd. 21 Dec. Acolo il gasesti pe Dr. Sbarciu. Cred ca cel mai bine cand e el in garda sau are si cabinet privat pe str. Constantza.
Celelalte locatii le stii? Isox...
Cu placere iti explic si alte locatii daca te intereseaza.
Ada 14 +
galuscuta spune:
Helooooooooo
La multi ani Anca !
Va ca dezbateti la greu cu TT , SD ,trisomii,amnio etc.
Eu va zic ca n-am facut nimic din toate astea .pe mine m-a urmarit pentru hiperstimulare pana la 11 saptamani (aveam ovarele de 3 ori mai mari si aveam un risc mare de torsiune).Cand am inceput vizitele si eco pentru gravide m-au intrebat daca vreau sa fac translucenta...mai aveam 1 saptamana la dispozitie...am refuzat.Amniocenteza mie nu-mi este indicata deloc ,adik la sarcini gemellate si nu am decat 31 de ani.Copii mei pana acum sunt bine,jucausi , de dimensiuni normale , ba hiar putin mai grei decat in tabel .Nu va tot speriati ca daca ies valori mai mici ca nu sunt relevante...e doar un risc care ar putea exista,nu o certitudine.
De nastere, eu zic ca oricum ajung la cezariana , asa ca evit comentarii...
De alaptat am si eu o intrebare :pai daca scrie pe net ca e bine sa alaptezi in primele 2 ore de viata a bebelusului ca sa ia anticorpii , cum sa faci daca ziceti ca laptele vine numai dupa cateva zile???
Aaaa, si de cand am tras sperietura , bebeii mei misca si-mi trag cate una de numa'numa' ,unul seara e mai saltaretz si celalalt dimineata
18+ Amadeussi Cesar
http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png
AngeliquedeS spune:
Buna, fetelor, ieri am tras chiulul.
Cu intarziere spun si eu tuturor Mariilor La multi ani
De asaemenea La multi ani pentru anca, pentru ziua ei de nastre!!
Daca bebele meu era fetita tot Maria ar fi chemat-o, imi place foarte mult numele acesta. I-as fi spus Despina Maria
Si eu sunt curioasa ce a facut Laura la eco, vad ca ne tine pe jar! Felicitari celorlalte fete care si-au vazut bebeii la eco si tinem pumnii pentru cele care urmeaza sa mearga.
Breaz, ma bucur ca te-ai linistit! Si eu voisem sa fac TT dar m-am hotarat sa scap de un stress in plus, mai ales ca am un talent fantastic sa ma panichez din orice. or in cazul TT nu este cazul, e o prostie!!
Noi am implinit ieri 21 de saptamani, am intrat asadar in saptamana 22, nu imi vine sa cred cum a trecut timpul!! Martea viitoare mergem si noi la 4D, am asa niste emotii!!!
Intreba cineva de magneziu daca se poate lua pe timp de sarcina, se poate lua fara probleme si e bun contra carceilor.
Impotriva constipatiei, efect foarte rapid se obtine cu o lingurita de gem de prune si una de ulei de floarea soarelui
Pupici,
Angelique 21+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori