Turul Europei - planuri si sugestii si experiente

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Buna Ira,

Iaca ne-am intors si noi din Europa, adica Romania si Franta, mai precis Paris. Inainte de a alege vacanta asta, am meditat mult in sensul cat de realisti am fi sa facem un tur format din mai multe tari din care sa nu ramanem cu prea multe, asadar am optat doar pt. Paris si castelele de pe Loara intr-un tur de 8 zile, cu ghid si fara copil , deoarece asa cum se stie nici un copil sub 12 ani nu e prea fericit in muzeul Luvru . Excursia a fost atat de reusita, am batut la pas Montmartre, mi-a placut la nebunie Sacre Coeur, Notre Dame, si frumosul castel de vanatoare al mai multor regi - Fontainbleau la vreo 50 km de Paris - absolut fascinant, am admirat Arc de Triomphe, Domul Invalizilor, cartierul Latin, celebra Sorbona, Panteonul, faimoasa opera din Paris- ne-am plimbat cu bateau-mouche-ul pe Sena si am admirat artistii ambulanti de pe cheiuri precum si artistii ambulanti, ne-am cocotat pana in varful Tourului Eiffel, am batut cu constiinciozitate Champs Elysees, inhaland parfumurile Sephorei , am facut ceva shopping la Galeriile Lafayette si Primavera; am vizitat o parte din Versailles si vastele sale gradini, am strabatut Jardins de Luxembourg si Tuileries - incat ne gandim la un moment dat chiar sa ne mutam acolo, stiind limba si avand desigur finantele necesare . Ne-au placut mult si castelele Amboise si Chenonceaux de pe Loira. Ne-am bucurat ca am facut toate obiectivele pe indelete, relativ, deoarece ca sa vizitezi tot Versailles-ul sau Louvru iti trebuie o luna intreaga. A propos de hoteluri, cele din Franta sint mult mai scumpe decat in America de Nord, ca sa-ti fac o comparatie un hotel de 3 stele din Franta doar cu mic dejun inclus nu foarte sofisticat e dublu ca pret si jumatate ca spatiu decat un hotel de 5 stele din Las Vegas ...e lesne de inteles de ce....toate preturile sint mult mai scumpe, incepand cu mancarea si terminand cu locuintele. Si eu sint de parere ca trebuie sa iti iei un hotel ceva mai scump si aproape de centru, ca sa nu bati distante, in special daca o iei si pe Sofia cu tine. Un site pe care eu il verific intotdeauna inainte de a pleca de acasa cu parerile diversilor este www.tripadvisor.ca La anul cred ca vom incerca Spania sau Italia. Tototdata imi place sa las locuri nedescoperite pe unde am fost, cum ar fi Coasta de Azur - motiv sa ma reintorc .

PS: Am uitat sa mentionez ceva important, daca nu sinteti cetateni UE - aveti dreptul la tax free daca faceti cumparaturi in valoare de 175 euro cu chitanta respectiva si produsele respective sa le aratati la customs, altfel nu le veti putea deduce. De asemenea daca visati la vinuri franceze e bine sa vi le puneti la cala, daca luati avionul, altfel le veti face cadou vamesilor francezi . Teribil de util ne-a fost si un ghid Frommer's Paris day by day, cu toate informatiile la zi, la ce etaj si camera o poti gasi pe Mona Lisa sau Dantelareasa din Luvru , si multe altele. Mult succes in gasirea turului perfect

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

wooooow, cristina, inca mai visez uitandu-ma la pozele voastre. Doamne ce frumos povestesti!

Din Ro nu ai ?

Din Ro o bat la cap pe Sanziana cu David, ca am vazut ca si ea are niste poze superbe din tzara.

Oanagabriela, tu stii unde-ti sunt postarile cu pozele corespondente din Italia si Franta ? Eu nu le gasesc. Cele unde povesteai si adaugai si poze ca sa-ti completeze povestirea. Multumesc daca le ai si le postezi aici!!!

Cristina, poti sa pui si aici link-ul cu poze din Paris, please ? Cand ai timp. Merci!
Edit : Hai ca-l pun eu, l-am recuperat :http://picasaweb.google.com/khristin107

Sunt...sans paroles :-).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ira, a fost intr-adevar o experienta placuta , din toate punctele de vedere, si cum spuneam, m-as muta si maine acolo, daca n-ar fi "mici" detalii financiare , asa ca aman un pic placerea pe mai tarziu. Vrem sa ajungem pana atunci si pe Coasta de Azur, Nisa, Monaco, am auzit ca sint si ele un must.....Din pacate, Europa e ffff scumpa, spre deosebire de America de Nord .

Poze din RO am si de acolo, dar trebuie sa ma ocup un pic de ele, si inca sint cu aranjatul bagajelor, pregatirea Yasminei de gradinita, cursuri de inot samd....dar revin io

Chiar, Oanagabriela, ar fi bine sa scrii si tu impresiile tale si poze din Italia, care mi-au placut mult. S-ar putea sa o incercam si noi la anul

Cristina

noi si poze mai noi

Mergi la inceput