Mamici de Martie-Aprilie(6)
Raspunsuri - Pagina 19
CristinaGoji spune:
Pentru mine durerile de spate au fost cosmarul primei sarcini. Exact acolo ma durea si pe mine, Clau, cica e indicat sa te ridici o data la jumatate de ora pentru 5 minute, in care sa faci ceva miscare. Nu mai puteam dormi pe spate, nu ma puteam ridica decat sustinuta de sot, nu puteam sta linistita la eco, la monitorizare, dezastru am fost. Si din pacate am ramas cu durerea de spate si dupa ce am nascut. Nici acum nu pt sta in fund, stau numai pe o parte. Nu stiu ce ma asteapta in sarcina asta, dar prevad ca va fi iar dezastru, mai ales ca-l port dupa mine (a se citi - pe mine) pe Vladut mai mereu. Sper sa nu ma ramolesc chiar de tot
Si eu sunt curioasa ce caruccior va fi la semnatura. Eu parca as inclina mai mult spre unul roz, dar sotul tine mortis ca va fi albastru. Sa vedem. Desi eu chiar mai am mult pana aflu...
Mami de Vladic (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
aproape major
simonette spune:
Cristina, saraca de tine...cat te-ai mai chinuit cu spatele asta! Si ce varsta are ala mic? Ca io nu ma vad bine cu doi mititei si nici un ajutor!
Bitza, biata de tine! Asa tarziu ajungi tu acasa? Pai as mai schimba vorbe cu tine dar ma trage Luca de pantaloni sa-l duc la nani...
Simonette13+
PozeLuca
BB2
ariel_7000 spune:
buna fetele! kya, vacanta placuta si ai grija de voi! m-ai cam speriat...
miha, imi pare teribil de rau...
eu am facut-o de oaie rau de tot...dupa 1 saptamana intreaga de tensiune 13 cu 10...joi, am avut o zi super grea, asa ca seara am facut 17 cu 12!!!!! eram in vizita la niste prieteni si am zis ca plecam ca nu mi-e bine. am luat-o pe alexutza de mana si...mi s-au topit picioarele, nu am mai vazut si m-am trezit la sotul meu in brate, capul mai avea putin si imi plesnea de durere si in frunte si in tample si in ceafa.nu ma puteam tine pe picioare, asa ca am luat un taxi, am pasat-o pe alex la mama si am fugit direct la spital la sf pantelimon, ca era chiar langa casa mea. acolo, m-au tinut cam 2 ore si ceva, am zis ca nu-i posibil...dupa 1 ora si juma mi-au luat tensiunea care scazuse la 10 cu 6!!!! mi-au facut control cei 2 dr de garda (mai degraba viol, nu control), 3 zile am avut dureri dupa acele 2 contrale...a trebuit sa le demonstrez ca sunt gravida, m-au pus sa fac test de sarcina, ca nu erau convinsi....uffff. au zis ca nu e nimic cu tensiunea, ca nu a fost !!!!! chiar daca am testat tensiometrele si pe ceilalti din casa si ei aveau valori normale, au zis ca sigur mi-a scazut glicemia si ca nu am vitamine...
in final am ajuns acasa si m-am culcat, vineri cum am venit acasa de la munca m-am culcat cam 3 ore, sambata m-am trezit la ora 11, duminica la fel, asa ca m-am superodihnit. mi-am urmarit tensiunea (cu acelasi aparat) in fiecare zi de vineri pana azi si am avut-o 11 cu 6, iar azi 10 cu 6. niciodata nu am foat atat de incantata de hipotensiunea mea:))
dimineata am fost la dr, la d-na bernevig de la spit titan (de fapt spit. judetean ilfov), mi-a placut foarte mult. mi-a facut control, a zis sa revin luni pt echo si analize.m-a felicitat pt burtica mea de 6 sapt fix :))) si am inceput sa vorbim despre istoricul meu. nu prea a fost incantata de mini hipotiroidia mea (tsh 5,8) stiu ca mai zicea cineva, scuze ca nu am retinut cine, ca are cam aceleasi valori si ca face tratament naturist cu tincturi.
dr a zis ca o vom urmari foarte atente, ca luni imi va face si niste doozari de hormoni de tiroida, sa continui trat homeopatic, insa daca vor interveni probleme de modificare a tsh-ului ea ma va trece pe euthyrox (cu acceptul unui endocrinolog). mi s-a parut ok explicatia ei si faptul ac nu a respins din start ideea de tratament homeopat. acum ma rog din tot sufletul sa imi iasa analizele bine, ca mi-e foarte teama sa trec iar la euthyrox, care in fond este un hormon nemernic, si eu am oroare la hormoni:))
alta nelamurire a mea...cum faceti voi diferenta intre durerile de burta?? cum va dati seama ca e vb de contractii si nu de colici?
eu am luat la un moment dat un no spa ca ma durea burta rau de tot (in seara cu patania) si abia dupa 1 ora mi-am dat seama ca de fapt durerea era de la balonare....ufffff. la prima sarcina nu am avut atatea batai de cap!!!! ce usor a fost atunci!
greata nu am mai avut, nici ameteli, nici dureri de cap, de cand am avut "scena horror". in schimb ma dor sanii rau si s-au umflat si mai mult. trec de la fericire maxima, la ingrijorare maxima, am momente in care ma pufneste plansul si abia ma abtin, inca mai sunt "agresiva" si imi vine sa-mi linsez colega enervanta (azi se ofusca toata ca am ajuns eu la munca la ora 12, ca ar trebui sa ma duc la controale dupa servici....), dar m-am hotarat sa o ignor. pt orice eventualitate am dus o adeverinta la munca si trebuie sa scotocesc pe net acum dupa legi si ordonante, caci am inteles ca avem dreptul la 16 ore libere lunar pt consultatii si analize, cu asta le voi inchide gura rau voitorilor.
dr mi-a zis sa evit sa ma supraincalzesc si colega mea ma "fierbea" iar azi. pe caldura aia ea tinea geamurile deschise, aerul conditionat inchis si noi toate crapam de caldura. celelalte o stiu de frica, ca are o gurrrraaaa mareeeee. eu am luat telecomanda, am dat drumu la a.c. si mi-am vazut de treaba. a bombanit ceva, dar m-a durut la basca, luni cand vine sefa din c.o. o voi intreba daca prefera medical sau a.c. dat la 25 de grade? hihihiih. hai ca am si eu o problema si va bat pe voi la cap :)))
cam atat pt azi...pupici
alexutza 4 ani si 6+
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!
CristinaGoji spune:
Ariel - ai grija de tine, ca nu-i de gluma cu tensiunea asta! Incearca sa faci asa incat orice te-ar putea deranja sa-ti treaca pe langa urechi.
Simona - Vladut al meu are 10 luni acum si nu am nici eu alt ajutor in afara de sot. Sotul ma ajuta cand nu e la servici, dar totusi lucreaza mult. Acuma, cand se va naste bb2 Vladut va avea 1 an si jumatate, asa ca interesant va fi si la noi. Imi pun speranta insa ca va veni sora'mea sa ma ajute, ca anul asta a intrat la facultate la Cluj, asa ca sper sa aiba timp sa vina sa ma ajute macar 1-2 ore/zi, ca altel sunt terminata
Mami de Vladic (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
aproape major
mocanita spune:
BUNA FETELOR
NU AM MAI INTRAT DE MULT TIMP. IN PRIMUL RAND AM FOST PLECATA 2 SAPTAMANI IN CONCEDIU. CAND M-AM INTORS DIN CONCEDIU AM AVUT F MULTA TREABA LA SERVICI SI AM STAT DE DIMINEATZA PANA SEARA TARZIU LA MUNCA. MAI MULT SUNT SI CU APARTAMENTUL IN RENOVARE SI MAI AM SI O GAZA CARE TRAGE DE MINE SA NE MAI JUCAM.
AM CITIT IN URMA CE ATI SCRIS... ASA PE SARITE. AM VAZUT CA S-AU INTAMPLAT MULTE
SI BUNE SI RELE. IMI PARE RAU SA VAD CA ATATEA AU AVUT PROBLEME
SI MA BUCUR SA LE SALUT PE NOILE VIITOARE MAMICI.
EU SUNT BINE, NU AM ASA PROBLEME. L-AM VAZUT PE BEBE ACUM O SAPTAMANA, MI-A FACUT O ECOGRAFIE MORFOLOGICA DE TRIMESTRUL 1 SI BITESTUL. MI-A ZIS LA ECO CA E TOTUL OK. ACUM ASTEPT REZULTATELE DE LA BITEST.
EU MA DUC LA O DOCTORITZA LA C.M. UNIREA -LA ANA MARIA FLOARE. E TANARA SI E FOARTE DRAGUTZA. E DOCTOR LA SPITALUL ELIAS. SI VREAU SA NASC LA ELIAS PRIN SISTEMUL C.M.U. AM SI FOST SA MA INTERESEZ DE SPITALIZARE. AM VAZUT CA PE MINE DE EX. LA CEZARIANA (CA MAI AM UNA) MA COSTA 1.950 EURO. E CAM MULT DAR ... NU STIU CE SA ZIC. VOI AVETI IDEE DE SISTEMUL CMU CUM E? STITI PE CINEVA CARE A NASCUT PRIN EI?
VA PUP
Anne_aug78 spune:
Buna ziua mamici cu burtici si pitici,
Eu sunt insarcinata in 7 sapt si DPN este 11 Aprilie 2008
Anne_aug78 spune:
Am apasat pe un buton gresit....
Au inceput greturile... nu stiu voi dar eu de cand am aflat ca sunt insarcinata stau mereu cu mana pe burtica mi e tare drag bebitza ni l am dorit muuuuuuuuuult si acum suntem fericiti si speriati.
Speriati pentru ca ma citit atatea pe net la orice crampa mica mor de frica sa nu fie ceva rau
Va pup si ma bucur ca existati
Roxana Claudia spune:
Ariel - e de supravegheat tensiunea asta...ai grija de tine si de sufletel. Dr asa-s peste tot la urgente, nici nu ma mira cum ai fost tratata.
Mocanita - eu sunt arondata la CMU. La prima sarcina m-a monitorizat dr Cezara Bucur, care m-a tratat extraordinar si am nascut cu dansa insa la Giulesti nu la CMU. Costurile cu pricina mi s-au parut nejustificate, desi eu aveam niste reduceri datorita arondarii. Pentru 2-3 zile de spitalizare te cam "curata" la buzunare si asta pentru cateva zambete in plus si, intr-adevar, conditii spitalicesti mai bune. Dar eu mi-am zis ca nu merita pt 2-3 zile. Identic voi proceda in aceasta a doua sarcina. Tot la CMU merg pt analize si toate eco mi le face dr Dinu iar pt contraole la Cezara, care intr timp si-a deschis propriul cabinet.
Bitza - eu m-am vopsit acum 3 sapt (deci la sfarsitul primului trimestru) si doar suvite. Am o stilista beton care face minmuni si m-a suvitat fara sa-mi atinga radacina. Insa de acum incolo fac vopsit normal. Cred ca tine de fiecare mamica in parte. Eu asa am procedat si la prima sarcina. Pur si simplu as intra in depresie sa am si parul urat dupa ce ca abia incap in haine.
Roxana 14 sapt si Catalin (5 iunie 2006)
bitza037 spune:
Buna dimineata dragele mele.Eu sunt in trecere pela voi, ma grabesc la aparatament.
Ufffffff, nu se mai termina renovarea asta, greu mai merge.
Simonette , stai linistita si-ti multumesc de grija.Pupa-l pe Luca din partea mea....dulce...dulce.
Roxana Claudia merci de raspuns.....mai sigur am sa-l intreb pe dr. sa vedem el ce zice.
Mai fetelor voua ce v-a dat dr. dupa primul control sa luati:mie mi-a dat Centrum Materna si 4 cutii de utrogestan.Iar dimineata ma scol cu niste dureri de sani, din auza utrogestanului ......mai ales stangul(asa ma durea cand imi venea CM-ul).Dupa aia ma mai lasa.....oare o fi normal?????
Nu am terminat nici prima cutie......voi ce parere aveti????
Va pup dulce si poate reusesc sa mai intru azi.
IRINA
+5
simonette spune:
Buna dimineatza randunicilor! Vad ca sunteti vrednicutze, v-ati trezit de dimineazta astazi!
Roxana, chiar am citit niste mesaje postate de tine la alt topic si ma gandeam ca la noi nu ai mai scris. Ma bucur ca ai revenit la noi si iti doresc sarcina usoara in continuare! A..tu deja ai 14 saptamani? Atunci poate ai gresit UM-ul? Sau poate calculul pe care-l faci este diferit???
Ariel huufff, biata de tine! Si eu stiu ca nu e gluma cu tensiunea mai ales in sarcina! Vezi si tu cum faci sa o tii tot timpul sub control si sa o stapanesti!
Clau, sa nu ne tii in suspans astazi te rog! Te asteptam cu vesti bune caci noi tinem pumnii stransi!
Cristina N-o sa ne fie usor cu piticii, dar o sa ne descurcam noi!
Mocanitza ma bucur ca nu ai probleme si bb sta bine la mami in burtik! Si ma bucur ca ai mai aparut si tu pe la noi!
Bitza, cand e vorba de renovari de apartamente te inteleg perfect! Anul trecut pe vremea asta si eu eram la fel si credeam ca nu se mai termina...s-a terminat pana la urma inainte de sarbatorile de iarna
Simonette13+
PozeLuca
BB2