Mamici de Martie-Aprilie(6)
Raspunsuri - Pagina 20
numeioana spune:
Offf, fetelor, azi m-am speriat foarte rau! Am fost intr-un loc si cand sa plec m-am intalnit cu un cunoscut cu care m-am conversat. In timp ce vorbeam cu acea persoana m-a luat o ameteala, il vedeam dublu la propriu si cu niste puncte negre... Ma chinuiam sa port o conversatie clara si sa nu arat ca mi-e rau, dar in acelasi timp simteam ca pic jos si ca nu mai stiu de mine. In sfarsit m-am urcat in masina si tot nu mi-am revenit. Am stat cateva secunde, dar am ajuns acasa tot ametita. Niciodata nu am patit asa ceva....
Vineri merg la doctor la eco, abia astept! Spatele ma mai doare si pe mine si ma mai doare si burtica cateodata... fapt ce ma cam sperie...
Simonette, tu mai iei acid folic? Vit. E? Utrogestan? Stiu ca doctorita mi-a zis sa iau doar in primele 3 luni si de ieri le-am oprit pe primele 2. Vineri o sa-mi prescrie Materna.
Ioana
13+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Roxana, tu ai CM-ul scurt? Ca si eu il am scurt, de aceea bebele e mai mare cu o saptamana. Ar trebui acum sa am 12+, dar el are 13+, pt ca ovulatia mea s-a produs in Z10. Ma gandesc ca poate asa e si la tine, de ai la semnatura o saptamana in plus.
Bitza, pe mine toata lumea m-a sfatuit sa nu ma vopsesc deloc toata sarcina, dar eu nu vreau sa renunt la blond. Asa ca am rezistat primul trimestru, dar acum trebuie sa ma ingrijesc, ca nu ma mai suport asa! cat despre durerile de sani, eu nu cred ca sunt de la Utrogestan. Cred ca e doar o coincidenta. Sa iei tratamentul prescris de doctor!
Ariel, ai grija cu tensiunea! Stii ca exista risc de preeclampsie. Am o prietena care era s-o pateasca la nastere din cauza tensiunii marite. E bine acum si are un baietel sanatos.
Ioana
13+
burtica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
zozela spune:
Buna dimineata!
Deea normal ca il vreau!
Clau mor de nerabdare!Hai cu vestile-bune-odata!
Hai Cristina ca mai e putin pana pe 3 Septembrie!
Kya distractie placuta!
Bitza spor la treaba!..Dar-cu grija..
Mai..si pe mine ma doare spatele si burtica.Sper ca nu-i grav
I-am povestit soacrei mele despre durerile astea si m-a certat pt.ca port tangaCica tre' sa am grija de burtica si fundsi mi-a recomandat lenjeria clasica-talie mai inalta-macar cat stau acasa.Desi nu-mi place-am zis sa incerc si aseara am mers la cumparaturiAm gasit ceva dragut si chiar...confortabil!Acum..sa vedem.."efectul"!Pffuu..cred ca va interesa-nu?!
Ioana ameteala se poate datora scaderii TA.E normala-mai ales in primul trimestru.Trebuie doar sa ai grija-ca atunci cand simti starea aia de lesin-sa te asezi/intinzi pentru cateva minute.
In alta ordine de idei-ma bucur ca ati ajuns la un consens in privinta impartirii trimestrelor!!
Ela.. in 9+!!
Varsta mogaldetzei
Nunta(cine doreste sa le vada-sa strige!)
Nicoleta spune:
Salut, mamicilor.
Eu nu pot tine pasul cu voi... sunteti prea harnicute.
Eu am avut niste dureri destul de mari de sani vreo 2 saptamani, cam in perioada cand trebuia sa vina CM, acum au trecut, in afara de acid folic nu iau nimic inca, luni merg la medic sa vad samburica si sa vad ce imi spune atunci (imi va tine sigur o prelegere despre greutate... dar eu tot voi lua kg, mai ales ca am si retentie de apa in sarcina, ca si data trecuta - vreo 9 kg au fost numai apa, am scapat de ele in prima luna dupa nastere, mi-au ramas vergeturi....of).
Eu prima data nu am luat niciun fel de supliment, mi-am tot facut analizele din cand in cand si numai spre sfarsit am luat Fe, ca aveam ameteli si era sa si lesin o data...
A, si mai e ceva, sunt cam nervoasa... mai nervoasa decat de obicei... Trece? La prima sarcina eram mai mult singura, acum am si copilul, si sotul "pe cap"... nimic nu iese cum as vrea...
Nicoleta
simonette spune:
Ioana eu inca mai iau acid folic si utrogestan... Utrogestanul il mai iau doar o saptamana iar acidul folic il iau in continuare... eu mai iau si trombo-ass...
La urmatorul ontrol mai vedem
Simonette13+
PozeLuca
BB2
delphin spune:
'Neata la randunici!
Ma bucur sa vad ca ne inmultim si la cele care inca mai au probleme!
Eu sunt intr-o super forma acum, greturile au trecut, obosita, mai putin, dorm cam putin noaptea, dar e ok. Si mananc binisor si pastrez! Vom vedea ce spune cantarul saptamana viitoare cand am eco de 12 sapt.
Mocanita, am vazut ca vorbesti de cezariana, cand deja ai avut una. Cand ai avut-o pe prima? si eu am nascut prin cezariana, iar dupa doctora mi-a recomandat 2 ani fara sarcina ca sa pot naste normal apoi. Eu cred ca e ingrozitor de scump o cezariana acolo. Nu stiu aici cat costa, aici femeia insarcinata este luata in cont la securitatea sociala 100%, exceptie facand clinicile particulare, dar si acolo i-ti ramburseaza o parte. Asigurarea medicala de aici si protectia copilului sunt singurele lucruri care ma tin si nu ma pun pe fuga din aceasta tara.
Nume am si eu uneori astfel de senzatii, inchid ochii si astept sa treaca, sau ma asez imediat. depinde de situatii. Pana acum nu am avut probleme la volan si sper sa nu am.
Pt. cele care sunt irascibile, incercati homeopaticele, va asigur ca dau rezultate.
Eu am inceput sa fac si putina miscare, in limita timpului liber si meteo. Mi-am propus o plimbare de sanatate, zilnica, de o ora, in ritm normal nu "lelea".Gasesc ca face bine si la moral si la circulatie si la constipatie.
Pt. alimentatie, cum cineva vroia sa vorbim de ce mancam, deocamdata am incredere in corpul meu, ce i-mi cere, adica ce poftesc, aceia ii dau.Incerc sa privilegiez legumele si fructele cat inca suntem in sezon, carne...asa din cand in cand...am citit undeva ca pana la 3 luni bb are nevoie de 9 g de proteine pe saptamana, apoi de 9g de proteine pe zi(bb din burta).
curajoasei mamici cu bb de 10 luni. Am o cunostinta care a avut acelasi lucru. Sa vezi ce bine se joaca copii impreuna!
va las acum ca iar m-am intins.... si intalneala placuta celor care merg la eco!
pozici
bb2
randunici spune:
Gata!!Am facut modificarile in lista!!Daca am uitat pe cineva-sa strigeeeeeee!!
Am zis sa mai scriu si cu userul comun-sa scapam si noi de moderare!
Zozela
zozela spune:
Am scris si de pe userul comun-dar cum suntem moderate..
Incercati sa mai scrieti si voi cu randunici-ca sa scapam odata de moderare!!
Anne-si tu esti moderata-asa ca sa nu te superi daca nu-ti raspundem prompt.Pentru a scapa de moderare scrie-ne mai des-sa acumulezi 15 postari-si ai scapat!!Trimite-ne si restul datelor tale printr-un PM la randunici!
Ela.. in 9+!!
Varsta mogaldetzei
Nunta(cine doreste sa le vada-sa strige!)
Roxana Claudia spune:
Simo si Ioana - intr-adevar eu sunt in 13 sapt si o zi...dar ca sa nu schimb tot timpul datele am scris 14 si asa va fi valabil ppentru mai multa vreme .
Ioana - eu vad ca abia astepti vitaminele. Mare grija cu ele: in prima sarcina am luat 28 kg avand prescrisa Materna o capsula pe zi. Acum dr a fost mai precauta, mai ales ca analizele au iesit bine si mi-a dar Elevit o pastila la 2 zile (dar abia din luna 4), in ideea ca nu o sa mai fie ca Jumbo la nastere. Oricum s-a mirat si ea cum de am slabit atat de bine si de am ramas fara vergeturi.
Astazi la pranz am ecografie si poate voi avea vesti bune: fetita la care visez
Roxana 14 sapt si Catalin (5 iunie 2006)
clauclau spune:
M-am intors randunici!
Hai sa va dau vesti...bebe e bine, dormea initial si nu putea doctorita sa-l masoare, era tare haios. M-a pus sa tusesc si mi-a dat niste palmute peste burtica sa-l trezim. Si micutul a inceput usor sa se intinda si in cele din urma s-a trezit si i-a facut toate masuratorile. Mi-a aratat manuta cu 5 degetele, coloana vertebrala, ochisorii, funduletul...Ce mai , era super! Si este mai mare cu o saptamana ecografic ( pai normal la cat mananc! )
Simo, apropo, mi-a zis ca pare baietel, dar nu mi-a confirmat!
Doctorita e super...asa ca va rog sa-mi schimbati si mie in lista . O cheama Mirela Popa si nasterea va fi tot acolo la Memorial Hospital.
CLAU 12+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2