incepem cresa! cum va fi?
Raspunsuri - Pagina 3
floricel79 spune:
Buna mamici,
noi am inceput cresa in 3 septembrie, lunea trecuta, Roxana are 11 luni jumate.
Este o cresa privata in CLuj, toata saptamana am stat cu ea, cand ieseam pt 5-10-15 minute se punea pe un plans-urlat-racnit de imediat se umfla si se inrosea-invinetea la fatza. Azi e racita, stam acasa.
Ea e foarte mamoasa, am alaptat-o pana acum 2 saptamani, cand am intarcat-o treptat; nu am mai avut ocazia sa o las sa stea cu alcineva si nici n-as fi avut cu cine.
Intuitia mea de mamica imi spune ca ea nu se va acomoda la cresa si pe mine ma doare sufletul de mor sa stiu ca o las sa urle acolo dupa mine; efectiv mi se face rau cand plec (stau pe hol si ascult) si aud numai gura ei cum plangfe si striga mama mama.
Voi mai incerca poate 2 saptamani ca sa nu renunt asa usor insa incep (iar) sa caut bona.
Am vazut la cresa copii care nu au plans aproape deloc, copii care au plans mult, copii care au plans putin, insa asa cum plange ROxi nu am vazut pe nimeni inca.
COncluzia: fiecare mamica poate incerca cresa si isi poate da seama daca este potrivita sau nu pt copilul ei. E posibil ca Roxana sa fie pur si simplu prea mica pt cresa, probabil vom incerca si la anul.
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) 
mihaelagrosan spune:
Grea incercare ne asteapta si pe noi desi nu suntem chiar decisi inca. Nu stim daca sa o dam sau nu la cresa pe Elena (1 an si 1 luna).Am vrea sa luam cea mai buna alegere, sa facem asa cum e mai bine pt ea. Am vizitat azi o cresa particulara aici in Cluj si mi-a placut, dar cand ma gandesc cat timp nu as vedea-o intr-o zi parca vreau sa dau inapoi.
Florina poti sa-mi spui te rog la ce cresa merge Roxana? Poate e aceeasi si imi poti da detalii in plus.
Mihaela si
Elena Maria (9 aug 2006)
arghirmonica spune:
Fetelor renuntati la cresa..nu are rost sa chinuiti un copil asa mic.Lasati pana la 3 ani si-i duceti la gradi.In Cluj bonele nu sunt nici pe departe scumpe ca in Bucuresti asa ca merita efortul.Si eu incep serv.din oct si deja am bona.Va urez succes si nu duceti copilul in loc strain dintr-o data si asa micut.
Raluca_u spune:
neata fetele
la noi dupa prima zi operatiunea Cresa e un succes 

. ramane de vazut pe termen lung.
ieri am dus-o si am stat cu ea vreo 3 ore si apoi am lasat-o pt inca 3 ore. nu a plans decat la adormit - pe care ea nu il presteaza singurica, dar doamna educatoare m-a asigurat ca in maxim o luna si jumatate va invata sa adoarma singurica. a mancat binisor, s-a jucat si a chiuit la copii. cand m-am dus sa o iau se juca cu un baietel mai maricel putin, zic eu vreun an si 2,3 luni care ii aducea jucariile pe care ea le arunca
, era toata un zambet si nici nu atras sa vina imediat la mine.
cand o schimbam pe hol a iesit si una dintre ingrijitoare si cand a vazut-o a inceput sa rada la ea. deci s-a simtit bine.azi cand am dus-o a venit o alta ingrijitoare si cand a strigat-o imediat a intins manutele sa o ia in brate. i-am dat-o s-a uitat la mine, am pupat-o si i-am spus ca mami pleaca putin si apoi vine dupa ea sa mergem acasa, mi-a facut cu manuta si s-a dus la joaca.
a cea mai tare faza a fost ieri dimineata cand ne-au dus la o grupa unde cel mai mic avea 1 an si 3 luni, si o pun pe jos sa se joace, copii roiau in jurul ei iar eu completa o fisa cu educatoarea. la un moment dat vine o ingrijitoare cu adina tinand-o de manute si imi spune "doamna dar inca nu merge singurica" eu ii spun ca avand in vedere ca e asa grasuta si ca inca e mica nu. la care educatoarea - pai tr sa facem ceva ca la un an si zece luni mi se pare ca desi e grasuta si nu e inalta, ar trebui sa mearga. atunci mi-a picat fisa. ei credeau ca bubulina mea are 1 an si zece luni nu zece luni. cand s-au dezmeticit au inceput sa rada si sa se minuneze ce dezvoltata e pt varsta ei si ne-am mutat la grupa mica unde ne era locul.
o sa va tin la curent cu evolutia operatiunii Cresa. azi merg sa o iau pe la 12.
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
cristinamh spune:
ne-am linistit si noi la "reluarea" cresei.. dupa o vacanta intreaga in care buni a pupat-o "in dos", si era centrul atentiei, mimoza mea mica e iar la cresa. jale mare in fiecare dimineata prima saptamana. dar din experienta... si am stat iar sa verific, cand se convingea ea ca usa e inchisa si eu am plecat, se si facea liniste. nu mai urla.
no, apai stiam ca e smechera...
saptamana asta n-a mai plans... cand ajungeam la pus chiloti, deja imi facea PA. terminam de imbracat, isi lua papusa si pleca la grupa linistita. mai ales cand ii vedea dansand nu mai avea rabdare.
acum mai protesteaza ea nitel in parcare... dar asta e. copilul e zambitor, curat, mananca singurica (adevarul e ca le sperie pe doamne pe-acolo, ca nu se multumeste cu o portie), si mai facem si la olita.
multumitor, pt un an si 10 luni ai nostri.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
katik spune:
eu am dus-o pe a mea printesa exact la 2 ani. acomodarea a durat trei zile. a plins acasa, a plins pina la gradi, stia deja cit cotim spre gradi, a plins dar cind dadea de copii s-a facut liniste. de raceli am avut parte din belsug: otite, bronsite, rosu in git etc. dar a mers f. bine. la doua saptamini de cind am dus-o la cresa a inceput sa-mi spuna poezii (pina atunci spunea doar: mama, tata, bebe, papa etc). programul era diversificat, se cinta, se dansa, se invatau poezii de tot felul, s-a invatat la olita, a inceput sa manince singura, eu nu mai aveam voie cu lingurita, doar ea
.
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi
26octombrie spune:
dragele mele, am simtit ca e normal sa va spun si voua ce si cum. mi-am permis sa dau paste la mesaj, scrisesem si la cirese, unde crestem noi aici, pe DC. so:
CRESA. cresa e, cu siguranta, cel mai dashtept lucru pe care l-am facut de cand am facut burta. indubitabil.
dupa prima saptamana, cand nu ne-a picat prea bine ideea asta creata a mamei de a ne duce prin straini, lucrurili s-au schimbatara.
so, in primele doua zile mi-a plans si cand am dus-o si cand am luat-o (cand o duceam plangea de disperare, cand o luam de indignare ca am indraznit s-o duc). apoi, dupa doua zile nu mai plangea la iesire. in primele doua saptamani copilul meu nu a mancat absolut nimic la cresa. cu exceptia primei zile, cand a mancat, ca ii era foame. apoi si-a dat seama ca se repeta figura cu dusu de-acasa si, iata, o modalitate de a o pedepsi pe mama. ca sunt taur, ce coarnele mele, nu?
ei bine, am lasat-o in pace, m-am facut ca ploua si nici n-am remarcat ca nu manca nimic. la trei o asteptam cu papa, manca de rupea, seara la fel, iar dimineata oricum bea bibele de lapte acasa.
oricum, nu mi-a plans niciodata dimineata acasa, ori pe drum, ori la intrarea in cresa, doar in momentul in care o lua asistenta in brate si intra cu ea pe usa, iar eu ieseam. deci nu era ca nu-i placea, era ca de ce pleaca mama, sa stea si ea aici, poate mi se face dor.
deja, dupa prima saptamana, au inceput sa se vada schimbari. nu pot sa pun degetul, insa a devenit mai atenta la jucarii, a inceput sa se joace mai dastept cu ele, verbalizeaza sensibil mai mult, acum bombaneste de-ale ei cat ii ziulica.
acum, dupa trei saptamani? ei bine, hora e deja nesimtita. ajungem la cresa, se deschide usa grupei, apare una din doamnele asistente sa o ia, moment in care fiica-mea trage un racnet din strafunduri, se transforma in avion, orientat catre doamna respectiva, care trebuie, urgent, sa o ia in brate. moment in care imi intoarce spatele (fiica-mea, ca ea e nesimtita!) si vrea cu nerabdare sa intre in sala. "ma laasi?!" prima data cand mi-a facut asta, acum vreo saptamana, am iesit plutind de incantare.
iar la iesire ranjeste toata, mai putin dupa ce ne jucam aproape o ora in curtea cresei, cand eu vreau sa plecam si ea nu.
mancarea e foarte misto, au numai mancare gatita, nu mezeluri, dulciuri numai facute in casa. e foarte bine, zic eu.
dupa cele doua saptamani de greva, cand ne-am imbolnavit si noi nitel, ca doar nu era sa facem nota discordanta cu restul livezii, nu? , am ajuns la un sfarsit de saptamana la spital, cu diaree prelungita (doua zile) si am trecut pe regim ugly, stiti si voi cum e. asa incat luni, eu nefacandu-mi griji cu privire la regim la cresa, caci stiam ca nu manca nica nica, aflu la ora trei ca fata mea a spart bucataria, a mancat TOT. era petrecere acolo, toate educatoarele de la grupa erau fericite!!! asa ca atat am tinut si noi regimul, in we. oricum, n-a avut nimic, ulterior am descoperit ca antibioticul si toate zemurile pe care le-am bagat in dansa, speriati de medicul de la spital, au fost date degeaba, probabil. ii ies caninii si de-aia a facut si putina febra, si diaree.. bine ca e bine.
si am uitat sa va spun cel mai important lucru: OAMENII DE LA CRESA. sunt nemaipomeniti! sunt patru fete la grupa unde e fiica-mea si una mai draguta decat alta. in fiecare dimineata imi creste sufletul cand ma trezesc si o luam spre cresa. au rabdare, sunt dragute, se vede ca ii iubesc, nu arata si nu se poarta ca niste angajati. si cel mai bine se vede din reactia copiilor!! v-am spus , hora e toata un ras cand se deschide usa!
sta la oala, ceea ce nu mi se mai parea posibil!!
mananca supe/ciorbe, ceea ce acasa nici nu incercasem. imparte jucariile, a inceput sa pupe si ea, ceea ce nu servea inainte si, poate cea mai draga schimbare, e tandra! ma inconjoara cu bratele si ma pupiceste, ceea ce nu facea inainte, caci prea eram tot timpul la indemana.
va recomand din tot sufletul meu cresa, daca gasiti una care sa va placa. it makes the difference.
aa, n-am racit. n-am patit nimic. n-am lipsit decat in vinerea cu diareea, ne-am dus la spital sa vedem ce si cum.
dupa cum ati putut citi, pentru noi cresa e un loc minunat, o alegere perfecta, infinit mai buna decat cele doua bone pe care le-am avut (si care au fost ok, nu ma plang), un taram minunat, populat de cele patru zane bune, doua dimineata, doua dupaamiaza.
va doresc sa traiti o experienta similara si, in primul rand, sa aveti curaj pentru acest pas si sa nu va lasati descurajate de primele zile ce e normal sa fie putin spinoase.
succes si copii veseli!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
cristianamat spune:
"26 Octombrie, acum am vazut ca ai intrebat cum se numeste cresa unde a fost inscrisa fata mea. Posti sa respiri usurata, nu e aceeasi, ci Titan IV".
Sa stii ca sunt parinti care spun ca e bine acolo. Eu am de ales intre bona si cresa. In prima faza voi alege cresa si daca se acomodeaza o las acolo de la 8.30 la 4.30. Noi am vrea la Cresa 32-Trapezului dar mai avem pana atunci. Din sept 2008 o sa incercam sa vedem cum e, dar cred ca din februarie - martie ar trebui sa ma duc la directoare. ASa e?
Raluca_u spune:
ce frumos povestesti 26octombrie...
si noi suntem f incantati de cresa. Adina e mai mica si nu avem ce mari progrese sa vedem la ea. dar sta mai mult si se joaca singura cu jucariile ei.
acum avem deja o luna de cresa si raportam la fel ca la inceput dupa prima zi. operatiunea cresa e un succes. intr-o bona nu as fi avut incredere niciodata asa cum am acum ca, copilului meu ii este bine acolo.
teama cea mai mare a multora este ca daca duc copii la cresa se vor imbolnavi. se poate intampla si asta dar nu vor muri dintr-o raceala sau doua sau noua luate de acolo ci vor deveni mai puternici.
pana una alta noi dupa o luna nu avem de raportat nici o raceala, nimic. doar 2 dinti iesiti pt care la maraieli mari i-au dat doamnele de 2 ori nurofen, dupa ce in prealabil m-au sunat sa ma intrebe daca e ok.
va pupam
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
mihaelagrosan spune:
Luana, raluca ma bucur foarte mult ca va merge bine la cresa. Tot asa in continuare si cat mai multe progrese.

sper sa avem si noi curaj intr-un final si sa ne fie si noua bine.
Raluca , asta e si problema mea ca Elena nu adoarme singurica. Trebuie sa stai langa ea si sa o tii de manuta si in 2 min doarme, dar singura NU. Eu nu am lasat-o niciodata sa planga si acuma de asta mi-e teama ca la cresa nimeni nu o sa stea langa ea.
Oare ce le face astora care nu vor sa doarma la gradi? Ii lasa sa planga pana adorm?
Mihaela si
Elena Maria (9 aug 2006)