incepem cresa! cum va fi?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisu23 spune:

am inceput si noi cresa pe 3 sept. Inca mai plange dimineata putin, dar in rest toate bune...nici o raceala, s-a mai ingrasat putin. Singura problema, nu mai doarme la pranz decat 10-15 min. Si la fel ca fetita Andreei se joaca mai mult singura.Acum va scriu de la servici, dar promit sa intru si de acasa si sa va povestesc cum a fost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Luana, am gasit subiectul !

Pentru fetele care nu ma cunosc:

Am si eu o fetita de 1 an si 5 luni si as vrea s-o dau la cresa, sa se obisnuiasca in colectivitate si fara mine. Serviciul o sa-l incep cand face 2 ani, deci numai bine pana atunci are timp sa faca ce boli face si sa ma pot ocupa de ea ...

Ea a mai stat fara mine cateva ore si chiar o zi intreaga, dar a stat cu bunica. In principiu intreaba de mama si de tata, dar daca are o preocupare, uita de noi si isi vede de joaca.

Intrebare: Pot sa stau cu ea la inceput, o ora, doua, pana se obisnuieste ? Sa ma vada in sala, sa stie ca sunt acolo ? Ea nu e foarte obisnuita cu copiii si cu persoanele straine si probabil se va speria ...

Problema e ca ea cand incepe sa planga, apoi plange, nene, si nu se mai opreste nici cand dispare motivul pt care plange ! Are "inertie" mare (de exemplu, daca plange de foame si nu-i dai biberonul cand trebuie, degeaba i-l dai mai tarziu, ca nu-l vrea; trebuie sa se linisteasca din plans ca sa-l ia).
Asa ca ma gandesc ca daca ar lasa-o sa se obisnuiasca treptat cu educatoarele si cu mediul, ar fi mai usor ...

O alta problema e somnul: ea e invatata sa doarma singura; daca intervin stimuli cum ar fi copiii sau jucariile, nu mai adoarme neam ... Cum procedeaza educatoarele cand ii pun la somn ?

O alta problema e mancarea: nu-si tine biberonul singura, trebuie sa-i dea cineva. Fac educatoarele lucrul asta ? Din lingurita nu mai vorbesc, e un dezastru, ca nici mie nu-mi mananca. Asta e un motiv pt care vreau s-o dau la cresa, poate daca face putina foame sau se ia dupa ceilalti copii incepe si ea sa manance.

O alta problema e schimbatul: ea nu face la olita, doar in Pampersi; ii schimba des, pe fiecare in parte, sau ii lasa toata ziua cu scutecul murdar ?

Sunt cam stresata pt ca nu vreau sa-mi chinui copilul, dar cred ca ar putea sa fie si o experienta utila pt ea, s-o faca sa evolueze si sa sse dezvolte ...

Boghi

poze Gongutza
si alte poze

Mergi la inceput