Mamici de iulie-august 2007 (87)
Raspunsuri - Pagina 12
olguttza spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Tizo, am luat banii pe trusou. Alocatia de nou-nascut o iau pe 26 sept. Sa vedem alocatia ailalta cind vine la posta, sa fac cerere apoi sa mi-o vireze in cont.
Maine sun si io la primaria "care este", poate oi avea noroc, da mira-m-as...Mie mi s-a dat cate un bon si de la trusou si de la alocatie, pe care scrie 4-5-6 sept. si nr. de telefon.
Alocatia ailalta cica tre' sa mi-o aduca postaritza, nu sa ma duc io la posta; si io vreau din a doua luna s-o bag pe card; mi-e greu sa cred ca vine din prima luna (ma rog, a doua luna a copilului), da poate om avea noroc. Si apropo, cu indemnizatia cum sta treaba? io termin alea 126 zile pe 3 sept., deci de pe 4 tre sa intru-n CIC; dosaru cand trebuie depus? pana-n 3 sept, nu? si banii vin luna urmatoare sau tot asa, cand o da Domnu?
Deci, la biseareca n-am rezolvat nimic, pt. ca tata parintele a avut o "urgenta" la brasov. Asa ca maine mergem din nou, poate oi reusi sa-mi fac si molifta. Are cineva idee cat se da pt. citirea asta?
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
ddanagh spune:
Paticut multumesc mult pentru PM
Despre cezariana cu rahi iti spun si eu un pic din experienta mea.
Mie mi s-au fisurat membranele exact in ziua DPN-ului la 5 seara. M-am dus la spital, acolo surpriza: nici un fel de dilatatie. Ma controlau din doua in doua ore insa nimic. Chiar m-au enervat ca la un moment dat faceau experimente pe mine, in sensul ca erau si doi rezidenti - unul mai spre sfarsitul rezidentiatului, altul la inceput. Cand m-a controlat asta mai tinerel, m-a durut ca naiba, astfel ca l-am intrebat daca nu l-a pocnit niciuna cu piciorul pe spate (stii ca ai o pozitie foarte buna de dat cu piciorul in spatele doctorului asa intinsa pe masa). Ideea e ca pana a doau zi la 8 nu ma dilatasem dact un cm. Cel putin nu am avut dureri. Eram in sala de nasteri si se auzeau tipetele uneia de nastea alaturi iar eu imi taiam unghiile ca nu mai avusesem timp.
La opt juma a venit doctorul si mi-a zis: nu mai merge asa, hai facem cezariana ca punem bebe in pericol. Luata pe nepregatite, pe masa la anestezie, de frica cand a pus mana doctorita pe spatele meu m-am miscat si numai ce aud: ' ei daca faci asa nu mai facem nimic'. Cred ca si-a dat seama ca n-are ce face cu mine si am inteles ca mi-a dat cu un fel de nu stiu ce ca sa imi amorteasca un pic spatele ca sa nu ma mai misc. Astfel, iti spun sincer ca nu am simtit nimic. Oricum, parca cand am auzit-o mai m-am linistit si eu. Chiar imi ziceam cum ar fi sa nu ma mai opereze astia ca ma misc. In timpul operatiei, pentru mine a fost o surpriza faptul ca simti ca iti umbla cineva pe acolo insa nu simti nici un fel de durere. Oricum, cred ca tu vei fi un pic mai curajoasa decat mine. Toti cei din sala au zis ca demult nu au mai vazut una ca mine. Mi-au clantanit dintii pe toata durata operatiei, exact ca atunci cand mori de frig, doar ca eu muream de frica. Pana mi l-au aratat pe bebe nici nu mi-am dat seama cat a trecut, oricum foarte, foarte repede. Dupa aceea m-am mai linistit si eu un pic, insa de tremurat tot tremuram. Mi-au facut si un somnifer la sfarsit. Se face la multe dupa ce il soate pe bebe, ca sa nu auzi cand cos ei acolo. Dar, surpriza, eu nu si nu. Nu am adormit nici de afurisita. Insa nici nu mi-am dat seama cand am ajuns la post operator. Acolo, m-am linisti, m-am gandit un pic si nici nu imi venea sa cred ca asta a fost tot. Dupa ce s-a dus anestezia nu mai povestesc. As minti sa zic ca nu doare insa cu calmante si cu psihicul mai linistit ca stii ca esti bine si tu si bebe, trec toate durerile. Totul e pana cand reusesti sa te dai jos din pat.
Ca si concluzie: in noaptea cat am stat in sala de nasteri, au nascut doua fete. Una pe la unu noaptea care era la a doua nastere si dupa 3 pushuri se auzea copilul. Imediat mi-am zis: 'pot si eu'. Pe la doua nastea a doua fata. Atata a tipat fetita aia si gemut cand o cusea incat ma rugam sa nu ma dilat sa vina dimineata si sa imi faca cezariana. A mea a avut 4180 g, iti dai seama ce imi facea?
haI CA MI-A DAT CU PICIORUL IN TASTATURA
Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)
Dariuta mea
jadi spune:
Alina.a uite www.flickr.com/photos/9219269@N03/" target="_blank">aici poze cu tot cu copil!
Deni & Vlad & Tudor
jadi spune:
Olgutza, eu zic ca trebuie sa depui dosarul dupa 3 septembrie, pe mine ma cheamau dupa cele 42 de zile obligatorii degeaba le explicam ca eu vroiam continuitate. Pana la urma s-a dus sotul fara mine si mi-a rezolvat toate dosarele si eu primesc niste bani abia in septembrie dar nu stiu care, depinde si de primarie si de fonduri, eu sunt la sectorul 2!
Deni & Vlad & Tudor
Ioana75 spune:
quote:
Originally posted by ddanagh
haI CA MI-A DAT CU PICIORUL IN TASTATURA
Si a nimerit Caps lock-ul.
Tizo, alocatia o aduce, teoretic, postarita; dar daca nu, tre sa mergi la posta pe 25 ale lunii (asa e la mine) cind se intorc toate pensiile si alocatiile nedate de pe teren; eu trebuia sa merg la posta, ca nu venea acasa. Despre CIC nu imi amintesc f bine, cred ca poti merge toata luna septembrie sa depui; banii vin, prima oara, ca si alocatia (adica dupa 2 luni, cumulat pe 2 luni), apoi lunar pentru luna anterioara.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
olguttza spune:
Jadi, multam de informatie! Si la mine tot sotu s-a ocupat de alergatura initiala, el o sa se ocupe si d-acu incolo. Ideea e ca astia de la mine de la munca se tot coiesc de-o saptamana sa-mi faca adeverinta aia care trebuie la dosaru de indemnizatie, iar noi sambata plecam din bucuresti pt. cel putin o saptamana. Mi-e sa nu ma trezesc dupa aia ca-mi spune primaria ca e prea tarziu pt. depunere...
mami de Olga www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=351e369cee4fa4a1cddf06&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Cristiana
5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
jadi spune:
In adeverinta aia o sa scrie de la firma ca ai fost in CM pana pe 3 inclusiv si nu vad cum ar putea sa o elibereze inainte de data respectiva, de aceea imi spunea mie functionara sa vin dupa 42 de zile cu adeverinta in dinti!
Deni & Vlad & Tudor
gabiarama spune:
De citeva zile am si eu net aici la "cuca macaii" ,vorba lui Jadi .Am apucat sa citesc doar citeva pagini din capitolul acesta ,iar acum profit de faptul ca au venit cei cu mobila de bucatarie sa monteze si ultima parte din ea ,desi eu dimineata m-am straduit sa fac un pic de curatenie pe acolo .Adica am sters toata mobila ,iar acum cind am ajuns acasa i-am gasit pe astia cocotati cu picioarele pe blat ,dind gauri si alte alea .
Cu alte cuvinte , salutari tuturor ,felicitari celor care au nascut intre timp si nastere usoara celor care mai au de rasturnat caruta
Bogdanel e bine , sanatos ,creste frumos,nu are ochi albastri asa cum spunea toata lumea ,probabil va semana cu taica-su .Am plecat pt ca tocmai el face scandal acum .
Aaaaa, marea mea problema e ca de o sapt isi suge degetul mare de la mina stinga .Sotul meu tot il ameninta cu suzeta ,dar eu cred ca a inceput sa nu se mai sature cu lapticul meu .
Poze
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by jadi
In adeverinta aia o sa scrie de la firma ca ai fost in CM pana pe 3 inclusiv si nu vad cum ar putea sa o elibereze inainte de data respectiva, de aceea imi spunea mie functionara sa vin dupa 42 de zile cu adeverinta in dinti!
Deni & Vlad & Tudor
By the way...in alea 42 de zile, pun 28 iulie au ba? De cand numar?
Simo de Matei Hisham
Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei
jadi spune:
Gabi, bine ai revenit! Stai calma cu degetul, cred ca asta sta in firea fiecarui copil... si Dodo vad ca vrea sa isi suga degetul si slava domnului am lapte, nu mananca el tot cat am eu! Si eu sunt inclinata spre suzeta, nu vrea sa il vad cu deshtul in gura!
Simo, eu cred ca pui si 28! De fapt la prima nastere mi-am acordat 43 de zile de CM ca sa fiu sigura ca le am pe toate .
Fug la alaptat!
Deni & Vlad & Tudor