FIV in Ungaria 19
Raspunsuri - Pagina 13

ioana_p76 spune:
Crisis81 si eu sunt din Constanta si pot sa te ajut cu informatii, doar am fost la Szeged o data si ma pregatesc sa merg a doua oara. In prima faza cred ca ar trebui sa te hotarasti la ce dr. vrei sa mergi: dr-ta Kriszan (daca nu stii maghiara, si cred ca nu stii, fiind din Cta, trebuie sa gasesti o traducatoare si eu una nu ti-as recomanda, pt ca am vazut o tanti pe acolo traducatoare si este cam oportunista, profitoare, de ce sa platesti cam 30e pe zi doar pt cateva min de traducere) sau dr. Zadori (cu care te poti intelege f. bine in engleza si, ce mi s-a parut f. important pt noi fiind distanta asa de mare, iti accepta echo facut acasa in per inhibarii, orice pb vorbesti cu el pe mail si e f. prompt cu raspunsul)
Daca vrei la dr. Zadori sa-ti zic cum am facut eu si cu prietena mea Cornelianeli. In primul rand ii scrii pe mail cate ceva despre motivele pt care ati ajuns la fiv si ii spui ca vrei sa te programeze pt o cons preliminara fiv-ului (de asta nu scapi, trebuie sa faci un drum inainte de a incepe orice tratament, ca dr. Z vrea sa te vada)Pana atunci, o sa iti zica ce analize sa ai la prima intalnire. Abia la prima cons, daca totul e ok, stabiliti "planul de bataie" si cred ca o sa-ti dea sa iei o luna AC(fiind primul fiv si varsta ta mica, dc esti nascuta in '81, cum ai trecut in id).
Cam la mijl per de Ac vei face un echo aici in cta la dr tau si ii vei da pe mail dr. Z unele detalii.Daca totul e ok, dupa ce termini AC si vine cm, poti deja incepe stimularea. Cred ca la cons preliminara o sa iti dea deja si o parte din tratam. de stimulare, sa poti incepe acasa si sa vii la el la echo cam in z4-5 de stimulare.
Noi am stat in Szeged pana la test, dar cred ca minim poti sta pana dupa 3-5 zile de la ET.
Ref la cazare, se gasesc posibilitati
Sa-ti zic de ce am ales eu Szeged(dupa ce m-am tot informat pe forum):
cel mai ieftin pret la noi in Ro e de 1400E FIV la Giulesti(aici ne-a ajuns 1700, ca am facut si ICSI, fara ar fi cam 1300E). Tratamentul aici e ceva mai "soft", adica nu-ti solicita organismul sa ajungi sa faci f. multi foliculi, se merge pe principiul "calitatea conteaza", deci ai mai multi foliculi dar majorit sa fie buni.La giulesti mi se pare ca esti cam la dispozitia asistentelor, ele decid cand te cheama la echo, am inteles ca sunt fete care au facut doar un echo toata stimularea!!Aici la Szeged te cheama din 2 in 2zile la echo, sa vada cum reactionezi, sa poata sa iti modifice tratamentul. Si costul tratam. in Ungaria e mai ieftin, gasisem mai demult pe forum o comparatie, la noi in RO, daca luai compensat tratam. ieseai doar un pic mai ieftin ca aici, ca nu se merita efortul.( pe noi tratam ne-a costat cam 7-800 E, aici intrand absolut tot: stimulare, progesteron inj, vitamine, etc)
In total, cu tot cu cazare, mancare, drum sa zic ca am ajuns la 3200-max 3500 E(din care icsi 400E, dar poate la voi nu e cazul)
Si bineinteles ca a contat foarte mult si felul cum se poarta aici cu tine toata lumea, dr. si asistentele,se vede ca le pasa de fiecare pacienta in parte!
Ar trebui sa citesti mult din urma, inclusiv la sub fiv, sa intrebi fetele, pentru a putea sa te hotarasti. Trebuie sa fie alegerea ta si sa fii convinsa ca e cea mai buna.
Orice detalii mai vrei sa stii, iti spun cu placere, ca ar fi f. multe de zis si deja m-am cam lungit!
Magduta eu ar trebui sa incep stimularea la mijloc de sept.
Ioanapoze szeged
poze cu animalutele mele

andicu spune:
Dragele mele, sper sa ma iertati ca n-am mai scris demult aici, dar am circumstante atenuante, doar stiti!
Ma pregatesc sa va fac galerie, ca vine toamna si sunt sigura ca se va mari bine listuta de la subiectul deschis de Pussi la Odisee!
N-am apucat sa citesc din urma, dar dintr-un ochi aruncat, asa, vreau sa urez BUN VENIT! noilor fete si sa le urez mult succes si reusita din prima!
Noi crestem, suntem bine sanatosi, si incepem sa ne mai obisnuim cu programul de armata!
La semnatura imi puteti vedea comoara , cum a facut falcute si copanele! tuturor!
Andicu mami de

www.flickr.com/photos/9457501@N02/966511192/in/set-72157600554981095/" target="_blank">Ultimele poze cu burtica
Cum crestem noi

ioana_p76 spune:
Andicu ma bucur ca ai mai scris si la subiectul nostru!
Eu iti citesc mesajele peste tot pe unde le vad si nu ma mai satur sa ma uit la pozele cu micutul tau, care e pe zi ce trece mai frumos si mai dulce!
Sa fie sanatos si tu sa te bucuri mereu de el! Va pe amandoi!
Ioanapoze szeged
poze cu animalutele mele

sunshine4ever spune:
Andicu ce bucurie ca ai scris, sa dea DD sa cresteti mari voiosi sisanatosi
Ioana scuzama ca ma bag dar cred ca vb despre tanti Maria (aceea doamna care te sotarce de bani) de care si cei de al Kaali vor sa scape de ea pt ca nu o mai suporta, mai ales ca se baga si peste ceea ce recomanda dr-ta si le spun ein plus. Dar sa nu uitam ca mai este cineva Mirela care e o dulceata.
Mirela chiar ce mai faci de mult nu ai mai scris??? si pt copii, de la sotu salutari pt sotul tau
in asteptarea unui ingeras

ioana_p76 spune:
Magduta da, de tanti Maria (nu mai stiu si prenumele) vorbeam, cea care se tot invarte pe acolo, plina de importanta. Si eu ma gandeam cum de o suporta cei de la szeged. Noua ne-a zis (ca s-a bagat in seama cu noi si nestiind ce-i poate pielea, i-am zis ca noi cautam un apart sa inchiriem o luna)ca numai chelt. cu utilitatile la un ap. pe luna ar fi de vreo 300-400E, ceea ce nu e adevarat, am platit cam 80E utilitati/luna.(fiind si 4 persoane)
Eu credeam ca ea e singura traducatoare de la dr. Kriszan ca prea era non stop pe acolo, cu multe cupluri. Stiam ca mai demult era si o d-na Ana Nemes.
De Mirelus nu stiam ca se ocupa si cu traduceri, imi pare rau ca n-am reusit sa o cunosc in per cand am fost noi la clinica, dar poate acum o voi intalni
Ioanapoze szeged
poze cu animalutele mele

cornelianeli spune:
buna
pussi harnicuta ce listuta frumoasa ai facut
chiara eu am anticorpii antitiroidieni peste limita,am tiroidita autoimuna hashimoto....ce-ti pot spune ...la mine si tsh-ul era varza si am inceput acum un an si ceva tratamentul zilnic cu euthyrox....
am avut o problema in legatura cu acesti anticorpi si am fost la mai multi endocrinologi si toti mi-au spus acelasi lucru:acestia nu impiedica implantarea embrionului insa duc la pierderea sarcinii in primul trimestru!!!!!! riscul unui avort spontan este mare si daca reuseam fiv-ul primul lucru pe care trebuia sa-l fac era sa merg la endocrinolog sa-mi modifice tratamentul
eu zic sa mergi la un endocrinolog bun
crisis eu te stiu de la subiectul de constanta si imi pare tare rau ca ai ajuns la fiv....eu iti recomand clinica din szeged,sunt super profesionisti,iar distanta nu trebuie sa te sperie,noi am stat acolo o luna de zile si am cheltuit cat am fi cheltuit si daca stateam in bucuresti
cum spunea si ioana citeste din urma si impreuna cu sotul tau luati decizia cea mai buna pentru voi
va pup pe toate
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
Daisey

pussi spune:
ce harnicute sunteti si voi! Ma bucur ca va place listutanoi am facut azi lista de cumparaturi pt. tati, care va merge la Szeged la Brendon sa le cumpere la fetite cele necesare!
Andicu ce bine ca ai aparut si pe aici! Sa-l pupi pe BB Filip din partea noastra
Magduta nu ma supar, e normal sa nu tin minte tot desi suntem 3 creierase le mai incurcam si noi
cornelia suntem active pe DC ca incerc sa ma tin de programul de pat ...Asa ca-mi vin fel de fel de idei crete.. sa va mai asteptati
Ioana, magduta .. nici mie nu mi-a placut d-na Maria... Ani in schimb mi-a purtat noroc, eu nu am avut nevoie de translator.. dar eram in farmacie si ceream un test de sarcina in engleza.. si farmacista nu pricepea, si Ani m-a ajutat! Mi-a si zis ca-i gata pozitiv si asa era
crisis BAFTA!
PUSSI

Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Tustele mele

Chiara spune:
andicu, sa-ti traiasca mandretea de flacau! e atat de dragalas!
cornelianeli, multumesc pt. cele scrise. iti trimit un pm, poate poti sa-mi raspunzi cand ai timp.
ioana, maritof, magduta
pussi, multumesc pt. modificarea de pe listuta.

sunshine4ever spune:
ioana da intradevar mai este si d-na Ani care la fel e o doamna si de treaba.
Pussi mai lasale pe fetite cu mintea la contributie

sunshine4ever spune:
Aaaaaaa am uitat Ioana de ma ajuta DD cam prin mijloc de spetembrei incep si eu. sper sa ne cunoastem.