supa cu urechiuse(bucatarie armeneasca?)
Raspunsuri - Pagina 2
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Adela99
siguur pelinul amareste, da' pui o cantitate mica (sau daca vrei o poti si exclude). plus ca prin fierbere si uscare isi mai pierde din "tarie". cred ca se pune pelin pentru digestie.
Multam...sa vad acu daca ma incumet...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Si daca esti in cautare de supe/ciorbe cu care sa impresionezi musafirii, spune-mi, ca mai am o reteta buna (dar fara urechiuse ).Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.[/font=Comic Sans MS]
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucatarescMrs. Perfect for more than 1 year
Da' sigur!!! Cum sa nu! Adevarul e ca ma dau in vint dupa supe si ciorbe, cu cit mai sofisticate cu atit mai mult!
www.helpsonia.com
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by Adela99
siguur pelinul amareste, da' pui o cantitate mica (sau daca vrei o poti si exclude). plus ca prin fierbere si uscare isi mai pierde din "tarie". cred ca se pune pelin pentru digestie.
Multam...sa vad acu daca ma incumet...
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Anamaria, cind ai vreme, hai sa schimbam impresii.
Deocamdata m-am incumetat sa prepar horut-ul ca n-am mai avut rabdare dar...cu lapte de vaca ( am promisiuni si pentru din ala de oaie da' cica tre'sa astept sezonul), bineinteles ca nu mi-a iesit chiar bine (tot din cauza de lipsa de rabdare, plus ca l-am uscat in cuptor cu usa deschisa, in loc de soare) dar in mod clar e comestibil, e interesant si imi lasa loc de alte incercari, numai bune de ocupat timpul in mod placut!
Am pus si pelin (uscat), e drept, nu se simte asa amar dupa ce ajunge in ciorba.
www.helpsonia.com
Alynutza spune:
Revin, dupa cum am promis, cu o reteta de supa ungureasca:
Gulas
500 gr. carne de vitel/vita
1 ceapa mare
6-7 morcovi
4-5 patrunjei (radacina)
3 cartofi potrivit de mari
1 lingura chimen
Carnea se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si boia. Se taie ceapa marunt si se caleste cu 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau porumb si o lingura de vegeta (daca folosesti). Se adauga carnea si se amesteca. Se pune putina apa, se acopera cu capac si se lasa la fiert ca o tocanitza. Cand carnea e pe jumatate facuta, se pune apa (ca pt ciorba), zarzavatul taiat rondele si o lingura de chimen macinat in masina de cafea. Cand e aproape gata se adauga cartofii taiati cubulete si spalati in prealabil. Se potriveste de sare. Se serveste cu smantana.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Adela99 spune:
daniela
vad ca ai reusit cu hurut-ul.
sa trecem mai departe :-)
supa de homar la cuptor ... www.arla.se/Images/RecipeImages_270/15867.jpg" target="_blank">cu capac
doi homari congelati
o andiva, ca 250 g
doua rosii
aluat foietaj congelat cumparat, ca 275 g
un litru supa de peste si fructe de mare, plic
doua linguri cognac
doi dl smantana in care bagi un pic de safran
un ou batut
decongelezi si cureti homarii. tai carnea in bucati. tai andiva in felii subtiri si rosiile in cubuletze.
aluatul il lasi un pic la decongelat.
pregatesti paharele (castronashele) in care vei pune supa la cuptor. pahare tip duralex.
pui in fiecare pahar (opt pahare) homar, andive, rosii. amesteci. torni peste supa de peste si cognac. si smantana deasupra.
acum iei aluatul si cu un pahar mai larg la gura cam cu un cm decat paharele de supa, tai aluatul. sau cu altceva, ca vad ca te pricepi la improvizatii :-)
acoperi paharele cu aluat, apesi un pic pe margini. ungi aluatul cu oul batut si la cuptor!
la 225 gr 12 min.
vin alb tip chardonnay australian sau dry fino sherry se recomanda!
daniela_b spune:
Adela!
M-ai "ghicit"!
Reteta e un vis!
(si sa stii ca ma descurc-o iesi ceva?, o reteta daca e sofisticata, interesanta, "secreta", cu ingrediente greu de obtinut si cu prezentare spectaculoasa atunci aia e o reteta ce merita trecuta in cartea "mea" personala de bucate!)
Mersi
p.s. mai pune citeva cind ai timp, cine stie daca nu vom face intr-o buna zi din subiectul cu urechiuse (ce cuvint nostim, l-as rosti toata ziua! ) unul cu retete de emprexionat musafirii!
p.s. reteta ta mi-a adus aminte de Bobby Chinn (...my favourite chef, lately)
www.helpsonia.com
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Revin, dupa cum am promis, cu o reteta de supa ungureasca:
Gulas
500 gr. carne de vitel/vita
1 ceapa mare
6-7 morcovi
4-5 patrunjei (radacina)
3 cartofi potrivit de mari
1 lingura chimen
Carnea se taie cubulete mici si se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si boia. Se taie ceapa marunt si se caleste cu 2-3 linguri ulei de floarea soarelui sau porumb si o lingura de vegeta (daca folosesti). Se adauga carnea si se amesteca. Se pune putina apa, se acopera cu capac si se lasa la fiert ca o tocanitza. Cand carnea e pe jumatate facuta, se pune apa (ca pt ciorba), zarzavatul taiat rondele si o lingura de chimen macinat in masina de cafea. Cand e aproape gata se adauga cartofii taiati cubulete si spalati in prealabil. Se potriveste de sare. Se serveste cu smantana.Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucatarescMrs. Perfect for more than 1 year
De cind imi doream sa aflu daca se pune sau nu chimen, la supa gulas!
www.helpsonia.com
FlorentinaE spune:
De 10 ani merg la Hagigadar si particip la pregatirea urechiuselor.Nu am aflat ce condimente si in ce cantitati se pun.
Tot acel ritual e minunat si sunt sigura ca cine vine o data isi pune in minte sa ajunga din nou.
Nu sunt armeanca, dar la aceasta manastire ceva a vibrat in mine.
Prima mea dorinta a fost sa am un copil.Singurul an in care am lipsit de la manastire a fost 2000 cand chiar pe 15 august am nascut.Nu cred ca a fost doar o intamplare.
FlorentinaE
eunice78 spune:
Mda, mie personal hurutul nu imi place deloc, probabil din cauza mirosului specific pe care il da mancarii, insa la mama in zona si in familie e considerat delicatesa. Tin minte ca pe la mine ( jud Harghita) in urma cu cca 5 ani se gasea in piatza. La tarani.
Ceea ce am vrut insa sa spun e ca mama facea ciorba cu hurut nu cu carne ci cu ciuperci, mai exact cu hribi. Zicea ca numai hribii sunt buni pt ciorba asta. Si mai punea niscaiva taietei ( de aia lati, nu imi vine acum cum le zice) si smantana cat cuprinde. Toti salivau pe langa farfurii.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)
Lorelai spune:
quote:astea seamana a wonton chinezesti. uite aici o poza. o fi vreo legatura?
Originally posted by Alynutza
Foaia de taitei se taie in patratele cam de 1,5 cm latura. Doua colturi aflate in diagonala se apuca in felul urmator: coltul din dreapta se prinde intre degetul mare si aratator, cu degetul mare deasupra, iar coltul din stanga tot intre degetul mare si aratator, insa cu aratatorul deasupra. Apoi patratelul se rasuceste (ducand mana dreapta in sus, si cea stanga in jos) iar cele doua colturi se lipesc. Aluatul se lucreaza imediat dupa ce a fost intins (altfel se usuca si nu se mai lipeste) si nu se intinde chiar asa subtire ca pentru taitei.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****