FRAUDA PE INTERNET - La redoute
![](images/user_woman.png)
Aissa imi cer scuze, am sters din greseala topicul tau, te rog mai posteaza o data.
Raspunsuri
aissa spune:
Haidi bre ca am scos si limba de pomana la tine. scriu mintenas din nou dar sa ma adun.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aissa spune:
Cu scuze pt ca am fost indignata crezand ca ni s-a sters subiectul revin:
Avem la Femina intim un subiect ***La redoute*** unde ne-am constituit un grup maricel de fete cu drag de cumparaturi virtuale si de la inceputul anului am dat comenzi pe acest site in valoare cumulata de cateva mii bune de euro.
Din pacate, desi am fost multumite de calitate si mai ales de pret, au tot disparut colete pe drumul din Franta catre noi iar Redoute a inceput sa ne ameninte, nu oficial ci prin mailuri particulare, ca nu vor mai livra in Romania desi in repetate randuri le-am solicitat sa ne furnizeze un numar de inregistrare pentru a urmari coletele pe Track it, tot de atatea ori am primit raspuns ca ei nu folosesc posta si ca nu ne pot furniza nici un numar de inregistrare. Au preferat sa retrimita colete sau cecuri dar noua nu ne convine ultima modalitate de plata pentru ca cecul se incaseaza in minim 45 zile si se platesc comisioane mari la banci.
In ciuda amenintarilor, s-au primit in continuare comenzi pe site, si s-au si onorat pana in jurul datei de 10 iulie cand au incetat sa mai soseasca colete desi comenzi noi am tot dat pana pe 2 august daca retin bine. Pe 3 august s-a primit pe unele conturi, nu pe toate, un mail in care ni se spune ca se sisteaza livrarile si ca ultimele comenzi, fara sa spuna exact care, au fost anulate.
Noi am replicat cu mailuri imediat cerand clarificarea comenzilor deja vechi de o luna, din 10-11 iulie si toata perioada pana la 3 august, dar singurul raspuns a fost ca colega care ne-a scris noua e in concediu, sa icnercam saptamana asta. Am si facut asta de ieri scriem mailuri fara raspuns.
Banii nostri sunt luati de mai mult de o luna, conturile ni s-au blocat, comenzile nu vin si nimeni nu ne raspunde la mailuri.
Vrem orice sfat, adresa unde sa reclamam, idee de razboi ca nu vrem sa ne ia de fraieri pe banii nostri. Singura mentiune la banii incasati a fost sa "be patient" ca ne contacteaza ei. Asta pe 3 august. E deja 14 si nimeni nu ne-a mai contactat.
LAs si alte fete sa scrie si scuze de greseli, am incercat sa sintetizez pe fuga.
Jasmine spune:
uite si link-ul pus de Guestus :
http://ec.europa.eu/consumers/redress/compl/index_en.htm
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unboticutz/unboticutz.jpg)
unboticutz spune:
guestus propusese sa facem plangere aici:
http://ec.europa.eu/consumers/redress/compl/index_en.htm
ca o completare, nu toata lumea a fost anuntata de sistarea livrarilor. mie mi s-au confirmat comenzile, mi s-au luat banii si
---------------------------------------
common sense is not really so common
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/claujro/claujro.jpg)
claujro spune:
Asa e! In cazul meu au blocat contul, au luat banii de pe card, nu m-au anunatat absolut nimic, colete nu am primit si la mailuri nu raspund...
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Vacanta Europa 2007
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madau/madau.jpg)
madau spune:
Si ca sa mai completam cu ceva...eu una n-am primit nici un mail de la ei din care sa mi se spuna ca vor sista livrarile in RO, pe site nu exista nici un comunicat, RO e bine mersi in contiunare pe lista tarilor unde livreaza..ba mai mult, am dat comanda, mi-a fost acceptata si trecuta "in curs de preparare", banii au fost luati de pe card si nereturranti inapoi nici acum. Ceea ce ptr mine e clar...echivaleaza cu o inselaciune
Am vazut ca si altii au patit-o, din alte tari, n-au primit coletele, sau au primit cu totul alte produse decat cele comandate, bineinteles ca LR n-a fost niciodata de vina.. Si daca altii au renuntat la banii lor, ei bine eu nu n-am sa fac asta. Ptr ca nu e corect. Atat timp cat au acceptat comenzile si au luat banii, sa faca bine sa le onoreze.
Sper sa se mai gaseasca cineva care sa ne ajute cu orice fel de informatii ref la modul de actionare, organizatii unde pot fi reclamati, etc.Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
exista termene ...max 30 zile pentru a livra "cirpitele".
sa le comanzi a fost usor..si ei stiu asta...acum sa vad daca aveti rabdare sa completati formularele si sa le trimiteti.
"The Distance Selling Directive applies to any consumer distance contract made under the law of an EU-Member State as well as the European Economic Area (EEA). It provides a number of fundamental legal rights for consumers in order to ensure a high level of consumer protection throughout the EU. These include:
Provision of comprehensive information before the purchase;
Confirmation of that information in a durable medium (such as written confirmation);
Consumer's right to cancel the contract within a minimum of 7 working days without giving any reason and without penalty, except the cost of returning the goods (right of withdrawal);
Where the consumer has cancelled the contract, the right to a refund within 30 days of cancellation;
Delivery of the goods or performance of the service within 30 days of the day after the consumer placed his order;
Protection from unsolicited selling;
Protection from fraudulent use of payment cards;
Non validity of any waiver of the rights and obligations provided for under the directive, whether instigated by the consumer or the supplier."
ionela-roxana spune:
Dar ce facem cele mai multe din noi care nu avem nici un mesaj de la ei cum ca au anulat comenzile sau sistat livrarile spre Ro?
Pur si simplu comenzi date , bani luati si mailuri scrise fara un raspuns.....
Jasmine spune:
Guestus,am facut comanda si am asteptat sa soseasca pachetele.Dupa o luna a sosit mailul in care mi se spune "s-au sistat livrarile catre Romania".De atunci au mai trecut inca 11 zile si e liniste si pace.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madau/madau.jpg)
madau spune:
Guestus mersi ptr ajutor...intr-adevar a fost usor sa comanzi, dar in mod sigur vom avea si rabdarea necesara sa ne recuperam banii. Din pacate vezi tu...nu toata lumea a primit acele mailuri in care li s-a spus ca au sistam livrarile si s-au anulat comenzile, si in care li se cerea sa aiba rabdare pana ii vor contacta ei sa-si recupereze banii.
In cazul meu, n-am primit nimic, doar comanda acceptata, banii luati de pe card, nici un rapuns la cele 3 mailuri scrise catre ei...si comanda...pauzaMadau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2