Naturiste si homeopate (32)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

eu nu mai inteleg nimic dc am prolactina mare care inhiba ovulatia atunci de ce mi-a iesit testul de ovulatie +, deci in conclizie si cu prolactina mare se paote ovula cred eu, dar oricum o sa merg sa fac monitorizari.

http://tt.lilypie.com/CFXSp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Am zis ca prolactina POATE inhiba ovulatia, nu ca inhiba ovulatia. Sesizezi diferenta?

In legatura cu FSH-ul si LH-ul. Sorry dar ele se fac in Z2 sau Z3 a ciclului menstrual. MUSAI!

Ovulatia se monitorizeaza ecografic.

Succes la dr si insista sa afli diagnosticul. Faptul ca dr ti-a spus ca nu au iesit ok prolactina si progesteronul nu este suficient. Trebuie aflata care e cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Gudinde,te-am coplesit laudandu-te?Pentru ca nu mi-ai dat nici un sfat...Te intrebasem ceva un pic mai sus.Nu te-am intrebat ce parere ai tu despre branca ursului.Crezi ca merita incercata?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aerlilian

Gudinde,te-am coplesit laudandu-te?Pentru ca nu mi-ai dat nici un sfat...Te intrebasem ceva un pic mai sus.Nu te-am intrebat ce parere ai tu despre branca ursului.Crezi ca merita incercata?

Scuzzeeeee

N-am vazut intrebarea .... de fapt inca nu o vad Tin minte ca am vorbit despre ceaiul de napraznic

Dar sa-ti spun ce stiu despre BU. Daca cumva bat campii si nu raspund la intrebare te rog mai posteaz-o o data cu nu o vad
Branca ursului este un subiect delicat. La unele persoane a avut rezultate spectaculoase in timp ce altele nu s-u simtit bine cu BU.
In orice caz BU nu tb luat pe toata perioada CM.
Aici am mai discutat despre probleme cauzate de BU. Cred ca ar tb sa citesti topicul inainte sa incepi o cura:
Probleme cauzate de branca ursului?

Mergi la inceput

Ahaaaa ... intrebarea cu prestatu'

Ma tem ca nu stiu. Eu nu sunt experta in teste de ovulatie.
La monitorizari se presteaza dupa injectia cu pregnyl. Dar pe teste de ovulatie nu stiu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Gudinde,nu pot sa cred ca exista ceva ce tu sa nu stii in materie...Iti multumesc mult de tot,voi citi despre bu!Cat despre prestat,o mai facem si de placere,nu?Ca poate tocmai de aici vine problema,de la goana asta nebuna dupa obtinerea sarcinii.Trebuie sa ne mai relaxam putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Felicitari Gudinde pt informatiile care le detii despre problemele care ne intereseaza. Am si eu o nelamurire. Eu am facut anul trecut analizele hormonale si mi-au iesit in limite normale ( le-am facut in ziua a doua a CM) Acum o luna am facut din nou analizele si FSH a iesit putin peste limita normala( am facut analizele in z4). Mentionez ca anul trecut valoarea fsh era undeva la mijloc. Trebuie neaparat facute in ziua a 2 neaparat sau s-a terminat rezerva mea ovariana? Sunt foarte stresata de atunci deoarece sotul meu a facut o operatie de varicocel in iunie si acum asteptam rezultatele dar nu stiu daca eu voi mai fi in stare de facut copii( am 39 de ani). Am asteptat atatia ani ca totul sa fie bine si mi-e frica acum sa nu fie prea tarziu. Va multumesc si astept raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna,
Scuze gudinde am interpretat eu gresit cu prolactina.
I-ti mai spun ca eu am facut HSG rezultat uter laterdeviat spre stanga, trompe permeabile bilateral in stanga scurta, substanta de contrast prezenta in cavitatea perit. bilateral facuta anul trecut eco. transvaginala este ok, teste bacteriologic ok, recoltare col ok, - test imunogromatografic pentru determinarea antigenului CHLAMYDIA TRAHOMATIS (din epitelii) ABSENTA.
Stiu ca dr enocrinolog mi-a pus diagnostic insuficienta progesteronica si nu mai stiu ceva legat de prolactina asa mi-a duc aminte ca mi-a fi spus, dar am urmat tratament pt prolactina si progesteron.
A am uitat sa spun am facut si radiografia de sa turceasca si e ok.
Ce ar trebui sa fac sa aflu de ce am martita prolactina si progesteronul mic, tre sa mai fac analize sau alte investigatii .
va multumesc si va pup dulce.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sandaa

Felicitari Gudinde pt informatiile care le detii despre problemele care ne intereseaza. Am si eu o nelamurire. Eu am facut anul trecut analizele hormonale si mi-au iesit in limite normale ( le-am facut in ziua a doua a CM) Acum o luna am facut din nou analizele si FSH a iesit putin peste limita normala( am facut analizele in z4). Mentionez ca anul trecut valoarea fsh era undeva la mijloc. Trebuie neaparat facute in ziua a 2 neaparat sau s-a terminat rezerva mea ovariana? Sunt foarte stresata de atunci deoarece sotul meu a facut o operatie de varicocel in iunie si acum asteptam rezultatele dar nu stiu daca eu voi mai fi in stare de facut copii( am 39 de ani). Am asteptat atatia ani ca totul sa fie bine si mi-e frica acum sa nu fie prea tarziu. Va multumesc si astept raspuns.

Sandaa,

Eu stiu ca FSH-ul si LH-ul se fac in Z2 sau 3. Fiind vorba de Z4 nu 14 presupun ca un medic poate aproxima ce si cum.
FSH-ul oricum creste odata cu varsta. Asta e ... la un moment dat rezerva ovariana se termina. Daca la tine este sau nu pe sfarsite ... ar fi o inconstienta din partea mea sa ma pronunt. Cred ca este un subiect delicat si poate fi stabilit cu exactitate de un medic bun. Eu din pacate sunt doar un economist care si-a tocit retina si omorat neuronii cu carti si pe site-uri medicale. Daca as fi stiut in liceu ce urma sa patesc probabil ca as fi dat la medicina ... dar asta e viata.
Parerea mea: luand in calcul varsta (39) si FSH-ul care a inceput sa creasca si problemele sotului, cred ca ar trebui sa mergi la un ginecolog bun, specializat pe probleme de infertilitate. Sa stati sa discutati ce si cum si sa faceti un plan de atac caci deja orice an care trece, trece in defavoarea planului
In mod normal la 39 de ani nu ar tb sa fie rezerva ovariana pe sfarsita, dar practic se poate intampla orice. Fiecare femeie e diferita; chiar si in interiorul aceleasi familii. Bunica mea, Dumnezeu s-o odihneasca, a avut ciclu pana la 55 de ani si nu a avut in viata ei problemele pe care eu (la inca 30 de ani neimpliniti) le am.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabrielarusu

Buna,
Scuze gudinde am interpretat eu gresit cu prolactina.
I-ti mai spun ca eu am facut HSG rezultat uter laterdeviat spre stanga, trompe permeabile bilateral in stanga scurta, substanta de contrast prezenta in cavitatea perit. bilateral facuta anul trecut eco. transvaginala este ok, teste bacteriologic ok, recoltare col ok, - test imunogromatografic pentru determinarea antigenului CHLAMYDIA TRAHOMATIS (din epitelii) ABSENTA.
Stiu ca dr enocrinolog mi-a pus diagnostic insuficienta progesteronica si nu mai stiu ceva legat de prolactina asa mi-a duc aminte ca mi-a fi spus, dar am urmat tratament pt prolactina si progesteron.
A am uitat sa spun am facut si radiografia de sa turceasca si e ok.
Ce ar trebui sa fac sa aflu de ce am martita prolactina si progesteronul mic, tre sa mai fac analize sau alte investigatii .
va multumesc si va pup dulce.

Daniela,

Stai incet. Sa le luam copacel. Infertilitatea poate fi de natura hormonala sau tubara. HSG-ul verifica partea tubara. Sincer nu stiu de ce ai fost tu supusa la incestigatii pt trompe atata timp cat la tine apare clar o problema de natura hormonala.

Eu gandesc asa: lucrurile trebuiesc luate pe rand ca altfel facem un talmes balnes.
Intai cred ca trebuie rezolvata problema hormonala. Dupa aceea daca la monitorizarea ecografica a ovulatiei se vede ca ovulatia a avut loc, endometrul este destul de gros pt ca nidatia sa aiba loc etc. si totusi sarcina nu apare, atunci as incepe investigatiile pt trompe.
Ideea ca hai sa facem toate investigatiile asa buluc fara o logica, unplan de bataie mie imi repugna, mai ales ca fiecare investigatie din asta vine cu un set de riscuri.
In cazul de fata fiind vorba despre HSG, cine a mai citit din postarile mele de pe forum stie ca eu sunt total anti HSG si total anti instilatii.

Ma duc sa caut prin postari ale mele anterioare referitoare la HSG si instilatii ca nu pot sa stau sa sriu ore intregi pe forum si e mai usor copy-paste.

In privinta "Stiu ca dr enocrinolog mi-a pus diagnostic insuficienta progesteronica si nu mai stiu ceva legat de prolactina asa mi-a duc aminte ca mi-a fi spus, dar am urmat tratament pt prolactina si progesteron." am mai spus si repet insuficienta progesteronica ca nu e un diagnostic. Este un efect care trebuie sa aiba o cauza. La fel si pt prolactina. Cred ca iti trebuie un medic bun care sa trateza cauza (dupa ce o gaseste) si nu efectul. Altfel, vei tot face tot soiul de investigatii (care pe langa o groaza de bani te pot costa si sanatatea caci vin cu efecte secundare) si vei primi tot soiul de tratamente pe principiul ... am mai gasit ceva hai sa o tratam si pe asta sa vedem ce iese.

Pupici si revin cu HSG-ul.

Mergi la inceput