Naturiste si homeopate (32)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by miri2007

Buna,

NU am mai reusit sa intru pe forum de aproape o saptamana. A fost o saptamana plina. In final, primul diagnostic la mamei de carcinomatoza peritoneala a fost infirmat la analiza anatomo-patologica, care a descoperit insa tuberculoza intestinala si peritoneala. Am multumit din inima lui Dumnezeu pentru sansa data, ne-am dezmeticit si duminica am ajuns la Bucuresti. Ieri am internat-o pe mama la Sp. M. Nasta la pneumatologie, si a inceput tratamentul cu tuberculostatice. Ea este extrem de slabita, nu poate manca aprope nimic, si e foarte speriata de cat de multe pastile trebuie sa inchita. Sper totusi sa mai gaseasca un stop de putere sa poata lupta cu boala si sa poata suporta tratamentul. Am inteles de la doctorita ca tratamentul presupune si administrarea de cortizon care la mama nu merge acum intrucat ea are si ulcer gastric. Cortizonul i-ar agrava ulcerul si nu ar mai putea sa ia nimic din tratament si ar fi mai rau. Sper sa inceapa sa manance cat mai repede si fie bine pana la urma.

Va pup pe toate si va doresc multa sanatate si vise implinite!

Miri

Miri2007

Miri,

Sa inteleg ca a fost infirmat diagnosticul initial de cancer?
Doamne, dar asta este o veste extraordinara!!!
Multa sanatate mamei tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Da!!!

Realizez si acum in fiecare clipa minunea ce ne-a fost data. Trebuie insa sa mergem mai departe si sa fim realisti ca si tuberculoza este foarte grava, mai ales forma mamei, cea intestinala si complicatiile date de ulcerul gastric. Dar totusi, cu vointa si ajutor divin poate tratamentul va da roada si mama isi va recapata pofta si puterea de a manca. Acum este foarte slabita (de speriat) si abia daca ciuguleste foarte putina mancare. a inceput tratamentul dar efectele mai trebuie asteptate. Sper ca nu prea mult!

Am sa o mai las putin si apoi voi incerca sa vad cu ce o pot ajuta si naturist pentru ulcer sau pentru imunizare, pentru pofta de mancare avand in vedere ca tuberculostaticele sunt foarte nasoale. Deja are stari foarte nasoale (ameteli, dureri de cap, de burta dupa ce le ia).

sanatate multa!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Draga Gudindemultumesc pentru lamuriri. Diagnosticul a fost insuficienta luteala si atat, dr.nr.2 a spus ca de fapt era anexita cronica, aveam si galma de marimea unui ou pe peretele vaginului( pe care o simtea si sotul dar dr.nr 1 nu), dr. nr. 3 a spus ceva de endometroza iar dr. nr 4 in care am cea mai mare incredere a infirmat ultimul diagnostic si a ramas doar la anexita.Dupa tratamentul cu doze de cal cu axetine si gentamicina (tratament care l-a speriat pe dr.de familie) galma a trecut, dar au ramas durerile. Iar dr.endocrinolog nici nu vrea sa auda de analize sau ecografii, ca nu as avea nevoie,iar pe la instalatia de jos totul e perfect spune doctorul.

Mergi la inceput

RalMar,

Mama ma cutremur.
Diagnosticul nr 1 e diplomatic spus incomplet. Sa-ti explic de ce.
Etapele prin care trece aparatul genital dpdv hormonal sunt doua:
1. faza foliculara (zilele 1-14), in care se dezvolta foliculii si creste progresiv nivelul estadiolului (cel mai important estrogen), progesteronul fiind aproape nul; FSH e de asemenea la niveluri inalte (datorita rolului sau), iar LH este redus cantitativ;
2. faza luteala (zilele 15-28), in care se dezvolta si functioneaza corpul galben; estadiolul atinge valori inalte, la fel ca si progesteronul. FSH si LH incep sa scada, datorita valorilor ridicate ale estadiolului si progesteronului (feed-back negativ). Toti hormonii scad dramatic in concentratie in ultimele 3-4 zile ale ciclului.

Deci cand spui doar insuficienta luteala lipseste SUBIECTUL. In faza luteala, adica in perioada de dupa ovulatie pana iti vine ciclul iti lipseste/ai deficienta/insuficienta de ce anume? Intelegi unde bat?

Diagnosticul nr 2. Pai ma cutremur iar caci intre anexita cronica si insuficienta progesteronica este o diferenta ffffffff mare.

Nu mai continui ca ma doare capul.

Deci, tu ai facut o eco transvaginala? Daca nu e musai. Sa se vada exact care este aspectul ovarelor, cum se prezinta uterul cu "galma" aia pe care tu zici ca o aveai. A propos o "galma" pe uter de marimea unui ou nu poate pur si simplu sa dispara.

Inca ceva. Spune-mi te rog ca esti din Bucuresti ca sa pot sa-ti recomand un endocrinolog si/sau ginecolog care sa-ti stabileasca macar un diagnostic corect.

Pupici

PS: Si ai uitat sa mentionezi sau nu am vazut eu un aspect important: ai ciclu' regulat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Gudinde,draga mea,stau si te citesc si raman siderata...Esti o mica enciclopedie in materie.Banuiesc ca la un moment dat,toate aspirantele ajung sa detina o gramada de cunostinte in materie,dar tu ne intreci pe toate,de departe...Felicitari,draga mea!Imi tot fac teste de ovulatie de cateva zile si abia astazi se intrevede foarte usor o a doua liniuta...Nici nu stiu ce sa fac...Sa astept pana maine sau sa prestez cu spor incepand de astazi?Ce zici tu "spiridus Einstein"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Din pacate nu-s din bucuresti, de asta si aceste diagnostice ciudate.Din cate se poate observa, doctorii de prin provincie nu stiu decat sa ia banii pe consultatii, dar un diagnostic corect nu se pricep sa dea. Oricum, am hatarat sa facem inseminare (din cauza de sot) si in ianuarie voi veni la bucuresti unde ma voi controla si eu asa cum trebuie, si sper sa aflu niste raspunsuri. Ma gandisem sa-mi fac programare la giulesti, la dr. cocei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

Buna fetelor
Va citesc de foarte mult timp si acum as vrea sa-mi spuneti dc analizele astea sunt ok ziua14 -ATPO 2.2 Ul/mL
-Estradiol 83 pg/mL
-FSH 7.44 ml/U/ml
-FT4 1.20 ng/dL
-LH 22.55 mlU/ml
-prolactina 36.45 ng/mL urmat 1/saptamana 4buc.
-TSH 1.67 microUl/ml
-TP 6.5 g/dL
-MG 1.8 mg/dl
-CA 9.7 mg/dl
-calciu ionic 4.5
Ziua 21 : Progesteron 0.58 ng/mL urmat tratament utrogestan
Aceste analize sunt facute anul trecut.
Am refacut anul acesta prolactina care a iesit tot mare 46 si LH 1.6 NORMAL, iar rezultatul de la progesteron i-l i-au sambata.
E posibil ca valoarea mica de progesteron ar indica lipsa ovulatiei, au am facut luna trecuta teste de ovulatie si a iesit + in ziua 16 de cm deci ziua 17 am ovulat mai ales ca m-am simtit foarte rau intepaturi de ovare etc.
Voi pt prolactina mare ce naturiste a-ti luat ?
Multumesc.

http://tt.lilypie.com/CFXSp3.png

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by aerlilian

Gudinde,draga mea,stau si te citesc si raman siderata...Esti o mica enciclopedie in materie.Banuiesc ca la un moment dat,toate aspirantele ajung sa detina o gramada de cunostinte in materie,dar tu ne intreci pe toate,de departe...Felicitari,draga mea!Imi tot fac teste de ovulatie de cateva zile si abia astazi se intrevede foarte usor o a doua liniuta...Nici nu stiu ce sa fac...Sa astept pana maine sau sa prestez cu spor incepand de astazi?Ce zici tu "spiridus Einstein"?

aerlilian

Titulatura de "Spiridusul Einstein" mi-au pus-o fetele. Pisix (de la azoospermie) mi-a zis spiridus si fetele de la PCOS (gabrieluta si carissma) au adaugat Einstein.

In legatura cu cunostiintele despre boala ... le-am acumulat in ani multi de tratamente, de disperare, de suferinta fizica si psihica, de durere si deznadejde.
Din pacate toate aceste cunostiinte nu ma ajuta prea mult in viata reala pe mine, dar daca pot sa fiu de folos cuiva o fac cu cea mai mare placere. De asta incerc sa ajut cat pot, sa explic ce pot si ce stiu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabrielarusu

Buna fetelor
Va citesc de foarte mult timp si acum as vrea sa-mi spuneti dc analizele astea sunt ok ziua14 -ATPO 2.2 Ul/mL
-Estradiol 83 pg/mL
-FSH 7.44 ml/U/ml
-FT4 1.20 ng/dL
-LH 22.55 mlU/ml
-prolactina 36.45 ng/mL urmat 1/saptamana 4buc.
-TSH 1.67 microUl/ml
-TP 6.5 g/dL
-MG 1.8 mg/dl
-CA 9.7 mg/dl
-calciu ionic 4.5
Ziua 21 : Progesteron 0.58 ng/mL urmat tratament utrogestan
Aceste analize sunt facute anul trecut.
Am refacut anul acesta prolactina care a iesit tot mare 46 si LH 1.6 NORMAL, iar rezultatul de la progesteron i-l i-au sambata.
E posibil ca valoarea mica de progesteron ar indica lipsa ovulatiei, au am facut luna trecuta teste de ovulatie si a iesit + in ziua 16 de cm deci ziua 17 am ovulat mai ales ca m-am simtit foarte rau intepaturi de ovare etc.
Voi pt prolactina mare ce naturiste a-ti luat ?
Multumesc.

Gabriela,

1. Ai uitat sa treci care sunt limitele normale.

2. Iti lipseste diagnosticul care tb dat de medic.

3. Primul lucru pe care l-am observat este raportl LH/FSH care in mod normal ar trebui sa fie 1. La tine este mai mare de 3. Asta poate insemna PCOS. Dar acest diagnostic nu poate fi pus asa usor, ci doar coroborat cu alte rezultate de analize plus un examen clinic.
Ahh .... sper ca FSH-ul si LH-ul le-ai facut in Z2 sau Z3.
si inca ceva: FSH-ul a iesit cam marisor.

4. Faptul ca ti-a iesit prolactina mare este iarasi o problema si tb aflata cauza. Prolactina mare poate inhiba ovulatia.

Deci, cred ca iti trebuie un endocrinolog bun care sa-ti stabileasca intai niste diagnostice clare caci e posibil sa fie un pic incurcate lucrurile.

O eco transvaginala ai facut?
Dac nu e musai:
- care e aspectul ovarelor? e cumva polichistic? daca da, coroborat cu raportul LH/FSH poate indica PCOS
- cum se prezinta uterul?
- cum se prezinta endometrul?
etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielarusu spune:

buna
multumesc gudinde eu am facut lh si fsh in ziua 14 si celelalte la fel decat progesteronul l-am facut in ziua 21.Am facut si eco transvaginala si sunt ok si ovarele si uterul deci in final nu am PCOS.
Dr mea endocrinolog mi-a spus decat ca prolactina e mare si progesteronul, atat de celelalte au spus ca sunt ok. Eu merg la o dr. care vine in ploiesti este de la inst. Parhon sambata am consult. la ea.O sa trec si val normale cand ajung acasa .
Inca odata multumesc.

Mergi la inceput