Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!
Raspunsuri - Pagina 9
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
Cristina sunteti singurii pe care ii aud de caiet dictando la sfarsitul clasei I si de aceea m-am mirat .
Din punctul acesta de vedere sunteti foarte inaintate. La noi doar exceptional s-a trecut la tip II de paste ( doamna i-a trecut pe rand pe cei care scriau frumos).
Acum cu dictando va fi la fel dar tot din semestrul II. Pana atunci tip II.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2)
au trecut toti la caiete normale.
In alta ordine am fost si la control cu ochii, suntem bine, dupa atat chin, sunt multumita. Trebuie sa mergem sa vedem daca nu cumva ne trebuiesc ochelari.
O zi buna!
Ps: ca sa terminam temele de vacanta de azi avem 2 povesti/zi.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
RamonaD spune:
Buna,fetelor!
Cristina,si Cosmin poarta ochelari.Am depistat ca-s probleme in urma cu 3 ani,era la gradinita.Are niste ochi superbi,albastri,cu gene ff lungi(rar vezi la cineva,pe cuvantul meu,poate ne vedem intr-o zi si-o sa vezi),nu priveste sasiu,nu arunca ochii...nimic vizibil.Dar.Si aici incepe partea cea mai urata,d-aia accentuez.Clipea ff des;initial am crezut ca i-a intrat vreo geana in ochi,apoi credeam ca si-a facut vreun tic,pentru ca medicul de familie zicea ca sunt copii cu f multa energie care-si fac diverse ticuri.Si nu era asa.Am fost la oftalmolog si mi-a zis ca are astigmatism,ca va purta ochelari toata viata.A cazut cerul pe mine si-am sperat ca e medicul prost.Si m-am dus la inca 2 si mi s-a confirmat.Nu-ti spun cat am plans.Cosmin a fost cel mai putin afectat,in sensul ca a acceptat ochelarii fara probleme si comentarii.Asa ca...am un ochelarist,dar e asa de frumos si e haios,ca nu mai pot de dragul lui!
Aaaa,referitor la scoala-noi n-am scris pe tip 2 decat acasa,acum ca l-am pus eu.
Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
CristinaT spune:
RamonaD, imi pare rau ca baietelul tau Cosmin trebuie sa poarte ochelari, dar ma bucur ca te-ai obisnuit. Cand va fi mare poate isi pune lentile de contact, sa se vada ochii frumosi.
Noi am avut alta problema cu ochii am scris atunci aici, daca vrei sa citesti:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=105028&whichpage=1
april spune:
Probleme cu ochii apar in general in primii ani de scoala. Andrada se plingea de dureri la tampla si statea calare pe carte, asa ca i-am facut un control si al naibii ce bine vedea....asa incat cand "doarme" pe carte ii reamintesc ca n-are nici un motiv sa stea asa de aproape de carte.
Am intrebat dr. de ce zice ca nu vede cand de fapt ea vede f bine?
Cica, copiii au tendinta de a apropia cartea deoarece literele devin tot mai mari si astfel au impresia ca vad mai bine daca stau mai aproape. Multi copii se plang de dureri de cap in clasa I pana se obisnuiesc cu cititul.
In fine, bine ca nu avem nevoie de ochelari. Asta nu inseamna ca nu sunt copii care chiar au probleme. Totul e sa fie depistate la timp si sa se remedieze.
Mai e doar o saptamana.....rechizite n-am luat. Doar imbracaminte noua de toamna....ca pe noi nu ne tine nimic de primavara pana toamna...
...mai trebuie sa-i iau ceva pantofi de toamna tarzie.
Cum ii imbracati in prima zi de scoala? In uniforma sau in ceva mai festiv? Eu optez pt uniforma, insa anul trecut doar a mea a fost in uniforma....restul de 23 erau de "gala"....asa incat nu stiu ce sa fac anul asta. Astept sugestii.
pisicutza mea
Lala_D spune:
April noi mergem in uniforma .
Nu poti intreba invatatoarea ?
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)
helbi spune:
Si eu i-i fac Biancai 2 controale anual la ochi (desi dr zice ca unul e suficient). Eu am mari pb cu ochii din nastere, depistate in primavara anului in care urma sa merg la scoala de catre educatoarea de la gradi, motiv pt care m-au si aminat un an de la scoala (oricum atunci as fi fost cea mai mica din clasa). Bianca nu a mostenit din fericire aceste pb, insa stiindu-ma, o controlez si pe ea primavara si toamna. Si ea mai are tendinta de a apropia cartea si cam aceeasi explicatie ca si APRIL am primit si noi.
CristinaT, n-am stiut pina aseara de Oana ta. Am cautat sub. am citit, insa am vazut ca n-ai mai scris ce s-a intimplat apoi..........in final ce a fost? Conjunctivita virala? Cum se simte acum? Multa sanatate!
cge, bafta lui Victor in noua scoala, acomodare usoara si te asteptam cu noi vesti. Eu sunt interesata ce fac ei la ora de arta dramatica? Poate ne spui cite ceva, dupa ce te lamuresti si tu.
Noi suntem in a 4-a sapt. de scoala. Azi au dictare la germana si asa vor face in fiecare zi de marti.
In rest, i-i place, se descurca bine.
Pt copilasii care mai au inca vacanta, le dorim sa reuseasca sa-si termine temele si sa se bucure de ultimele zile libere inaintea inceperii clasei a 2-a!
Pt cei care merg deja la scoala, bafta in continuare....incet-incet la noi se apropie vacanta de toamna
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by april
Cum ii imbracati in prima zi de scoala?
In uniforma desigur, ca sa nu creeze precedent
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by helbi
CristinaT, n-am stiut pina aseara de Oana ta. Am cautat sub. am citit, insa am vazut ca n-ai mai scris ce s-a intimplat apoi..........in final ce a fost?
Andreia
Multumim pentru urari. In final a fost conjunctivita urata rau de tot, tratamentul l-am terminat abia sapt trecuta. Din fericire, ultimele sapt am facut tratament doar din 4 in 4 ore.
cge spune:
Cristina, Doamne prin cate ati trecut.
Bine ca Oana e bine acum.
Andreia, voi povesti aici despre ce face Victor la scoala, pe masura ce ma lamuresc. Acum Victor imi zice sa nu mai fac comparatii cu scoala din Ro, ca nu seamana deloc.
Aseara a avut si Victor primele teme. I-a fost cam greu, ptr ca a venit f. obosit de la scoala.
Spor la teme tuturor scolareilor fie ca sunt in vacanta sau deja merg la soala.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Lala_D spune:
Am aflat si noi azi ca avem deschiderea oficiala luni la ora 10 .
Deci luni scapam "ieftin" doar participa la deschidere, primesc manualele si schimba impresii.
Sa vedem daca si noi parintii scapam la fel de usor sau ne pricopsim cu sedinta 
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)