Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!
Raspunsuri - Pagina 16
Lala_D spune:
Nu suntem mai avansati dar Corintul are manualul de cl a III a echivalent cu cel de a II a de la editura voastra ( ai vostri au si manual de cl I , ai nostri nu ).
Nu mai fac engleza cu el in particular , momentan imi pare suficient.
Prefer sa faca in continuare antrenamente de 3 ori pe saptamana la aikido .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2
)
Ana71 spune:
Buna,
Multumesc pentru raspunsurile legate de engleza. Si la Victor in clasa se face o ora de engleza pe saptamana (contra cost) si mai face in particular, impreuna cu o prietena de-a lui, inca o ora/saptamana acasa. Nu folosesc inca nici un manual, acasa folosesc tot felul de CD-uri, joculet, lectii pe computer, iar la scoala inca nu ne-a cerut nici un manual. Ne-a mai spus ca de anul asta in fiecare luna vor avea o testare la engleza. Sper sa se descurce cat de cat...Sunt copilasi in clasa lui care fac meditatii la engleza de la vreo 3-4 ani.
Referitor la scoala inca mai este uneori cu capul in nori (de ex. azi dimineata a uitat sa-mi spuna ca trebuie sa aiba la el cartea Pinocchio), dar fata de anul trecut pare mai responsabil (sper sa nu-l deochi
).Are si "ghinion" daca e sa-i spun asa ca e intr-o clasa cu copii foarte buni, silitori (ce-i drept el este si printre cei mai mici din clasa). Dar doamna invatatoare este super si chiar daca e exigenta e foarte iubita de ei.
Ai vostri au dat vreun test de inceput de an? Noua ne-a zis ca vor da saptamana viitoare ca sa stie cat de mult au progresat/regresat in vacanta.
Multe succese copilasilor!
Alma2006 spune:
Ziua buna tuturor!
Nu am mai scris de foarte mult timp, in parte din cauza programului, in parte din cauza unor nelamuriri pe care le-am avut in legatura cu scoala.
Sebi a terminat cu bine primul an dar FB urile pe care le-a avut ca medie nu mi se pare ca reflecta realitatea. O perioada am crezut ca exagerez eu cand ii cer invatatoarei mai multe teme pentru acasa dar acum imi dau seama ca, din nefericire tot eu am avut dreptate.
La matematica se descurca foarte bine, ii place mult sa rezolve diverse aplicatii dar la lb. romana avem o MARE problema! Scrie foarte urat (si asta as putea-o accepta pana la urma)lent si SE GRABESTE! Pare un non-sens, stiu! Lent, pentru ca ramane in urma si se grabeste pentru ca mananca litere! Am ajuns la disperare! Acasa il pun sa refaca ceea ce greseste in clasa, lucrez cu el in avans iar a doua zi acelas lucru pe care acasa il scrie corect il greseste in clasa!
In ceea priveste limbile straine am avut o surpriza neplacuta! Invatatoarea ne-a spus anul trecut ca vor face franceza din clasa a II-a. Acum, surpriza! Nu exista profesor, nimeni nu cunoaste nici unul, iar la sedinta cu parintii cand am ridicat problema nimeni nu a spus nimic! Iar optionalul la noi este al naibii de optional! Adica nu exista dar nici nu stim ce anume se face in acea ora!
In concluzie, la mine e o confuzie totala!
Lala, pentru ora de engleza care se desfasoara in timpul alocat optionalului cine plateste? Am inteles ca celelalte doua ore sunt platite de catre parinti. Daca poti, te rog spune-mi si mie cat va costa? Sebi face engleza si spaniola la Palatul Copiilor dar as fi vrut sa faca si la scoala!![]()
Cam asta e!
Mult succes puiutilor!
Felicitari Lala pentru bebe 2!
Lala_D spune:
Alma optionalul este in programa scolara deci este o ora neplatita .
Aveati de ales intre comunicare, o limba straina , matematica distractiva si inca cateva .
La noi a fost clar ca va fi engleza asa ca nu ne-a mai interesat ce optiuni avem .
Orele platite sunt de 4 lei / ora.
Eu am avut noroc , sunt foarte multumita de scoala , in speta de d-na invatatoare. Stiam de cand l-am inscris ca are o reputatie de " exigenta " ( cred ca noi am avut cele mai multe teme din cele 7 clase I din scoala , dar se cunosc rezultatele ... in acelasi timp cred insa ca au dansat si au cantat de mama focului , deci cumva a reusit sa imbine utilul cu placutul ) iar faptul ca ea este profesor de engleza in scoala a fost un atu. Copilul meu o iubeste mult .
Pe ei i-a stimulat sa scrie frumos si corect prin competitie : trecerea de la caietele speciale din prima luna de scoala la cele de tip I apoi de la cele tip I la cele tip II s-a facut esalonat in functie de cat de ordonat si cat de citet scriau ( la fel va face trecerea la dictando incepand cu decembrie ).
In felul asta toti s-au straduit sa merite onoarea de a avea altfel de caiet si acum scriu corect si frumos.E adevarat ca daca mai " uita " ii mai ameninta ca ii trece inapoi pe caietul inferior .
In medie la romana de exemplu termina un caiet de 24 de file in aproximativ 2 saptamani cu ceea ce scriu in clasa si acasa . Acum a trecut deja de milocul caietului ( fara file rupte ) ... asta ca sa iti faci o idee de volumul scrierii.
Anul asta au 7 ore de romana si 4 ore de matematica / saptamana adica maximul programei.
Franceza , nu faceti nu pentru ca nu aveti profesor ci pentru ca s-a schimbat programa scolara si s-a introdus obligatoriu doar din clasa a III a .
Succes la scoala si scrie mai des , asa mai schimbam si noi impresii 
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
)
cld spune:
buna!
mai primiti o mamica de clasa aIIa, care se confrunta cam cu aceleasi griji si probleme ca si voi?
claudia - mama de GEORGE, 7 ani si 5 luni, prahova
Alma2006 spune:
Multumesc mult Lala pentru raspunsuri!
Si eu am ales invatatoarea tot pe criteriul exigentei. Recomandarea mea a venit de la cineva care facea lectiile cu o fetita care era inscrisa la aceeasi invatatoare si pe care a urmarit-o timp de patru ani. Imi spunea ca lucreaza din culegeri, ca le da foarte mult de scris si ca e exigenta...Persoana respectiva are calificarea necesara pentru a sustine afirmatiile facute si este de incredere!
Iti dai seama ca acum ma simt total dezorientata! Noua nu ni s-a recomandat NICI MACAR O CULEGERE! Tot ce lucreaza Sebi in plus este ales de mine! Faptul ca am tangenta cu invatamantul ca profesie ma ajuta DAR nu mi se pare normal! Copilul meu nu este dintre cei mai silitori iar daca "doamna" nu le da nimic de scris, temele date de mine se transforma intr-o adevarata batalie!
Asa cum am mai spus problema este la scriere! Pur si simplu nu are exercitiu si nici nu-i place! Il constrang sa scrie acasa dar nu am nici o sustinere din partea invatatoarei.
Despre franceza stiu ca este obligatorie din clasa a III-a dar invatoarea ne promisese ca vor incepe din clasa a II-a, indiferent de gradul de obligativitate.
Ce pot sa mai spun! Anul trecut invatatoarea ne spunea ca vor munci mult mai mult anul acesta ca vor lucra suplimentar dar... Imi pare rau ca am crezut-o! Se vede treaba ca m-am inselat si va trebui sa iau o decizie. Inca nu stiu care va fi dar ...va fi.
Daca alte fete au copii in sectorul trei la scoli si invatatoare de care sunt multumite astept sa imi dea sugestii! Nu stiu ce decizie voi lua dar o recomandare sau un sfat sunt oricand binevenite!
O zi buna tuturor!
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by cld
buna!
mai primiti o mamica de clasa aIIa, care se confrunta cam cu aceleasi griji si probleme ca si voi?
claudia - mama de GEORGE, 7 ani si 5 luni, prahova
Bine ai venit
, te-am trecut pe listuta .Primele 10 mesaje iti sunt moderate astfel incat noi nu le vedem in timp real ci apar mai tarziu .
Treci repede de ele

O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
)
Lala_D spune:
Alma sincer imi pare rau ca esti dezamagita .
Nu stiu la ce clasa esti dar vorbind la gradinita cu mamici ale fostilor colegi de gradi aflate la o alta clasa I am aflat cu stupoare ca invatatoarea noastra era blamata pentru volumul mare de teme si cel al informatiilor oferite in clasa , copilul meu si colegii lui compatimiti pentru efort iar copiii danselor binecuvantati cu o d-na care nu prea le da teme acasa ca sa nu ii oboseasca .
Asa ca poate si tu ai nimerit intr-o clasa unde cerinta generala a parintilor a fost pentru teme putine.
La noi in prima sedinta am cerut in cor sa lucreze mult si asta am capatat .
Anul trecut au avut culegere de matematica, anul asta au caiet special si vor avea si culegere pana in vacanta intermediara.
Ca exemplu tema de la romana de ieri a cuprins asa :
- de raspuns in scris la intrebari ( cam 12) pe doua pagini ale caietului special referitoare la lectia Pinocchio.
- de transcris textul din manual
- de efectuat in scris propozitii cu cuvintele biblioteca, pagina, fila , caiet, mester, invatat.
La matematica : ( tema data ieri pentru marti )
- 3 pagini cu probleme si exercitii din caietul special ( le rezolva pe acel caiet)
- de rezolvat in scris pe caietul obisnuit 2 exercitii din manual
Asta ca sa iti faci o idee de cat scriu .
Mie imi pare ok , nici foarte mult dar nici putin.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
)
RamonaD spune:
Buna,fetelor!
N-am mai scris de vreo doua zile din lipsa de timp si mai ales ca am luat si eu raceala de la Cosmin.Am vazut ca discutati despre volumul temelor-Lala,nu stiu la ce scoala esti,noi suntem la 98 in sectorul 4 si exact acestea au fost si temele noastre.Noi am cumparat si culegeri la romana si matematica si le da de scris zilnic de acolo.Am ales invatatoarea auzind la prietene/colege ca este foarte buna,exigenta si care a dat copii cu rezultate foarte bune(olimpiade)Nu sunt dezamagita;se implica total in toate problemele copiilor.Daca vrem sa le dam de lucru suplimentar ea le spune ca trebuie sa scrie si ce le-a dat mami(daca ni se pare ca sunt inceti sau au probleme);am avut discutii cu piticul de exemplu ca voia sa manance chipsuri zilnic,invatat fiind de mamaia,care-i facea hatarul cand eu nu eram acasa,si doamna le-a vorbit 30 minute despre asta (cat rau fac chipsurile)si despre importanta fructelor.De fapt,daca ajungeti in sectorul 4 sla scoala noastra si intrebati de Livia Zegheru,va veti convinge...
Va pup,
ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru
"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."
P&ANA spune:
buna seara !
este al 5-lea mesaj pe care il scriu si sper ca-l si voi trimite ...
umblu ca o minge de pimpong si nu mai am timp.
dar,v-am citit si am cercetat si eu orarul Melisei (l-am primit personal la sedinta) si avem asa;
-8 ore lb.romana
-4 ore matematica
-5 ore lb. engleza(1ora in programul scolii, restul ca optiune)
-1 ora lb.germana
ed.fizica 2, ed.plastica si parca abilitati(?)
practic se lucreaza pe aceeasi programa scolara iar ca volum de lectii consider ca este peste medie .
( avem 2 culegeri la mate si 2 la lb.romana)
la sedinta, am constatat ca majoritatea parintilor au aceeasi nemultumire ,cea legata de rezolvarea exercitiilor individual si fara ajutor ,pentru ca nu inteleg corect cerintele.
cocluzia ar fi sa citeasca mult mai mult si constant ,ca atare am primit cartea 'lecturile copilariei -cl.II' ,ocazie cu care s-a creat o competitie intre colegi ,incat nu o mai recunosc pe fiimea.
o seara buna va doresc!
alina71
a fi om e lucru mare...