Taxa de succesiune
Ma intereseaza cum se procedeaza cu aceasta succesiune pt. o casa si care este taxa ei, daca difera de locatia unde se afla locuinta, de suprafata de teren..., etc.Orice informatie imi este de ajutor.
Va multumesc.
Raspunsuri
cosmi1975 spune:
da DORY conteaza tot ce ai scris mai sus , si adca se face in mai putin de 1 an e mai ieftina....
stef 12 02 2006si bia 12 12 1997 poze stefanhttp://www.dropshots.com/cosmi1975
camy062004 spune:
taxa pt succesiune se plateste in functie de bunurile ramase si da,se plateste si in functie de suprafata etc.cosmi1975 are dreptate in primul an se plateste mai putin.e un exemplu.pt o masina am platit 5 mil.probabil ca daca era alta mai scumpa se platea mai mult,asa este si pt casa,teren etc.
lore03 spune:
Dory,eu am facut acum 2 saptamani succesiunea dupa sotul meu care a decedat.Conteaza si notarul care face succesiunea,de valoarea bunurilor care intra in succesiune si de baremurile pe care le stabileste notarul.
Eu am avut multe bunuri in succesiune dar i-am spus notarei ca daca taxa este mare poate nu o pot plati si mi-a trecut minimul sin atunci am platit putin.
Sper sa te ajute sfaturile mele.
cristetil
Dory232002 spune:
lore03, imi sunt de mare folos sfaturile tale, merci mult pt. info.Imi poti spune cu exactitate cat a costat acea taxa de succesiune?, pt ca noi pe langa ea trebuie sa mai facem si un act de vanzare - cumparare, si vrem sa stim daca se merita sau nu avand in vedere ca locuinta de care vorbesc eu este o casa batraneasca de la tara si trebuie complet renovata.
lore03 spune:
quote:
Originally posted by Dory232002
lore03, imi sunt de mare folos sfaturile tale, merci mult pt. info.Imi poti spune cu exactitate cat a costat acea taxa de succesiune?, pt ca noi pe langa ea trebuie sa mai facem si un act de vanzare - cumparare, si vrem sa stim daca se merita sau nu avand in vedere ca locuinta de care vorbesc eu este o casa batraneasca de la tara si trebuie complet renovata.
Dory & Alexa
Pe mine m-a costat tot 22 mil sau 2200ron.Dardepinde de valoarea casei.
cristetil
Dory232002 spune:
[/quote]
Pe mine m-a costat tot 22 mil sau 2200ron.Dardepinde de valoarea casei.
cristeti
[/quote]
Merci !