Un venit decent
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
virgo spune:
Pai scuza-ma ... e moka !!! Bine , pentru noi care platim in jur de 170 euro pe LUNA pentru o masina normala , fara casco , numai asigurarea obligatorie si taxele de drum !!! Nu mai punem intretinerea , ca nu avem averi pentru o masina noua , e seccond si trebuie surubarita des , la cei aproape 80 de mii de km pe an pe care-i facem de obicei !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
danutz spune:
Virgo, in Romania nu poti sa-ti permiti o masina fara Casco, fiindca, chiar daca nu ai accident tot se gaseste cineva care sa ti-o buseasca/sparga in parcare. Iar tot ce se cheama Casco e scump, cel mai ieftin Casco e cam 1100-1200 ron/an, adica vreo 380eur. Fratele meu locuieste intr-un orasel in Moldova si cheltuielile lunare, fara ratele la masina, sunt cam 1300 ron=400 eur.Asta inseamna facturi si mancare! Ei au un venit/familie de 2000 ron si sunt unul din cazurile fericite. Dar nu au copii si nu cred ca s-ar descurca cu banii astia daca ar avea un copil.Daca puteti asigura un venit mediu de 1500 eur/lunar, eu zic ca v-ati descurca, chiar si cu un copil. Numai sa fiti siguri ca venitul asta e constant, fiindca asta e o problema in provincie.
Nici eu nu as sta afara in conditiile in care spui tu...probabil ca tie una ti-ar fi mult mai bine in Romania. Numai ca te-ai gandit daca sotul tau s-ar putea acomoda? Banuiesc ca e olandez...
In tot cazul, mult mult succes in tot ce ve-ti face!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Natasa spune:
V-a explicat Virgo ca i se pare putin cit costa Casco la noi, nu ca e o suma uriasa. Daca era 600 de euro pe luna, asa era, altfel comparativ cu cit platesc prietenii mei din Italia si din Anglia, noi platim chiar putin!
virgo spune:
Danutz , asta as vrea si eu sa vad , de accea perioada de proba , cum se imte sotul meu traind zi de zi in Romania . Noi am mai fost , dar in vizita , si i-a placut foarte mult , dar nu totul , asa cum nici aici nu-i plac unele lucruri .
Dar el e un Rac panicos si pesimist , care trebuie sa-si asigure toate fricile si incertitudinile ca sa traiasca nestressat . Bine , la noi cand ramai casbec cu o saptamana inainte de salar nu e chiar o tragedie , mai ciupesti , te ma imprumuti . Dar pentru el se darama cerul , mai ales daca ramane o factura neplatita sau vreo alta dare pe la vreo regie ! De accea vreau sa-l incurajez sa se lanseze in ceea ce-i place , imobiliarele , unde sa poate lucra independent , sa negocieze si sa vanda , sa fie corectitudinea intruchipata asa cum ii place , sa faca bani munciti .
Eu zic saru'mana la bugetari si ma concentrez pe viitorul lui bebe . Sa aiba ce are nevoie si sa primeasca o educatie buna .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
quote:
Originally posted by virgo
Fetelor , cred ca n-ati citit mesajul meu inital , am cerut parerea fetelor care NU rezideaza in Bucuresti ( fara a le jugni pe cele care sunt totusi din Bucuresti ) . Motivele sunt foarte simple : de fiecare data cand calc in orasul ala ma apuca pandaliile , si nu numai pe mine . Si eu si sotul meu ne simtim , zilnic , furati , inselati , scuipati , impunsi si sictiriti . N-as trai in Bucuresti nici pentru toti banii din lume ! Asa cum n-as sta in Amsterdam , de exemplu , sau in alt oras mare din Olanda .
Scuze, am crezut ca te pot ajuta cu un sfat. Situatia e aceeasi pe langa orice oras mare inclusiv Iasi despre care vorbesti.
Deci felelor din Bucuresti, nu are nevoie de parerea noastra, asa ca...
P.S. Ai dreptate intr-o oarecare privinta despre Bucuresti, dar exagerezi. Si nu e vina noastra ca e asa, si pe mine ma deranjeaza multe dar am invatat sa le ignor ca altfel... as fi acum la balamuc. Una peste alta avantajele sunt mult mai mari decat dezavantajele, parerea mea.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
virgo spune:
Nu stiu , nu vad avantajele Bucurestiului , nici macar cele financiare . Poate se castiga mai bine , dar se si cheltuie mai mult , incepand cu tepele taximetristilor .
Nu toti investitorii vin in Bucuresti , provincia are si ea resursele sale , sa recunoastem . Eu mai degraba contez pe cel care vine sa faca afaceri fara sa aiba pretentia de a se imbogati peste noapte .
N-am nimic cu bucurestenii , dar nici nu le plang de mila . Cred ca mai degraba va compatimesc , platiti tribut de Capitala , ca mai toate marile orase ale Europei .
iulia_b spune:
Virgo o casa in Iasi(nu din lemn,ci din bca, sistem grinzi)costa in jur de 500 euro/mp inclusiv finisaje.
Preturile la terenuri variaza mai mult de la 20/mp pana la 1000mp, poate chiar mai mult. O zona interesanta (ma gandesc la ce va fi pe viitor acolo) si frumoasa este Buciumul (sunt zone in planul 2 acum plantate cu vie pe care au inceput sa se construiasca case de diverse firme).
Casco este important sa faci...noi am avut accident cu dauna mare, dar nu ne-a costat nimic pt ca am avut asigurare, daca nu aveam trebuia sa scoatem vreo 20000 lei repejor.
Venitul care ti-ar putea asigura un trai pe care il doresti se situeaza undeva intre 1500-2000, depinde cum stii sa gestionezi bugetul (poate chiar 1000 daca esti economa)
virgo spune:
Interesant , tocmai ma uitam pe site-urile firmelor iar preturile variaza intre 250-350 euro/mp la casele din lemn .
Nu vreau in Bucium , e departe si plin de vilane si fitosi .
Mai degraba m-as orienta spre Pacurari - Letcani , care e mult mai aproape de parintii mei . Iar in zona aia pamanturile se dau cu 10 , maxim 15 euro/mp . Iar 1000 mp inseamna prea mult pentru noi , 500 sau 600 ar fi arhisuficienti . Repet , nu vrem nimic mare , care sa coste mult la intretinere , nici pamant mult ca nu ne pricepem sa-l lucram . Mic , practic , functional , ieftin si fara bataie de cap .
Bine , la 600 euro/an Casco , merita . Daca sarea de 150/luna era cu semnul intrebarii .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
buna virgo!eu stau in bucuium abia ce am terminat casa suntem proaspat mutati dar nu sunt fitzoasa adevarat ca e plin de vile si ca sta lume mai buna asa dar zona este foarte frumoasa si linistita si de asta cred ca o prefera(cei care si-o permit bineinteles)...fitzosi or fi ei dar cine-i baga in seama??
adik ce daca n-am 3masini de lux sa bag in garaj nu pot sta in bucium??uite noi avem 1 doar si ne e foarte bine si asa
iar in legatura cu sumele pe care le vad aicimoaaama...dar cu 2000euro cat zic unele fete eu traiesc cateva luni ...ma refer aici la cheltuielile casei si mancare...deci fara haine fite rate si alte chestii
concediu daca vrei intr-un an il faci daca nu,nu(noi anul asta avand asa o investitie nu ne-am mai dus nicaieri ca nu ne permite bugetul si asa depasit)
deci pe efectiv pe mancare nu cheltui mai mult de 10mil pe luna pentru 2 persoane(noi suntem 2) si nu mancam aproape niciodata carfofi sau eu stiu ce altceva ...ne luam fix ce ne dorim pui peste porc vita lactate cereale multe fructe si multe ...dulciuri(astea mai mult pentru sot
)
facturile la utilitati nu treceau de 5mil pe luna la apartament la casa urmeaza sa vedem cat va fi gazul la iarna
pretul terenului in zona buna este in jur de 80-100euro dar gasesti si mai ieftin si tot in zone apropiate(depinde de utilitati daca sunt trase la teren sau nu)
daca te mai pot ajuta cu ceva te rog sa ma intrebi
deci eu zic sa va faceti curaj sa veniti daca asta v-ar face fericiti si daca va doriti mult...se poate trai foarte bine si in romania si fara sa furi sau eu stiu ce alte minunatzii
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
quote:
Originally posted by virgo
Definitia mea de "trai decent" :
- sa ne platim facturile la zi
- sa nu avem nici un fel de datorii
- sa putem iesi in oras o data la doua saptamani , la o pizza , chinezarie sau arabeasca
- sa-mi iau ceva de imbracat tot de doua ori pe luna , cu exceptia ocaziilor
- sa mancam din toate cate putin , fara munti de porci si tone de carnuri
- sa ne putem permite o masina , diesel , si o asigurare
- sa ne putem asigura casa
- sa-mi fac si eu o pensie privata , sa intru in rand cu lumea
- sa mergem in vacanta si sa ne relaxam fara sa dam gaura la buget
- sa putem zbura de doua ori pe an la Olanda
Ceva de genul ...
Singuri, 1200 euro ar fi suficienti...cu doi copii puteti dubla suma. Cheltui mai mult cu ei...
Sa nu crezi ca viata din Iasi, Cluj sau alt oras mare e cu mult mai ieftina ca in Bucuresti.
poze multe cu noi
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)
![](foto.gif)