Un venit decent

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Depinde de suprafata casei. Gazul te poate ajunge si 10 mil pe luna, la o casa sa zic de 200mp, poate mai mult. Cu 1 copil sau cu 2 (ca in cazul meu) cheltuiele cresc, vrei nu vrei.
Depinde de fiecare cum isi gestioneaza bugetul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

Nushulica , sa-ti traiasca imobiliara si sa va bucurati de ea cat incape !

... e , majoritatea clanului din Bucium sunt fitosi , nu toti . Salutari lu' Dr. Norocea ! Mai are Hummer-ul ala smecher ??

Asa ma gandeam si eu , cum naiba sa mananci mai mult de 10 mil. pe luna , doar sa dai mese festive si nu tai porcul in fiecare saptamana . Mancarea si bucatelele bune pentru asta mic o sa ajunga mai mult , sunt sigura . Ca nu poti sa tii copilu' la regim ca sa faci economie !

Mi-e mila de voi la iarna , o sa va sparga factura la gaz ! Sa speram sa nu fie o iarna grea ca atunci ... ati pus-o ! De aia imi pun eu panouri solare pe casa , ne mai scotem la incalzire cat de cat , sau macar la apa calda . As vrea vara , daca se poate , sa nu dau deloc drumul la centrala .

Terenul ma intereseaza sa aiba electricitate ... ca restul se face . Am vazut un "cartier" nou din Rasnov , Brasov , Clejerie se cheama , pe pamant gol , fara apa fara gaz fara nika si-au tras niste strainezia vile de vile , tot din lemn , de ne uitam cum naiba s-au asezat ei la cucuieta din deal , cat mai departe de civilizatie . Dar daca omu' are cate o pasarica ...

Iulia B , vreau casa de maxim 130 mp , nu de 200 , ca n-am ce sa bag in ea . Deci , daca m-ar costa un 5-7 mil./luna gazul iarna nu-i bai , mai bagam un panou solar si-n gradina !!!

Eu ma apuc sa fac o lista , pe baza informatiilor de la voi , de la ai mei si de pe la asiguratori , sa vedem de curiozitate daca da cu minus sau nu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

il are sigur si din cate stiu eu parca e singurul din iasi sper sa nu gresesc

nu ma speria chiar asa cu fact la gaz eu sper sa fie in jur de 5-7mil/luna ca adunand si celelate sa nu trec de 10...mai sigur iti zic eu prin februarie asa...poate pana atunci mi te faci vecina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pentru copii cheltui mai mult cu mincarea. Trebuie sa ai mereu proaspat si variat. Nu mai vorbesc de scutece si formula - daca nu alaptezi.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Eu zic ca se poate trai bine cu 1200-1500 euro/luna in Romania.Daca o sa stati la casa, o sa poti cultiva si ceva legume (rosii, castraveti, verdeturi etc)nu multe dar asa ca sa fie,sa va bucurati de gustul natural al legumelor (care oricum inca nu s-a pierdut in ro).
Te inteleg cand zici ca nu-ti place acolo si ii simti ostili pe olandezi, am stat si eu 3 ani la nordici si nu mi-a placut.Tot mai bine ma simt in Romania.Dar acum am descoperit altceva:de aproape o luna sunt in Italia si imi place mult aici, nu stiu sigur daca mai mult in Italia sau mai mult in Romania.Am ajuns la concluzia ca depinde si de tara in care te afli sa te simti bine sau nu.
Ma bucur pentru voi si va doresc sa reusiti sa realizati tot ce va doriti, nu e imposibil, Romania e pe drumul cel bun.Il inteleg pe sotul tau ca-i place in Romania, cunosc si eu mai multi straini care o adora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Cred ca sunt putin off topic, dar mi s-a zbarlit parul in cap vis a vis de traiul decent in Romania cu min 2000 euro/luna.
Incep sa cred ca noi 3 + o masinuta + ap 2 camere suntem morti de mult cu cca 500 euro/luna. Din care 100 sunt pt terapia lui bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noi lasam la supermarket, pe saptamana catre 3 milioane (mancare si consumabile 2 adulti si 2 copii - incl. pampersi). In afara de asta mai las si in piata cateva sute de mii pe saptamana pe legume si fructe proaspete, branza de la tarani, carne proaspata, etc. Nu ne refuzam nimic in materie de mancare si incercam sa mancam cat mai sanatos, dar nici gurmanzi sau carnivori nu suntem.

Facturile casei mai ajung la vreo 6-7 milioane/luna iarna sa zic.

Deci vreo 20 milioane iti ajung pt mancare (buna!) si facturi.

La care se adauga: haine, mese in oras, iesiri la munte, concedii, carti & CD-uri, medicina in sistem privat.... cat vrei/poti sa aloci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinacamelia spune:

buna ziua..ma primiti si pe mine in discutiile voastre???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri2007 spune:

Buna,

Virgo, te inteleg perfect!!!
Poate pentru ca acum locuim in Bucuresti, dar am crescut intr-un oras din dulcea Moldova.
Daca reusesti sa-ti asiguri venitul decent (nu vreu sa dau cifre pentru ca si noi avem inca dilema asta), fata de Bucuresti sau de strainatate, un oras de provincie iti ofera nenumarate plusuri care se adauga la calitatea vietii: de la calitatea si siguranta invatamantului, la calitatea aerului respirat (mie mi se pare din ce in ce mai greu in Bucuresti), la calitatea relatiilor interumane, la calitatea petrecerii timpului liber, si as putea continua cu foarte multe.

Si noi am cochetat cu ideea plecarii, mai ales ca aveam exemple in familie, dar ne-a pazit Dumnezeu. Nu am scapat inca de Bucuresti. Insa ideea de a ne intoarce cat mai curand "acasa" ne "macina" in permanenta. Cautam solutii sa ajungem la acel venit decent, si daca s-ar putea el sa nu depinda exclusiv de zona respectiva, pentru ca nu poti stii cum evolueaza lucrurile. Din acest punct de vedere, Bucurestiul prin dinamismul lui este sigur. Insa pretul pe care il platim il simtim din ce in ce mai mare. Castigi bani, pierzi calitatea vietii de zi cu zi...practic ajungi sa simti ca traiesti doar in week-end.
Asa suntem noi. Inteleg ca sunt din ce in ce mai putine persoane cae gandesc asa, dar eu ma bucur nespus ca mai sunt inca. Poate pentru cei care s-au nascut si crescut in Bucuresti situatia este alta. Insa vreau sa spun ca din ce in ce mai multa lume am auzit in ultima vreme imparatsindu-mi ideile, cel putin dupa ce s-au intors de prin concedii prin tara. Partea prosta este insa ca o data ce ai intrat din nou in vacarmul orasului, te obisnuiesti si uiti pana la urmatorul concediu. Noi insa care mergem destul de des acasa, nu uitam si din contra abia asteptam sa iesim sa mai respiram si la propriu si la figurat.

Daca imi trimiti mesaj pe PM mai putem vorbi!

Va pup pe toate!

Miri2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

buna ziua,
ma bag si eu putin in vorba, ca tot s-a adus in discutie evitarea capitalei. sustin si sunt intrutotul de acord cu ce s-a scris mai sus, chiar dak sunt nascuta in Bucuresti. mai putin crescuta aici, mai mult la bunici, in Ardeal unde as vrea tare mult sa ma mut. nu neaparat acolo, dar in Ardeal si simt ca se apropie din ce in ce mai mult timpul. sotul meu este de acolo si deseori ne pomenim vorbind si facand "scenarii" pe marginea acestui subiect. nu vreau sa ma lungesc mai mult, spun doar ca si eu sunt una din acei "putini oameni" care gandesc asa, cu toate ca nu as prea crede Miri.
sa auzim numai de bine!

leuta

Mergi la inceput