Puneti celebrul Calgon in masina de spalat?
Raspunsuri - Pagina 2
Guguluff spune:
Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi-a salvat masina de la o reparatie capitala. Trancanea infernal si deja eram hotarata sa chem pe cineva s-o repare, cand mi-a venit geniala idee sa pun Calgon. Bine, n-a disparut instantaneu trancanitul dar in cateva spalari s-a dus. Si eu aveam incredere in detergentii pe care e semnul cu calcarul dar erau apa de ploaie; tot Calgon e "the real thing".
Nu pun tot timpul acum, dar la vreo 2 spalari fara, pun o data si cuCalgon.
P.S. Nu lucrez la producatorii lui, ai Calgonului...
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
jenn spune:
Folosesc Calgon de cind mi-am luat prima masina de spalat,un bosch.Si aici si in tara apa e dura si m-am gindit ca e mai bine sa previi decit sa tratezi...Aici am folosit in ultimul timp o varianta economica dar ma intorc cit de curind la formula consacrata.Apropo de meseriasi-tipul care mi-a instalat masina in tara mi-a zis -o data la 6 luni daca nu folosesti Calgon -da-i o spalare fara rufe, la 90 cu calgon si sa vezi ce scoate bucati de piatra.Eu folosind cu regularitate nu am experimentat dar am vazut la cineva si m-am speriat!Ziceai ca-s bucati de tencuiala asa de tari erau.Bine sunt 5 si spalau mult si des..Eu una ramin la varianta folosirii!
Mirrella spune:
Eu am masina cu incarcare verticala,si de vreo 4 ani de cand o am nu am pus niciodata Calgon..iar acum se vedea clar pe tambur o depunere de calcar albicioasa...Sunt sigura ca in interior era plina de calcar.
Cred ca tine de cat de dura e apa din zona in care locum,eu puneam un vas cu apa in camera pentru umiditate,si dupa o vreme facuse o depunere pe fund de te speriai...si asta doar prin evaporare,fara sa fie fiarta apa.
Pun pentru Ursoaica un link cu poza la produsul de care vorbeam,din pacate nu cred ca se comercializeaza prin magazine,scrie pe el ca e distribuit de Indesit,eu il am de la o prietena ce lucreaza intr-un magazin de electrocasnice.
O sa il caut in magazine dupa compozitie..."intre 15 si 30% acid sulfuric".
http://s211.photobucket.com/albums/bb266/Mirrella_album/
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
anda141 spune:
Nu folosesc deloc. Un instalator care lucreaza la Indesit mi-a spus ca Calgonul este apa de ploaie ca nu are nici un efect. Sau poate are acolo unde apa nu este f. dura, insa daca apa e f. dura dai banii degeaba. Asa ca...oricum mi se pare f. scump, mai bine imi iau masina de spalat noua la cati bani as da si pe calgon.
http://www.copaculdehartie.ro
Oana spune:
Am masina Whirpool de 7 ani si pun Calgon cam la 2 spalari o data. Nu am avut niciodata probleme cu masina pana acum. Vorba aia, ptiu, ptiu.
jenn spune:
Otilia,te rog frumos spune-mi si mie de care bula anticalcar folosesti tu?Mai auzusem la niste cunostinte ca puneau un plic de bicarbonat.La exterior nu se vede nimic dar cum o fi la interior,ea stie...
Otilia spune:
quote:
Originally posted by jenn
Otilia,te rog frumos spune-mi si mie de care bula anticalcar folosesti tu?Mai auzusem la niste cunostinte ca puneau un plic de bicarbonat.La exterior nu se vede nimic dar cum o fi la interior,ea stie...
Uite aici: http://www.3suisses.fr/portail3s_img/3S/FRA/produits/vis_prin/7/0/2/1/70213.jpg
Pun o bula de-asta si-n masina de spalat vase, iar pentru cafetiera am un disculet de plastic care are acelasi rol (anti-calcar).
Descrierea e aici: http://www.3suisses.fr/FrontOfficePortail/catalogue_fra/mobilier-literie/mobilier-deco/prix-ronds/boule-anti-calcaire/70213-boule-anti-calcaire.html
Masina (un Arthur Martin) o am de 4 ani si e superba pe dinauntru, am avut ocazia sa o vedem cu totii cit e de curata chiar de curind, cind a picat in pana din cauza motorului. Reparatorul ne-a zis ca e pacat sa o aruncam ca e prea bine intretinuta. Tamburul e sclipitor ca-n prima zi. Am schimbat motorul si e ca noua.
Iar motorul se pare ca oboseste si pica-n pana daca incarcam prea mult masina, eu citeodata indesam in ea (are capacitate 6 kg) niste plapumi imense (de 2,40/2,20) si se pare ca asta nu-i bine. De-acum trebuie sa-mi duc plapumile la curatatorie :( daca vreau sa pastrez motorul bun...
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
jenn spune:
Multumesc mult!Dar pe aici nu gasesc asa cevaCit despre plapumi in a mea nici nu prea incap.Le-am dus la curatatorie-dupa eticheta -si am dat banii degeaba ca la curatare uscata aratau ca inainte ,doar putin netezite.Asa ca mi-am facut curaj si le-am dus la o spalatorie unde au masini mari si in mai putin de 2 ore erau spalate,uscate la programele alese de mine pentru un pret modic asa ca acum m-am invatat,acolo ma duc la nevoie.
Ursoaica spune:
quote:
Originally posted by Mirrella
Eu am masina cu incarcare verticala,si de vreo 4 ani de cand o am nu am pus niciodata Calgon..iar acum se vedea clar pe tambur o depunere de calcar albicioasa...Sunt sigura ca in interior era plina de calcar.
Cred ca tine de cat de dura e apa din zona in care locum,eu puneam un vas cu apa in camera pentru umiditate,si dupa o vreme facuse o depunere pe fund de te speriai...si asta doar prin evaporare,fara sa fie fiarta apa.
Pun pentru Ursoaica un link cu poza la produsul de care vorbeam,din pacate nu cred ca se comercializeaza prin magazine,scrie pe el ca e distribuit de Indesit,eu il am de la o prietena ce lucreaza intr-un magazin de electrocasnice.
O sa il caut in magazine dupa compozitie..."intre 15 si 30% acid sulfuric".
http://s211.photobucket.com/albums/bb266/Mirrella_album/
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
Iti multumesc mult, vad ca scrie si in greceste o sa caut si in grecia poate gasesc.