Cresa nr 13 - Al. Craesti
Dragi mamici,
Am si eu o fetita de 1an si 8 luni, iar de la 1 septembrie urmeaza sa o duc la cresa.
va rog spuneti-mi daca stiti cate ceva depsre aceasta cresa, si bune si rele.
Daca aveti copii care i-ati dus la cresa...cat de repede s-au acomodat?
Multumesc mult.
Raspunsuri
serenita spune:
Si eu sunt interesata, dar fetita noastra e mai micuta, are doar 11 luni. Cand ai facut cererea pentru inscriere, cu mult timp inainte? Cum s-a comportat directoarea? Cu ce impresie ai ramas?
Crisu23 spune:
nu este directoare, sau cel putin eu nu am vazut![]()
este o asistenta sefa.
Cred ca si acum poti depune dosar, iti trebuie asa : adeverinte de salariat (tu si sot) si un dosar cu sina pt incopciat, iar cererea o completezi la ei.
Asa ce sa spun...am vazut ca este curat, este afisat meniul zilnic, dar mai mult de atat...
Am o cunostinta care a avut fetita acolo anul trecut si a fost foarte multumita, insa mai vroiam ceva pareri.
Si fie vorba intre noi, la aceasta asistenta nu m-am dus decat asa din bun simt cu un plic de cafea si o ciocolata.
serenita spune:
Multumesc pentru informatii. Eu doar dadusem telefon sa ma interesez si mi s-a spus sa vin dupa 15 septembrie pentru a vedea daca mai sunt locuri, iar copilul trebuie sa mearga bine in picioare, sa manance de toate. Asa ca mai avem de asteptat... Pana atunci poate vii cu pareri despre primele zile de cresa! Succes!
Crisu23 spune:
Multumesc!
Sigur voi veni cu pareri, macar eu...ca vad ca restul nu prea vor sa dea informatii, tin secret
andrruzza spune:
Rares merge la cresa 13 din martie si totul e ok. Iti detaliez, dar te rog spune-mi exact ce vrei sa stii, bine??
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Crisu23 spune:
In primul rand daca esti multumita. Cum sunt educatoarele, sunt atente? Ai avut probleme de sanatate cu Rares? S-a acomodat usor?
Fetita mea nu mananca singura...o ajuta cineva?
II invata sa faca la olita?
andrruzza spune:
Clar sunt multumita din moment ce continua sa mearga :)L-as putea tine acasa, asteptam bebe2 si din iunie stau acasa, dar nu vrea, vrea la copii :)
Nu-s educatoare, la fiecare grupa sunt 2 ingrijitoare si o asistenta. La grupa unde este el sunt ok, se ocupa de ei.
De acomodat Rares s-a acomodat ushor, adica n-a plans niciodata sau treburi din astea. Acum depinde de fiecare copil in parte, el este f sociabil si e innebunit dupa copii. Dar l-am dus la inceput cate putin, o ora. De la sf lui ianuarie pana in martie cand am inceput eu serviciu, l-am lasat usurel usurel, cate o ora, doua, apoi si la masa de pranz, apoi si la somn, ca in martie am ajuns la program de 6-7 ore/zi.
Nici el nu manca singur si nici acum nu se omora sa manance singur, ii ajuta, nu raman flamanzi. Sunt unii care papa singuri, asa ca nu-i problema sa-i ajute pe ceialti. Mancarica este buna, au o bucatareasa priceputa. Cam tot ce papa se gateste acolo, rar am vazut in meniu o sunca praga, branza topita. La gustari au fructe acum pe perioada verii, asta iarna l prepara cozonac, cornuri, salam de biscuiti, facute zilnic in cresa sau banane, portocale, mar.
Si la olita ii pun. Unii deja stiu sa ceara, altii invata acolo.Eu cu Rares abia acum am trecut la operatiunea adio pampers, pana acum le-am rugat sa-l lase in pace.
Probleme de sanatate n-am avut decat o viroza ushoara dupa primele saptamani de cresa, a durat vro' 5 zile, muci si tuse, cu o zi de 39 temperatura. In rest doar vro 2 ture de muci. Dar si aici iar depinde de fiecare copil in parte. Rares fu atunci la a doua viroza, prima raceala a avut-o la 1,7 ani.
Daca mai ai intrebari, cu mare placere.
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Crisu23 spune:
Andrruzza iti multumesc pentru raspuns.
Si eu sper sa nu am probl...fata mea nu a racit deloc pana in prezent, ii plac copii foarte tare, deci sunt si eu optimista si sper ca ii va merge bine.