cum calmez un vecin turmentat ?

cum calmez un vecin turmentat ? | Autor: petaluda

Link direct la acest mesaj

Au mai fost subiecte despre vecini dar as vrea sa va expun si problema mea, poate ma puteti ajuta sa gasesc o solutie.

Avem un vecin care este nebun. Daca ar fi nebun la el acasa zau ca nu m-ar deranja, dar in nebunia lui se leaga de noi. Si cand se mai si imbata...
Ne-a atacat cu toporul cand ne intorceam acasa. Am avut timp sa intram i casa si toporul s-a infipt in usa. Am chemat politia dar nu au venit decat dupa 45 de min cand el era deja calmat si intors la el acasa. Politsti ne-au spus ca nefiind in flagrant nu pot sa il aresteza, si ca trebuie sa depun plangere dar ca ei nu imi recomanda, pt ca in medie dureaza 2 ani pana o ia in considerare judecatorul, dar ca vecinul meu va fi informat imediat ce plangerea e depusa, si ca o sa trebuiasca sa locuiesc langa el in tot timpul asta.
Ne infige scobitori in sonerii, ne lasa scrisori de amenintare sub pres, pe un vecin l-a acuzat ca i-a pus excremente de magar ( !!! ) pe masina, cand e beat iese cu pusca si ne ameninta pe balcon.
Am vobit cu ceilalti vecini sa ne unim s depunem plangere, dar au spus ca nu se baga, le e teama ca va afla. In schimb mi-au propus sa cotizam sa platim niste Albanezi sa il bata. Nu e genul meu sa fac din astea, si nu vreau apoi sa ajung eu in locul lui la inchisoare.

Peretele dormitorului nostru este comun cu al lui si ultima gaselnita e sa bata zilnic cu ceva in perete. Bate in timpul nopti de s-ar trezi si morti, bate dimineata pe la 6. Duminica , atunci cand se intoarce din week-end aud usa de la intrare si stiu ca s-a intors, si primul lucrupe care il face cand intra in casa e sa vina la perete sa bata, parca m-ar anunta ca a ajuns cu bine. Azi m-am dus la el la usa sa il intreb ce il nemultumeste de tot bate asa. Mi-a deschis nevasta lui care in loc de Buna ziua m-a injurat si mi-a trantit usa in nas. Apoi a redeschis sotul ei, care mi-a spus ca nu el bate, si a inceput sa rada. I-am spus cum nu bati tu mai omule, cand loviturile se aud in peretele nostru comun. El mi-a raspuns ca eu fac zgomot noaptea si il deranjez. I-am explicat ca noaptea eu dorm, ca ziua muncesc. Pe bune ca bate si in momente cand nici macar nu se vorbeste in casa, nu stiu ce zgomote aude.

Nu e chip sa ma inteleg cu el, sa rezolvam amiabil problema. Deci eu ce pot face sa dorm noaptea linistita. Casa noastra e construita in asa maniera in cat nu imi pot muta dormitorul in alta parte. Ce pot face? sa ma cobor la nivelul lui si sa ma razbun ca el? Daca incep si eu sa bat in perete, etc... va face si el mai rau si nu vreau sa gasesc masina sparta, sau casa incendiata. Ce pot face sa scap de nebun, sau macar sa se potoleasca ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Asa cum expui tu problema,eu nu vad o rezolvare amiabila..Poate sa te muti pana nu se intampla ceva regretabil.
Si asta se intampla in Franta?
In Romania,daca vine politia si vede ca are manifestari de om nebun,cheama ambulanta si-l ia cu camasa de forta .Pe urma,daca chiar e nebun,ramane internat,macar o perioada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Nu e in Franta, e in Grecia, m-am mutat. Am incercat sa modific profilul dar nu am reusit !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

cand suni la politie, suna si tu ca urgenta, acuma vi ca intra peste mine, mai dramatizezi si tu cazul la telefon sa se miste mai repede domniile lor.. poate asa vei scapa de el.
Sau efectiv te muti in alta parte sa eviti tot tambalaul.
- video, il inregistrezi in crise, cu martori de fatza si duci la politie caseta, nici asa nu ajuta?

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meg67 spune:

si eu as zice sa te muti
asa discret sa nu vada si sa nu iti afle nici noua adresa
cel mai destept, cedeaza
e nebun, nu incerca sa il intelegi sau sa vorbesti cu el

si apoi...cand doi se cearta, privit dinafara nu se vede care e nebunul

paradoxul e ca daca cumva va nimereste spre exemplu cu toporul el scapa ca e nebun insa daca vreti voi sa dovediti ca e nebun si are nevoie de ajutor profesional atunci nu mai e asa nebun sa ia si sa il bage la cuibul de cuci

bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

E usor sa zici ca te muti, eventual daca stai cu chirie, nu e problema. Dar ce te faci daca esti proprietar si trebuie sa vinzi? N-o sa vrea nimeni sa cumpere o locuinta cu asa un vecin.

Petaluda, sint de acord cu Gabbriela, incearca sa-l filmezi in timpul actiunii (evident, fara sa te vada), o dovada video totusi e demna de luat in seama de politie.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

De mutat e intr-adevar mai greu pt ca e proprietate, si el la randul lui e proprietar deci slabe sanse sa se mute in curand. Dar sa stiti ca am inceput serios sa ne gandim la mutat.

E o idee buna cea cu filmatul, am sa o pun in practica cu siguranta la urmatoarea criza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meg67 spune:

daca m-ar fugari unul cu toporul nu stiu daca as priorita sa stau sa il filmez si in general cand un nebun dintr-asta e in actiune, nu stii pe unde sa te ascunzi, nicidecum sa stai sa il filmezi

eventual sa pui pe altcineva sau sa montezi o camera de filmat insa trebuie mai intai sa verifici daca nu intri in conflict cu legea montand un aparat de filmat fara anumite aprobari si apoi sa nu numai sa nu iti fie acceptata ca dovada dar sa mai intri si la bucluc
in unele tari e ilegal acest lucru (violarea intimitatii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Cum il camezi pe vecin? SIMPLU

Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mey da-i nebun cu acte-n regula sau e doar o presupunere?

Si eu nu intzeleg atitudinea politziei?Si cum adica faci plingere si abia dupa 2 ani se ia in consideratzie?

Sa va spun ca acum vreo 2 saptamini,un vecin isi "rascheta" pe aici ceva si un altul a facut plingere la politzie ca-l deranjeaza?imediat si-a facut politzia aparitzia si i-a pus in vedere sa aiba grija la ce ora foloseste instrumentul respectiv!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Ideea cu bataia nu e corecta! Daca din cauza loviturilor moare omul? Traim intr-o socîetate nu in jungla Grecii se plang de albanezi dar la o adica pt. lucruri necurate vor sa apeleze la ei

Solutie nu gasesc, daca omul este alcoolic, nu stie ce face, e involuntar.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput