cum calmez un vecin turmentat ?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
alessia105 spune:
Ne placuta situatie .... mai ales ca sunteti vecini noi ..poate asta il supara? Spui ca face asa ceva numai cand e beat??? De ce nu aveti o discutie cu el cand e treaz ( normal ingregistrata ) ba chiar in prezenata unui politist comunitar ( nu stiu denumirea in greaca ,dar trebuie sa fie ceva de genul asta )..chiar daca va da afara pe usa sau va injura ..sa se auda pe banda ca ati avut bunavointa sa aplanati aceste conflic Atata vreme cat aparatul de inregistrat e la tine in buzunar si sunteti prezenti in discutie nu este violarea intimitatii ...chiar daca va vobresc urat sau va injura sa se vada CLAR ca ati avut bunavointa si ati incercat aplanarea conflicutului.
Pe proprietatea ta ( ca e a ta sau inchiriata nu conteaza ) iti poti instala 100000 de camere de supraveghere ..el nu are ce cauta pe proprietatea ta ...DECAT INVITAT .....inregistreaza si bubuiturile din perete ( ai grija sa ai un ceas la indemana sa se vada clar ora la care va deranjeaza si ca nu e nimeni pe holul de la voi care sa bata )
Legile in comunitatea europeana sunt aproximativ acelasi ... iar structurile tot cam asa ( acum trebuie sa gasesti echivalentul din romana)
cred ca ai putea gasi pe net..ceva forumuri grecesti de legislatie .. daca nu cunoasteti nici unul limba greaca atunci apeleaza la un vecin chiar chiar daca nu isi vrea numele pe un act oficial dar te poate ajuta cu limba
eu am gasit ceva ...dar nu stiu cat te poate ajuta
http://www.lexadin.nl/wlg/legis/nofr/eur/lxwegri.htm
http://www.legislationline.org/?tid=1&jid=22&less=true
Noi am avut o asemenea persoana in Romania ...ameninta mereu ca se inchide in casa si da drumul la gaze sa murim ca sobolanii ...ba ne murdarea usile cu kk ..si se lua aiurea de copiii ..ba te mai trezeai si cu o punga cu apa in cap aruncata de la etaj ...nici una din astea nu putea fi probata ... eee vecinii au facut un flagrant cu sectoristul ( pe vremea aia ) si dupa 2 zile de panda au prins-o cand murdarea usile cu kk ...direct la 9 a ajuns ..si mai apoi fii ei au vandut casa unor tigani ( cica din razbunare) ...dar oamenii aceia erau fff manierati si uite asa s-a facut liniste in bloc .
Si mutatul ar fi o solutie, dar nu poti sa te muti peste noapte deci va trebui inca sa il suporti.Eu cred ca daca voi ii dovediti ca sunteti mai destepti ca el, nu ii acceptati magariile ( tocmai ptr ca i se permite de ceilanti vecini face asa) si oricand ii puteti face probleme cu legile ..va va lasa in pace..mult succes si somn linistit
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
petaluda spune:
Alessia, multumesc mult pt linkuri, foarte utile, le-am pus la favorite.
Ma intrebati daca e nebun cu acte in regula. Ceilalti vecini mi-au spus asta, ca ar fi sub tratament pe care nu il ia, eu am luat de bun ce mi-au spus ei.
Probleme are cu toti vecinii, nu doar ca noi, dar noi fiind cei mai apropiati de casa lui, de noi se leaga cel mai des. Si comportamentul asta il are tot timpul, nu doar cand e beat, cand e beat insa devine si mai violent.
Cat despre povestea cu bataia, stati linistite orice ar fi eu am refuzat sa recurgem la solutia asta. Am redat doar propunerea vecinilor. Mai ales daca este intr-adevar bolnav, nu vad la ce ar ajuta sa fie batut mar.
Eu speram sa putem sa discutam cu sotia lui, ca am inteles ca el are pblm, dar ea, ma gandeam ca poate sa il tempereze un pic, dar dupa felul in care m-a primit nu ma pot astepta la ajutor din parte ei.
Politisti ne-au explicat ca dureaza 2 ani de la depunerea plangeri pt ca tribunalele sunt aproape paralizate de numarul mare de cazuri pe care trebuie sa le rezolve, personalul e putin... aceleasi povesti peste tot.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maraki/maraki.jpg)
maraki spune:
Petaluda o sa ajungeti sa iesiti din casa pe furis fara zgomot
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
petaluda spune:
quote:
Originally posted by maraki
Petaluda o sa ajungeti sa iesiti din casa pe furis fara zgomot
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Din pacate nu mai e mult si vom ajunge sa o facem. Deja seara dupa 20.00 in dormitor nu mai intram decat pt culcare, si se vorbeste in sopta. Culmea e ca de batut in perete tot bate.
Eliza5 spune:
poate ar merge sa te duci la ei zambitoare, cu un pachet cu prajituri sa le spui ca ai vrut sa le imparti cu ei. fara alte referiri la conflictele voastre.
orice persoana agresiva se asteapta la agresivitate, nu la gesturi de prietenie.. asta l-ar deconcerta probabil.
p.s. prajiturile sa nu aiba stricnina
ruxij spune:
Da, incearca cu binele, poate merge.
Daca nu, poate o bataie sau amenintari ceva ar ajuta totusi. Nebun, nebun, dar ar tb sa stie de frica asa nebun cum e.
laura_dimitris spune:
Of, petaluda prince treci.....Si cat de bine te inteleg.....
Am avut si eu un astfel de vecin. Nebun de legat cu care efectiv nu aveai cum sa te intelegi atunci cand era beat... Sincer, credeam ca numai in romania este posibil asa ceva....
Pe de alta parte, se pare ca nici nevasta-sa nu este mai zdravana la cap daca a reactionat si ea asa...
Noi, am rupt-o cu respectivul vecin iesind din casa intr-o seara in mijlocul unei ploi torentiale insotiti de politie. Asta dupa ce 30 de minute flutura pe la geamurile noastre (stateam la parter si noi si el!) un cutit din acela de injunghiat porcii.... Sunt convinsa ca ar fi fost in stare sa dea cu cutitul in noi. Si de ce...? Din niciun motiv !!!! Pur si simplu ii pica pe cate un vecin si.... ca si la tine nimeni nu vroia sa -i faca nimic de frica....
Iannis al meu a hotarat in seara aceea sa vindem apartamentul. A fost ultima data cand l-am vazut pe vecin. Aveam grija cand mergeam cu potentialii cumparatori sa fie la ore la care staiam ca nu este acasa.. l-am dat mai ieftin motivand ca ne grabim... si... ma rog la Dumnezeu sa fi dat de niste oameni mai "curajosi" decat noi care sa-i fi tinut piept...
Acum, eu lucrez in domeniul juridic in romania... mi se pare incredibil sa treaca 2 ani pana sa te "bage in seama" vreun organ capabil sa-ti faca dreptate...
Mi se pare cu adevarat dramatic prin ceea ce trceti voi... Daca nici acasa nu poti avea liniste...?!
Incearca cu filmarea lui. Mai incearca cu politia... De ce nu incerci sa-ti faci o "pila" la politia de care apartii? Dute in audienta la seful sectiei respective si expune-i problema... Doamne, politistii astia sunt inconstienti?! Cand vor veni, cand se va intampla o tragedie ??!
O sa-i povestesc lui barbata-meu poate are si el vreo idee....
Te pup si ai grija de voi !!!!
Laura 14+ si Dimitrakis 25.04.2003
petaluda spune:
in sfarsit dupa 2 zile de incercari am reusit sa raspund la subiect. Va multumesc pt sfaturi, mi-ati dat ceva idei.
Am hotarat sa merg sa vb cu un avocat, sa imi explice exact ce arsenal juridic imi sta la dispozitie pt astfel de situatii, si chiar daca in medie dureaza 2 ani, daca nu cumva exista niste portite pt urgente.
I-am informat si pe ceilalti vecini despre ce am de gand dar nu au vrut sa mi se alature, pt ca le e prea teama ca va afla. Mai astept sa se termine un pic sezonul concediilor, poate atunci cand vor fi confruntati din nou zilnic cu el or sa vrea sa facem ceva.
Laura, e groaznic prin ce ati trecut voi, bine ca s-a terminat cu bine, sunt atatia nebuni pe lumea asta. Iti multumesc mult ca ai sa il intrebi pe sotul tau, price ajutor e binevenit.
ardeiash spune:
prin impushcare1
sorry... da io nu ma puteam abtine sa nu-i fac ceva rau! prea e turbat!
s-auzim numai de bine! si