Slabire dupa sarcina
Fetelor, dati-mi si mie sfaturi despre cum ati slabit dupa sarcina: la cat timp dupa nastere ati inceput sa faceti sport, ce fal de nastere ati avut (eu am facut cezariana si nu stiu cand sa incep), cat ati slabit si in cat timp, ce exercitii ati facut si/sau ce diete ati tinut, ati fost la centre de modelare corporala/spa-uri sau nutritionisti?
Sunt convinsa ca mai exista un subiect ca asta pe DC, dar nu-l gasesc. Poate ma ajutati si cu link-uri.
Multumesc.
Alina
de Mara
Raspunsuri
madau spune:
Graviduta, eu am fost cam puturoasa din punctul asta de vedere, tare greu m-am montat, insa am avut noroc ca nici nu am luat asa mult in sarcina, am mai ramas dupa ce am venit acasa cu bb cu vreo 4 kg in plus. Apoi mi s-a pus pata si m-am apucat de PILATES, am ramas uimita sa constat ca dupa nici o saptamana deja se vedeau rezultatele, abdomenul revenise la forma initiala, nu mai aveam "aripioare", pielea era super tonifiata. Faceam programul ala complet, de 20 min, e super.
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
Graviduta spune:
Ufff, eu am ramas cu 10 si in ultima vreme am mai pus la loc vreo 2 si nu stiu de la ce: Galactogil, lipsa de activitate, dulciuri, mancat si dormit pe apucate... Ideea e ca tu ai nascut natural si cred ca ai putut sa te apuci imediat. Eu nu stiu de cand pot sa fac asta, mai ales ca inca alaptez (impropriu spus, ca o pun pe Mara la san doar cand sughita, in rest se enerveaza dupa vreo 5 minute, ca nu-i curge ca la bibe, asa folosesc pompita si ii dau in biberon ce reusesc sa scot). Unii spun ca dupa 2, altii ca dupa 3 luni de la nastere. Dar presupun ca sedinte de modelare corporala la vreun centru pot face mai devreme. De-aia intrebam. Poate au fetele recomandari de la medicii lor, ca eu nu am ajuns inca la Tutu.
Alina
de Mara
Gabbriela spune:
bb apare in 2002 cu cezariana.. am ramas cu 10 kg in plus fatza de cat aveam inainte de sarcina.. timp de 9 luni cat am alaptat mi-am carat kg cu mine, si nu am facut nici o cura de slabire, nici un exercitiu nimic....
cand am incetat cu alapatul am inceput cu exerciti usoare pt abdomen si urcam in fiecare saptamana cate putin, dupaia alergam o data de 2 ori pe saptamana cate putin. Mers cat mai mult pe jos, si atentie la ce bagi in gura.. nu am facut cura de slabire, am fost doar mai atenta cu ce papa, sa fie mai multe vegetale si mai multe fructe, decat paste fainoase si paine.
in prima luna am slabit aproape 3 kg, in urmatoarele luni am dat jos ff usor tot ce nu am mai vrut sa pastrez... de prin 2003 pe la sfarsit ma mentin la aceeas greutate, fara sa fac exerciti sau ceva cure de slabire... dar umblu mult pe jos
PS: 52 - 53 kg la 1.61cm
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
iuliana_2007 spune:
Eu ce sa mai zic ca am si eu aceeasi problema.Inainte de a ramane insarcina am avut 57 de ghilograme acum am 72 si imi vine sa ma urc pe pereti.Am zis ca ma duc prima data la un salon pt masaj pt ca am auzit ca este bun.Este mai scump adica 10 sedinte 400 de lei +2 gratis.Poti sa le faci combinate,pt celulita,pt modelare,pt slabit.Am sa incerc sa ma duc de saptamana asta si iti spun ce rezultate am.
POate or sa ne mai spuna si alte mamici cum au reusit saslabeasca.Daca au slabit cu masaj,electrostimulare ceva.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
Annie80 spune:
Mai alaptezi?
Alaptatul ajuta foarte mult la dizolvarea grasimilor ramase dupa nastere !
In doi ani de la nastere am ajuns la formele dinainte de sarcina!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
larissa_79 spune:
Sa va spun exemplul meu: inainte de sarcina 59 de kg si 1.68 inaltime. Dupa nastere 75 de kg. Dupa primele 3 luni am ajuns la 65 de kg. Iar acum la fix 13 luni de la nastere cantaresc 56 de kg si sunt mai mult decat fericita. De fericire am fost si am dat o gramada de bani pe haine....si sper ca ma voi indura de ele si nu o sa ma ingras din nou. E de precizat si ca inca alaptez. Secretul...mancare putina si atentie la ce mananc ( am voia dulciuri doar in weekend), iar seara dupa ora 18 mananc doar fructe. Am mai sarit si eu calul din cand in cand...dar am revenit pe pozitii. De 3 saptamani am inceput si sa fac mai multa gimnastica..dar acasa ca la sala nu pot merge pentru ca nu am cu cine sa o las pe Alexia. Fac 50 de abdominale si exercitii pentru fund si picioare. Dupa ce vin de la mare mi-am propus sa incep un program mai sustinut pentru mentinere dar acum sa vedem. Oricum eu pana nu am coborat sub 60 de kg nu am facut deloc gimnastica pentru ca pur si simplu oboseam f repede si ma enervam. AM preferat sa slabesc incet si sigur si cu cat mai putine vergeturi. A...si din alimentatie a cam lipsit painea si grasimile. Mancam din cand in cand de pofta. Si nu trebuie uitat ca am si stat f mult in parc si am mers dupa Alexia. E o diferenta..ptr ca veneam de la un job stresant, solicitant si 9-10 ore pe scaun.
Nu am urmat nici un regim de slabire si cura anume..pentru ca nu imi place cuvantul interzis..ma streseaza si ma face sa imi doresc sa mananc acel ceva care nu am voie. Asa neurmand nimic...aveam senzatia ca eu aleg ce mananc...si daca aleg mai mult fructe legume, carne si mai putin prajeli...e pentru mine si sanatatea mea. Dovada faptului ca nu m-am infometat e faptul ca inca alaptez.Oricum motorul la toate astea e faptul ca mi-am dorit cu adevarat sa slabesc si nu m-am indoit nici o clipa ca o sa reusesc!
Multa bafta tuturor..si daca vreti detalii..sunt aici. La toate astea adaugati si o viata de familie fericita, liniste si optimism si asta a fost reteta mea!
Si chiar imi place ce vad in oglinda...asta dupa mult timp!
Edit: a..si eu am nascut natural. Si am luat si eu Galactogil..nu stiam ca ingrasa...dar daca asa zic fetele..a.sa o fi. Oricum ptr lapte e important sa bei multe lichide si nu neaparat sa mananci exagerat...eu nu m-am omorat cu mancarea si am avut un lapte f gras si hranitor cel putin la inceput...ca acum nu mai stiu. Dar..fiecare femeie e altfel.
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
carolinah spune:
Graviduta, Galactogilul ingrasa cu spume. Lasa-l balta si (daca ai nevoie de supliment sa produci lape) ia-ti de la Naturalia de la Calea floreasca Foenum Graecum (fenugreek in engleza). Face lapte mult si nu ingrasa.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
Androix spune:
quote:
Originally posted by carolinah
Graviduta, Galactogilul ingrasa cu spume. Lasa-l balta si (daca ai nevoie de supliment sa produci lape) ia-ti de la Naturalia de la Calea floreasca Foenum Graecum (fenugreek in engleza). Face lapte mult si nu ingrasa.
Carolina, cu Alina si Ana... si tati, evident
care acolo se gaseste sub denumirea de trigonella. Insa eu am luat la Filip si ceai si trigonella de-asta si am ajuns sa cred ca organismul reactioneaza la inceput dupa care se cam obisnuieste cu stimulentele si nu mai produce lapte asa de mult. Oricum acum pot sa spun ca cererea e de baza. Tocmai m-am intors din concediu unde din cauza schimbarii de mediu cred, Georgia mi-a cerut papa tot la 2 ore, m-a spart, deja ajunsesem la disperare cat a putut sa suga. Imi ajunsesera sanii ca sosetele. Dar dupa cateva zile o saptamana ziceai ca am iar furia laptelui asa se umplusera.
Si acum la subiect: eu am nascut acum 3 luni, nasterea a fost naturala. M-am decis ca incepand de acum de dupa concediu sa incep un regim lejer fara paine, dulciuri si prajeli in exces si ceva miscare. O sa fac exercitii usoare dupa un dvd cu Cindy Crawford, modulul de 20 de minute de Winsor pilates si cate 30 de min. de bicicleta statica pe zi. Cindy si Winsor o sa alternez, iar bicicleta fac zilnic.
Eu am de dat jos multe kilograme. Cand am ramas insarcinata cu Georgia aveam 85 acum am 93, dupa ce am nascut imediat aveam 90 dar se pare ca alaptatul mi-a cam facut pofta de mancare
Andreea, mama de Filip si Georgia
ellej spune:
quote:
Originally posted by Annie80
Mai alaptezi?
Alaptatul ajuta foarte mult la dizolvarea grasimilor ramase dupa nastere !
In doi ani de la nastere am ajuns la formele dinainte de sarcina!
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
As fi vrut eu... am alaptat un an si n-am dat jos un gram doar cu alaptatul. Am ramas dupa nastere cu 20 de kg in plus (acum 2 ani), am dat jos 10 kg cu regim alimentar si mai vreu macar 8. Nu sunt ff XXL, adica am 64 de kg la 1,72 dar eram supla si draguta si de doi ani ma simt ca un mamut

Acum ma indopt cu fructe si legum si carne slaba, pentru ca TREBUIE sa ma dau jos ceva, macar vreo 4 kg si dupa aceea mai vad eu.
Spor la slabit!
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
ellej spune:
Si eu tot prin cezariana am nascut si dupa 2 saptamani caram singura carutul cu bb la plimbare. Nu ca trebuie si tu sa faci la fel, dar dupa vreo luna te poti apuca de niste miscari usoare.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.