BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m
Raspunsuri - Pagina 7
bonamea spune:
SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI,IMPREUNA CU BONELE DV.CARE AU UN SALARIU MARE SI VIATA ASIGURATA,EU CU 3,5MILIOANE nu pot trai decent in romania dar o fac ca toti ceilalti romani.Am vrut sa stiu ce parere au unii despre situatia femeilor care lucreaza ca bone ptr.ca le e drag sa ingrijeasca copii,pun mult suflet(marea majoritate)si ce soarta au cand vor inceta sa mai fie bone.
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
claujro spune:
quote:
Originally posted by bonameaquote:
Originally posted by claujroquote:
Originally posted by bonamea
Ma retrag caci am provocat valuri si nu stiu sa inot
-drepturile bonelor la o angajare legala-cu carte de munca,asigurari de pensie,zile libere,concediu la cerere platit,drepturi si obligatii stabilite prin contract-asta vor multe bone-ce e asa greu de inteles-asta diferentiaza un angajat de o sluga(de care dispune angajatorul cum vrea-bine sau rau)
Da, sigur, toate astea plus 9 milioane in mana.TOATE ASTEA SCAZUTE DIN 9 MILIOANE PRIMITE IN MANA DE O BONA.
Claudia, mamica de Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Vacanta Europa 2007
Ha? Cum? Cum sa mai scazi ceva din ceea ce primesti net?

Vacanta Europa 2007
26octombrie spune:
quote:
Bonamea,ma mananca rau rau degetele....stii ce zic eu?Cel mai simplu: Incearca sa faci o fundatie,un sindicat,un partid,ce crezi tu ca esti in stare(chiar si o sezatoare) in care sa aduni toate bonele ofuscate si suparate pe viata.Si mergeti si scandati in fata caselor unde exista familii cu copii,in fata tribunalului,in fata cui vreti voi si cereti salarii maaari de minimum 1000 euro,cu carti de munca,cu asigurari private platite,cu limuzina la scara sa va duca pe acasa,cu concedii platite la Sovata,tot tacamul.
Si vezi,poate rezolvi ceva,cine stie?Poate se ridica si vreo statuie in onoarea bonelor sclave....
Si atunci sa vii sa scrii ca nesimtitul de patron ti-a platit hotel de 4 stele pentru concediu si nu de cinci asa cum meritai.Mama lor de stapani de sclavi...Huuuooooo,jos cu ei
Cu toate stima si respectul de care sunt capabila in acest moment,
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
beeey, ai uitat esentialu': sa le ia si copiii de pe cap, ca's cam stresanti si nu ar reusi sa se bucure de beneficiile castigate. pai nu?!
si, daca se poate, mama lor de intelectuali, sa impuscam cativa, ca e cam multi!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
bonamea spune:
quote:
Originally posted by 26octombriequote:
Bonamea,ma mananca rau rau degetele....stii ce zic eu?Cel mai simplu: Incearca sa faci o fundatie,un sindicat,un partid,ce crezi tu ca esti in stare(chiar si o sezatoare) in care sa aduni toate bonele ofuscate si suparate pe viata.Si mergeti si scandati in fata caselor unde exista familii cu copii,in fata tribunalului,in fata cui vreti voi si cereti salarii maaari de minimum 1000 euro,cu carti de munca,cu asigurari private platite,cu limuzina la scara sa va duca pe acasa,cu concedii platite la Sovata,tot tacamul.
Si vezi,poate rezolvi ceva,cine stie?Poate se ridica si vreo statuie in onoarea bonelor sclave....
Si atunci sa vii sa scrii ca nesimtitul de patron ti-a platit hotel de 4 stele pentru concediu si nu de cinci asa cum meritai.Mama lor de stapani de sclavi...Huuuooooo,jos cu ei
Cu toate stima si respectul de care sunt capabila in acest moment,
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
beeey, ai uitat esentialu': sa le ia si copiii de pe cap, ca's cam stresanti si nu ar reusi sa se bucure de beneficiile castigate. pai nu?!
si, daca se poate, mama lor de intelectuali, sa impuscam cativa, ca e cam multi!DOAR PE CEI CARE MERITA ASTA
Luana siHora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
(Juan Ramon Jimenez)
bonamea spune:
pai daca familiile pun in mana bonelor aceasta suma si nu platesc altceva nimic nu asa se face calculul?
quote:
Originally posted by bonameaquote:
Originally posted by bonamea
Ma retrag caci am provocat valuri si nu stiu sa inot
-drepturile bonelor la o angajare legala-cu carte de munca,asigurari de pensie,zile libere,concediu la cerere platit,drepturi si obligatii stabilite prin contract-asta vor multe bone-ce e asa greu de inteles-asta diferentiaza un angajat de o sluga(de care dispune angajatorul cum vrea-bine sau rau)
Da, sigur, toate astea plus 9 milioane in mana.TOATE ASTEA SCAZUTE DIN 9 MILIOANE PRIMITE IN MANA DE O BONA.
Vacanta Europa 2007
Ha? Cum? Cum sa mai scazi ceva din ceea ce primesti net?
Vacanta Europa 2007
Andries spune:
Hai mai frate ca daca toata lumea care primeste salariul minim pe economie ar sta pe forum sa se planga de angajator, am pleca toate de aici ca nu am mai avea loc sa postam nimic.
350 roni pe luna este foarte putin, dar ce sa ii faci daca nu isi gaseste un job asa cum isi doreste? vine sa ma traga pe mine de urechi ca nu vreau sa fac contract de munca bonei
si sa-i port de grija, pai ce am adoptat-o??? Poate femeia nici nu mi-a cerut asa ceva, doamne, bine ca mai exista si femei cu dorinte normale.
Andries
bonamea spune:
Ce sa mai discutam-m-am lamurit- nu concepeti ca o femeie care desfasoara aceasta munca are drepturi ca orice angajat din tara asta(chiar si o femeie de serviciu din orice intreprindere beneficiaza de drepturi si obligatii prin contract de munca)
serenita spune:
Bonamea, se pare ca revolta ar fi impotriva sistemului din Romania, a modului de viata de aici. In privinta asta ti se poate da dreptate, putini cred ca sunt foarte multumiti...
Intre timp vad ca ai avut experiente nefericite in afara, intelegi astfel ca nu e usor nici pentru cei plecati in strainatate.
Ce-ar fi sa ne plangem toti?
Chiar si doamna care vroia sa te angajeze chiar atat de fericita era? Ea oare nu muncea sa aiba bani pentru casa, copii, angajati?
Peste tot exista probleme, dar asta inseamna ca trebuie sa-i invinovatim pe ceilalti? Viata trebuie sa incercam sa ne-o facem noi frumoasa, sa incercam sa ne bucuram de orice realizam. Ocupatia de bona iti poate aduce satisfactii, daca stii sa apreciezi un zambet de copil, e cea mai sincera multumire pe care o poti primi! E adevarat ca implica multa daruire, rabdare aceasta activitate.
Din ce imi amintesc parca doamna respectiva nu te solicitase pentru menaj, doar era normal sa te ocupi de copii si de ceea ce-i privea doar pe ei - mancare, imbracat, spalat.
Dupa cum am vazut multe mamici aici, de asemenea si eu pretuim persoana care are in grija copiii nostri, nicidecum nu o desconsideram. Altfel cum am putea lasa ce avem mai de pret cu o persoana pe care nu o stimam? Iar in privinta partii materiale, ramane la intelegerea fiecaruia in functie de posibilitati, atributii, etc. Intr-adevar de cele mai multe ori bona e o persoana care isi completeaza veniturile, astfel ca nu mai implica acele cheltuieli de care scriai.
Altfel o persoana care isi doreste un loc de munca la care sa fie angajat oficial, isi cauta alta meserie, la o cresa, gradinita sau chiar asitent maternal.
A_Iulia spune:
![]()
Eu zic sa mai scazi din acesti 9 milioane nu numai taxele ce in mod normal ar fi datorate la stat, ci si taxa de drum (daca ai avea masina ai plati-o), taxa pe mica intreprindere (daca ai avea una ar trebui s-o platesti) si taxa pe valoarea adaugata (adaugi valoare muncii tale).
Abia acum devine calculul corect.
Adina +
Olivia 04.03.2004
26octombrie spune:
quote:
si, daca se poate, mama lor de intelectuali, sa impuscam cativa, ca e cam multi!
DOAR PE CEI CARE MERITA ASTA
sunt coplesita de discernamantul de care trebuie ca dai dovada; io n-as indrazni sa ma bag in grupul de decizie la asa ceva...
si bag de seama ca nu prea ma duce capu, ca nu pricep neam cum ai ajuns tu de la 9 milioane in mana la 3,5. sau, daca aveai alternativele astea, de ce ai plecat de la inconstienta doamna cu cainele. pana la urma erau copiii ei, ii manca, ii manca, ata ete... plecai dupa aia, din lipsa de obiect al muncii.
Luana si
Hora - 14 Mai 2006www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
(Juan Ramon Jimenez)